FFA: Food For All
Probat ću se sjetit slikat kad sljedeći put ispečem.
Ja ne dodajem med u poolish i puštam ga na sobnoj temperaturi jedan dan. Dodam malo više soli od njega i moram peć 2 minute duže jer jednostavno pećnica ne može tako brzo kao kod njega. Isto mi se čini da tijesto nema baš onaj okus iz pizzerije, uvijek sam računao da je to do toga da ne pečem u pravoj peći i ne koristim semolinu jer je većinom nemam doma. I dalje je dosta bolje nego one obične koje sam prije znao speć i osjeti se da nisi žedan nakon nje i ne padne ti tako teško na želudac.
Je li velika razlika u okusu ramsteka na ražnju?
Baš bila neka rasprava na poslu restorani ovo ono i kao top je neki Capo grill u Zadru.
Isa pogledati meni ono plata za 4 78e i cak 8 cevapa dobijes…srati mi dolazi od ove pljacke sto rade.
Naravno danas san spremao cevape doma ubili se
2kg cevapa 22e nisan sve spremio
5 lepinja pak 3e
Kajmak 3e
Jos je ostalo cevapa za 2 osobe i 2 lepinje su ostale i kajmaka ima.
U restoranu nisan bio vec oko 3g a proci ce jos puno godina prije nego opet odem
Sad ce van Miro dati upute kako jesti dobro a jeftinije.
Dakle Interšpar/Špar tamo uziman odojak i teletinu jos nisan naletio na loše. E sad odojak bude recimo oko 8e i ne bude ga puno a kad je na akciji kao sto je ovaj tjedan onda je 4.5e kilo. Pošto je akcija onda ga ima dosta i dok traje katalog dode ga jos jedna mozda i dvi ture.
I onda ja odem do Interšpara i pitan kad stiže odojak i onda doletim u to jutro kad ga dobiju friškog kupim i ide na ražan.
Tako da odojak od 11.35kg me ispao 51e i nema aposlutno nista jeftinije i bolje od toga
U mesnici je 12e kila znaci da bi ovo tamo platio 136.2e
A frend je jutros uzeo kod lika koji prodaje odoje po 11e kila 15kila platio 165e
A posto je bilo sranja sa odojcima vise nevirujem nikome da su domaci tako da dok su ovi dobri ne minjan nista.
I krenule su pripreme za vikend
Znaci iman stvarno jebacke cevape za kupiti ali bas ocu jos jednom napraviti svoje da vidin jeli se isplati za zajebavati.
Uze onekih pola kile bravetine i 1.5kg junetine
Dodana voda od luka i sol sutra opet mjesanje i ide papar i malo sode a preksutra pravimo cevape.
Onda mi je izletilo neki Hajdučki čevap u Srbiji se sprema da je top, svinjski vrat na raznju jos imaju i natjecanja pa eto da i to probamo
U nedilju vadin ide u kukuruzno brašno pa na ražanj