Miro

Nije ovo uopce lose. Dobro da sam se sjetio slikat kad smo prakticki pojeli.

Ima manje zraka u tijestu od napoletane, ali stavio sam pol kvasca od tvoje mjere i samo 16 sati dizao u frizideru. Mozes dobit vjerojatno jako slicno tisto kad pustis duze. Probat cu sigurno ponovo, lakse i brze se napravi od onog drugog recepta.

    sanzo

    Ma da ne zaostaje za napolitanom a manje zejebancije.

    Jos samo mikser da nabavim i to je to

      Miro Jos samo mikser da nabavim

      Miro javi ako ćeš kupiti i koji. Ja isto gledam, ali ovaj što je dobar košta €799. Sad Ooni izdaje svoj…cijena ista. Jbt život. Meni realno treba za kg brašna da ide i čitam da pola ovih kao što su Bosch nisu za k. A koštaju isto 400 - 500 eura.

        Je netko od vas ikada izračunao koliko vas otprilike košta jedna pizza kada je sami radite?

        Isplati li se ili je to više neki gušt?

          Flipper

          To san i ja gleda sve sto valja skupo ko vrag a trenutno lova mi triba za druge stvari tako da jos nista od toga.

          StarFox_N

          Kil sira 10e to je za 3 4 pizze

          Pelati 1.5e 3 pizze

          Gljive 1.5e 3 pizze

          Sunku san platio 4e bilo je za 5 pizza

          Brasno neznan cijenu mislin da je pakiranje od 5kg to je za nekih 20 pizza

          A prosli tjedan san imao bon za pizzu sto sam dao krv uzeli 3 pizze i odbili bon koji je 7 e pizze me ispale 27.5e

          Debelo se isplati doma jer ovo sto rade u fast food/restoranima je legalna pljacka

          StarFox_N

          Za 4 pizze:

          Kila brasna euro

          Pelati 2 eura

          Mozzarela 4 eura

          Pecorino 6 eura

          Bosiljak svjezi 2 eura

          Kvasac, maslinovo, sol, voda. Sve skupa mozda euro.

          Ukupno 16 eura ili oko 4 po pizzi.

          Meni je prvenstveno gušt i neću stati dok ne dobijem "okrajke" kao ovi u pizzeriji. 😃

          Jer već sam ih toliko napekao, ali nisam još došao do te razine ni blizu. Pa mi je rekao ovaj jedan iz pizzerije da treba mikser obavezno, da mi temperatura tijesta ne smije biti veća od 23 stupnja…a tu je i pitanje peći. Ja sam kupio Ooni Kodu 12 koja je dobra, ali to je to. Ona ima plamen samo iza i taj dio iza se super peče, ali ovaj dio što je naprijed nikad se tako fino ne podigne, bez obzira što se nakon 30 sekundi okrene tamo.

          I mala je peć, taman za 12" pizze, ali nemaš mjesta baš ni okrenuti. Trebao sam kupiti Ooni Kodu 16 ili Glowen Raptor. To su već strojevi.

          Tako da mi je pizza gušt, ali i opsesija postala. 😃

          Eto, Miro je dao izračun.

          @StarFox_N

          Da, definitivno se isplati kada ih se radi više ( 3-4 ) za cijelu obitelj. A i vjerujem da je gušt.

            StarFox_N

            Ma isplativo je na bilo koju količinu. Jedino pokvarljivo od sastojaka su pelati, a od njih lako skuhaš salsu sa ostatkom pa ako ti se ne jede isti tjedan kao pizza, baciš u škrinju. Gušt je napravit, a i stvarno ne treba puno vremena kad se naučiš. Možda sat sve skupa kroz 2 dana.

              sanzo ti isto radiš napoletanu ili New York style pizze ili deep dish ili? 😃

                • sanzo

                  •  
                  •  

                Flipper

                Na kamenu sam radio napoletanu po onom receptu od Vitoa di napraviš poolish dan prije, samo sam ga malo modificirao. Ova zadnja je po Mirovom receptu i nije baš napoletana, ali dosta slično na kraju ispadne. New York moram jednom probat, isto mi izgleda jako dobro, a eep dish me ne privlači. To nije pizza 😃

                  sanzo daj slika stavi. I ja najviše prema njegovom radim (onaj video s duplom fermentacijom), ali morat ću probat još alternativa. Volio bih pronaći nekakav gdje tijesto imaš još više okusa…ne znam. Ne kad mi se Vitovo čini previše bland.

                    • sanzo

                      •  
                      •  

                    Flipper

                    Probat ću se sjetit slikat kad sljedeći put ispečem.

                    Ja ne dodajem med u poolish i puštam ga na sobnoj temperaturi jedan dan. Dodam malo više soli od njega i moram peć 2 minute duže jer jednostavno pećnica ne može tako brzo kao kod njega. Isto mi se čini da tijesto nema baš onaj okus iz pizzerije, uvijek sam računao da je to do toga da ne pečem u pravoj peći i ne koristim semolinu jer je većinom nemam doma. I dalje je dosta bolje nego one obične koje sam prije znao speć i osjeti se da nisi žedan nakon nje i ne padne ti tako teško na želudac.

                    4 dana kasnije

                    Sutra momacka

                    Spremam 11kg ramsteka na raznju

                    Momacka prosla prispava san jucer cili dan. Bilo je janje na raznju a ovi su iz fore vrtili ga na ruke nisan se misao jer je njihova ideja a trebalo je biti bolje peceno pecu drugacije nego ja.

                    Ramstek na raznju bomba

                    Slika ima nesto vise je videa

                    Je li velika razlika u okusu ramsteka na ražnju?

                      Brijac Je li velika razlika u okusu ramsteka na ražnju?

                      Je

                      Okus ti se minja sto duze stoji to je slađe.

                      Teško za objasniti

                      Ako si u mogucnosti obavezno isprobaj

                      Ali treba ti toplomjer za meso da ga ispeces kako treba

                      Black Angus pljeske 200g x 4

                      Medeno srce

                      9 dana kasnije

                      Janjetina 18e kila

                      Bravetina 6e kila

                      Bravetina je starije janje ajmo reci preko godinu dana pa san isao testirati ga na ražnju, 4 sata pekao laksa vatra ali isto je na kraju tvrdo. Ukusno socno ali tvrdo i jebiga necemo vise