Opet ja o cijenama i svemu ali moran. Znaci odlezani ramstek izasao me malo manje od 7e oko 300g to je recimo norma u restoranu i odlezani takav ce biti barem 40e ako ne i vise. Onda goveđi ramstek sam platio 7e imao je 1kg i za kraj 500g skirt steak to je visilo u mesnici sa fijankom ta juhu jer pojma nemaju sto je to tako da san taj komad platio oko 5,6 e.

Znaci sve skupa oko 20e bio je rucak, mala vecerala i imali smo sutra rucak. Sad koliko bi to mene sve izaslo u restoranu…e zato ne idem nigdi

Skirt steak je razvalio okus mekoca cudo, zena i dica sve poili samo san uspio kušati

    Miro

    Primijetio da uvijek odreske pečeš na roštilju, probaš li ikad baš ono u tavi ispeći ili nisi fan?

    Btw. kakav prilog ide u odrezak, ja uvijek jedem sam jer ne želim da mi išta drugo kvari okus.

      Brijac

      A iskreno meni je jednostavnije na raostilju i okus bude puuno bolji. Ako spreman u tavi onda bacim cesnjak i maslac pred kraj i zalivam po steaku da bude bolji okus. Ili specem u spakeru cesnjak u foliji da postane mekan pa ga namazem na steak.

      Od priloga pomfri mi je najdrazi a onda kremšpinjak je top pa imas svasta. Onion rings pa oni pohani sirevi probas svasta dok ne nades ono sto ti odgovara.

      Umake i marinade radim jako ritko i nikako jer mi to ubije meso, cak na kraju ne stavljam ni maslinovo ulje jer i to mi ubije okus mesa.

      Samo sol i papar

        Ma vidis da je zderonja…sve ti govori koliki je zderonja…znaci sol i papar…tko to moze tako reci osim zderonje…

        Gdje ce mu biti suh vidis da pola metra drva rostilja 2 godine…

        Prije dize meso nego ga stavi na rostilj i to ti govori da je?

        Zderonja!

        Brijac

        Ma daj medium rare uvik mislin i da zatvorenih ociju ga mogu speci.

        Ako ti je suh onda si pripeka. Ako ti je problem pogoditi temperaturu onda nabavi onaj toplomjer za meso sa njim znas di si. I onda ga uvik izvadis prije i stavis u foliju i stavis maslac na njega ostavis ga barem 10min i onda jedes

        Evo dao ti je odgovor 3 sekunde iza mene 😀

        Brijac isto kao i na tavi. Ako je dovoljno zagrijano, izvana se zatvore pore i sokovi ostanu unutra i nema šanse da bude suho. Na gradelama mi je isto sve bolje

        8 dana kasnije

        Evo moj najdrazi steak

        Ramstek u u zelenom papru, žena i dica da ce oni nesto svoje da ja sebi spreman sto ocu i onda spremin i evo ih svi za stol jesi samnom…svaki put padnem na istu foru

          Miro ti si gospodin. i točka. a ne neki vegan-komunista.

          Flipper

          To je to. Očekivam da goriš u temi. Ubo bi i ja na rate da ne selim brzo. 😪

          Fenix slijedeci tjedan, mozda i ovaj vec

          Ima da nas nema 🐷

          U gužvi san pa nisan slikiva sto stvari radin i spreman rucak, picanha u sous videu i umak od zelenog papra.

          Posa u vrt i izvadio koji mladi krumpir i spremio pomfri ali slikao samo nesto.

          Jebiga

          Miro koliko kila? 12-13? još sol vidim na slikama, a znam da je pasla na kamenu, a ne nedobog oko neke lokve

            Kaiserus

            Taman 13kg, domace janje. Sad su vec i veliki tesko je naci manje janje.

            Zavrsavali fasadu na kuci pa sam pekao

            Miro bi danas kod mene bio ko prase u blatu 🤗

            Imaš čvarki?