FFA: Food For All
Je netko od vas ikada izračunao koliko vas otprilike košta jedna pizza kada je sami radite?
Isplati li se ili je to više neki gušt?
To san i ja gleda sve sto valja skupo ko vrag a trenutno lova mi triba za druge stvari tako da jos nista od toga.
Kil sira 10e to je za 3 4 pizze
Pelati 1.5e 3 pizze
Gljive 1.5e 3 pizze
Sunku san platio 4e bilo je za 5 pizza
Brasno neznan cijenu mislin da je pakiranje od 5kg to je za nekih 20 pizza
A prosli tjedan san imao bon za pizzu sto sam dao krv uzeli 3 pizze i odbili bon koji je 7 e pizze me ispale 27.5e
Debelo se isplati doma jer ovo sto rade u fast food/restoranima je legalna pljacka
Meni je prvenstveno gušt i neću stati dok ne dobijem "okrajke" kao ovi u pizzeriji.
Jer već sam ih toliko napekao, ali nisam još došao do te razine ni blizu. Pa mi je rekao ovaj jedan iz pizzerije da treba mikser obavezno, da mi temperatura tijesta ne smije biti veća od 23 stupnja…a tu je i pitanje peći. Ja sam kupio Ooni Kodu 12 koja je dobra, ali to je to. Ona ima plamen samo iza i taj dio iza se super peče, ali ovaj dio što je naprijed nikad se tako fino ne podigne, bez obzira što se nakon 30 sekundi okrene tamo.
I mala je peć, taman za 12" pizze, ali nemaš mjesta baš ni okrenuti. Trebao sam kupiti Ooni Kodu 16 ili Glowen Raptor. To su već strojevi.
Tako da mi je pizza gušt, ali i opsesija postala.
Eto, Miro je dao izračun.
Da, definitivno se isplati kada ih se radi više ( 3-4 ) za cijelu obitelj. A i vjerujem da je gušt.
Na kamenu sam radio napoletanu po onom receptu od Vitoa di napraviš poolish dan prije, samo sam ga malo modificirao. Ova zadnja je po Mirovom receptu i nije baš napoletana, ali dosta slično na kraju ispadne. New York moram jednom probat, isto mi izgleda jako dobro, a eep dish me ne privlači. To nije pizza
Probat ću se sjetit slikat kad sljedeći put ispečem.
Ja ne dodajem med u poolish i puštam ga na sobnoj temperaturi jedan dan. Dodam malo više soli od njega i moram peć 2 minute duže jer jednostavno pećnica ne može tako brzo kao kod njega. Isto mi se čini da tijesto nema baš onaj okus iz pizzerije, uvijek sam računao da je to do toga da ne pečem u pravoj peći i ne koristim semolinu jer je većinom nemam doma. I dalje je dosta bolje nego one obične koje sam prije znao speć i osjeti se da nisi žedan nakon nje i ne padne ti tako teško na želudac.
Je li velika razlika u okusu ramsteka na ražnju?
Baš bila neka rasprava na poslu restorani ovo ono i kao top je neki Capo grill u Zadru.
Isa pogledati meni ono plata za 4 78e i cak 8 cevapa dobijes…srati mi dolazi od ove pljacke sto rade.
Naravno danas san spremao cevape doma ubili se
2kg cevapa 22e nisan sve spremio
5 lepinja pak 3e
Kajmak 3e
Jos je ostalo cevapa za 2 osobe i 2 lepinje su ostale i kajmaka ima.
U restoranu nisan bio vec oko 3g a proci ce jos puno godina prije nego opet odem
Sad ce van Miro dati upute kako jesti dobro a jeftinije.
Dakle Interšpar/Špar tamo uziman odojak i teletinu jos nisan naletio na loše. E sad odojak bude recimo oko 8e i ne bude ga puno a kad je na akciji kao sto je ovaj tjedan onda je 4.5e kilo. Pošto je akcija onda ga ima dosta i dok traje katalog dode ga jos jedna mozda i dvi ture.
I onda ja odem do Interšpara i pitan kad stiže odojak i onda doletim u to jutro kad ga dobiju friškog kupim i ide na ražan.
Tako da odojak od 11.35kg me ispao 51e i nema aposlutno nista jeftinije i bolje od toga
U mesnici je 12e kila znaci da bi ovo tamo platio 136.2e
A frend je jutros uzeo kod lika koji prodaje odoje po 11e kila 15kila platio 165e
A posto je bilo sranja sa odojcima vise nevirujem nikome da su domaci tako da dok su ovi dobri ne minjan nista.