Fico na kraju sve otključa pa ima više pristupa svakoj situaciji na raspolaganju. Što je tu toliko loše?
Fico elim vidjeti što mi igra nudi za raznolikost koju si sam stvaram i to ne prisilno, već kada i kako hoću. Na igri je samo da mi te mehanike omogući.
Fico Ako možeš sve proći sa svime, onda biraj s čime želiš i kako ti je zabavnije. To je ta sloboda u rješavanju problema.
Ako je sve isto jer sve se mora proć sa istim stvarima, onda nema raznolikosti. Ovdje nema nikakvog dizajna koji te gura da koristiš dostupne mogućnosti jer je sve napravljeno da tuntle sa minimalnim mogućim levelom prođe na najbanalniji način i sve je podređeno tome. Nema misija koje su rebusi ili izazovi jer imaš "slobodu" trknuti unutra sa lvl 69 oštricom i pokokat sve u 3 sekunde ili deset minuta potrošit na hvatanje pitomog krokodila i dovuć ga do ulaznih vrata moleći francuski kod da se ne zbuga na putu do tamo. Rezultat je isti i apsolutno bespotreban jer ne vodi ničemu. Nije ovo sandbox igra gdje ionako nema cilja i zajebaješ se da vidiš šta će se dogodit, nema ovdje razrađenosti na toj razini. Da dovršiš checklistu, nema smisla eksperimentirati i shodno tome igra nije dobro dizajnirana. Za razliku od recimo jednog razrađenog ubojstva u prošlim igrama gdje imaš više načina kako ući u prostor, kako ubiti metu, dodatne izazove za bonuse, itd.
Fico Pobogu, Witcher 3 nema interakcija.
Indirektno možeš sravniti 3 sela u uvodnoj močvari zbog jednog izbora, bokte, samo to ne vidiš odma. To je tek početak igre! Kriste...
Fico To što se tebi ne da primijeniti drukčiji pristup ne znači da on ne postoji.
Opet, sloboda izražavanja je jedna stvar - dobit SSS u DMC-u je nenormalni gušt i možeš ga na milijun načina izvest. Ovde nemaš ni potrebe ni želje za "slobodom" jer nije potrebno i nije tome namijenjeno. Imaš skupit +1 oružje i dobit XP da Bayek zasvijetli. Cijela igra je tome podređena i zato pati, naspram specifičnih izazova i ciljeva koje su prošle igre imale svako malo da zašećere iskustvo.