StarFox_N

Za 4 pizze:

Kila brasna euro

Pelati 2 eura

Mozzarela 4 eura

Pecorino 6 eura

Bosiljak svjezi 2 eura

Kvasac, maslinovo, sol, voda. Sve skupa mozda euro.

Ukupno 16 eura ili oko 4 po pizzi.

Meni je prvenstveno gušt i neću stati dok ne dobijem "okrajke" kao ovi u pizzeriji. 😃

Jer već sam ih toliko napekao, ali nisam još došao do te razine ni blizu. Pa mi je rekao ovaj jedan iz pizzerije da treba mikser obavezno, da mi temperatura tijesta ne smije biti veća od 23 stupnja…a tu je i pitanje peći. Ja sam kupio Ooni Kodu 12 koja je dobra, ali to je to. Ona ima plamen samo iza i taj dio iza se super peče, ali ovaj dio što je naprijed nikad se tako fino ne podigne, bez obzira što se nakon 30 sekundi okrene tamo.

I mala je peć, taman za 12" pizze, ali nemaš mjesta baš ni okrenuti. Trebao sam kupiti Ooni Kodu 16 ili Glowen Raptor. To su već strojevi.

Tako da mi je pizza gušt, ali i opsesija postala. 😃

Eto, Miro je dao izračun.

@StarFox_N

Da, definitivno se isplati kada ih se radi više ( 3-4 ) za cijelu obitelj. A i vjerujem da je gušt.

    StarFox_N

    Ma isplativo je na bilo koju količinu. Jedino pokvarljivo od sastojaka su pelati, a od njih lako skuhaš salsu sa ostatkom pa ako ti se ne jede isti tjedan kao pizza, baciš u škrinju. Gušt je napravit, a i stvarno ne treba puno vremena kad se naučiš. Možda sat sve skupa kroz 2 dana.

      sanzo ti isto radiš napoletanu ili New York style pizze ili deep dish ili? 😃

        • sanzo

          •  
          •  

        Flipper

        Na kamenu sam radio napoletanu po onom receptu od Vitoa di napraviš poolish dan prije, samo sam ga malo modificirao. Ova zadnja je po Mirovom receptu i nije baš napoletana, ali dosta slično na kraju ispadne. New York moram jednom probat, isto mi izgleda jako dobro, a eep dish me ne privlači. To nije pizza 😃

          sanzo daj slika stavi. I ja najviše prema njegovom radim (onaj video s duplom fermentacijom), ali morat ću probat još alternativa. Volio bih pronaći nekakav gdje tijesto imaš još više okusa…ne znam. Ne kad mi se Vitovo čini previše bland.

            • sanzo

              •  
              •  

            Flipper

            Probat ću se sjetit slikat kad sljedeći put ispečem.

            Ja ne dodajem med u poolish i puštam ga na sobnoj temperaturi jedan dan. Dodam malo više soli od njega i moram peć 2 minute duže jer jednostavno pećnica ne može tako brzo kao kod njega. Isto mi se čini da tijesto nema baš onaj okus iz pizzerije, uvijek sam računao da je to do toga da ne pečem u pravoj peći i ne koristim semolinu jer je većinom nemam doma. I dalje je dosta bolje nego one obične koje sam prije znao speć i osjeti se da nisi žedan nakon nje i ne padne ti tako teško na želudac.

            4 dana kasnije

            Sutra momacka

            Spremam 11kg ramsteka na raznju

            Momacka prosla prispava san jucer cili dan. Bilo je janje na raznju a ovi su iz fore vrtili ga na ruke nisan se misao jer je njihova ideja a trebalo je biti bolje peceno pecu drugacije nego ja.

            Ramstek na raznju bomba

            Slika ima nesto vise je videa

            Je li velika razlika u okusu ramsteka na ražnju?

              Brijac Je li velika razlika u okusu ramsteka na ražnju?

              Je

              Okus ti se minja sto duze stoji to je slađe.

              Teško za objasniti

              Ako si u mogucnosti obavezno isprobaj

              Ali treba ti toplomjer za meso da ga ispeces kako treba

              Black Angus pljeske 200g x 4

              Medeno srce

              9 dana kasnije

              Janjetina 18e kila

              Bravetina 6e kila

              Bravetina je starije janje ajmo reci preko godinu dana pa san isao testirati ga na ražnju, 4 sata pekao laksa vatra ali isto je na kraju tvrdo. Ukusno socno ali tvrdo i jebiga necemo vise

              4 dana kasnije

              Baš bila neka rasprava na poslu restorani ovo ono i kao top je neki Capo grill u Zadru.

              Isa pogledati meni ono plata za 4 78e i cak 8 cevapa dobijes…srati mi dolazi od ove pljacke sto rade.

              Naravno danas san spremao cevape doma ubili se

              2kg cevapa 22e nisan sve spremio

              5 lepinja pak 3e

              Kajmak 3e

              Jos je ostalo cevapa za 2 osobe i 2 lepinje su ostale i kajmaka ima.

              U restoranu nisan bio vec oko 3g a proci ce jos puno godina prije nego opet odem

              Sad ce van Miro dati upute kako jesti dobro a jeftinije.

              Dakle Interšpar/Špar tamo uziman odojak i teletinu jos nisan naletio na loše. E sad odojak bude recimo oko 8e i ne bude ga puno a kad je na akciji kao sto je ovaj tjedan onda je 4.5e kilo. Pošto je akcija onda ga ima dosta i dok traje katalog dode ga jos jedna mozda i dvi ture.

              I onda ja odem do Interšpara i pitan kad stiže odojak i onda doletim u to jutro kad ga dobiju friškog kupim i ide na ražan.

              Tako da odojak od 11.35kg me ispao 51e i nema aposlutno nista jeftinije i bolje od toga

              U mesnici je 12e kila znaci da bi ovo tamo platio 136.2e

              A frend je jutros uzeo kod lika koji prodaje odoje po 11e kila 15kila platio 165e

              A posto je bilo sranja sa odojcima vise nevirujem nikome da su domaci tako da dok su ovi dobri ne minjan nista.

                Miro Dakle Interšpar/Špar

                😘 Evo ti pusa za ovo.

                Moji omiljeni dučani, još uvijek povoljni a nađe se i dobrih kvaliternih namirnica.

                Fenix

                8 9kg

                Nije veliko i masno da se puno ocidi dok peces