Evo kokos u špakeru sa mlincima ubili smo se kako je dobro ispalo

    Miro aj molim te samo reci kako kokos peces?

    Bas sve mi treba…znam da nema puno filozofije ali mi treba jer cu je pec bas kako mi reces…

    Mlince si napravio od masnoce koja je ostala od kokosi?

    To mi ne treba ako je tako…

      Prika

      Dakle mozes peci lagano na na ispod 140c pa kad dode na 70c meso dignuti na 200c da dobijes koricu i to je to ali pretpostavljan da nemas toplomjer za meso onda idemo drugacije.

      Stavi peci na 180/190 oko 1:40sati ce biti dovoljno. Ja pecem u ovalnoj sa poklopcom i pred kraj skinem poklopac da kožica dobije boju ako ces peci u tepsiji pokri je sa foliom koju ces pred kraj skinuti.

      Ako imas one male gradele za u tepsiju super da meso bude malo podignuto ako ne zamotaj foliju u polukrug debelo i na to stavis kokos. Ja ti malo u mikrovalnoj rastopim maslac ne skroz nego malo da ga mogu mazati i onda premazem cilu kokos pa na nju ide sol papar i vegeta. U nju stavljam timjan jedan limun i luka i naravno zacine koje san naveo gori. Limun izbodem nozom da kapa dok se pece. Onda u tepsiju ulijem temeljac, sad ili kupi kocke pa napravi sam temeljac ili kupi neki gotovi. Kad se spece kokos izvadis je i izbaci sve iz nje u šug limun malo stisnes da izade i onda sve to bacis iz suga. Ako pravis mlince samo ih ubacis u sug i meni je tako bolje neho sama masnoca ovako imaju jeben okus. Ako neces mlince tepsiju bacis na plin dodas brasna u sug ili onaj gustin za umake mozes kap senfa i kad se malo prokuha imas top umak za kokos i prilog recimo pomfri.

      Valjda nisan stogod zaboravija

        Miro nije mi jasan limun?

        Ti cijeli limun stavljas?koji izbodes…

        Temeljac cu kupit tko ce ga pravit.

          Da. Cijeli limun idu u guzu. Bude odlično.

          Miro hvala…nisam kokos nikad s mlincima jeo,uvijek je bila patka…bas me zanima kako ce ispast.

          Hvala prika

            Miro Je ide cili limun evo nasa san sliku malo se vidi

            Dobro da si sliku postavio. Skoro sam Wekyjevu metodu isprobao. Na krivi nacin.

              Prika

              Probaj mi se ubijemo svaki put kad je spreman, plan je bio da ce ostati kao i za sutra za rucak ali plan nije uspio🤣🤣🤣🤣

              Fico

              A iskreno triba probati obe metode i viditi koja je bolja🤣🤣🤣

              11 dana kasnije

              Vani sranje sa vrimenom

              Cudite se koji kurac

              E pa nedilja je a ja za rucak jeden pastasutu sa spinjakom

              Uživajte dok morete smak svita je blizu

              ekipa iz zagreba, imam pitanje. Tražim kvalitetnu slastičarnu u zagrebu. naručio bih nekome za rođendan tortu, s porukom, ili sa custom slikom po zelji. Ono kao da je printano ali je jestivo jel.

              hvala unaprijed!

                Idemo jako

                fensisuperstar

                Prije jedno 10-ak godina je slastičarnica Meli slovila kao odlična slastičarna.

                Tortu sam zadnje jeo kad sam klinac bio pa ne mogu tvrditi, ali istraži malo je li i dalje aktualna kao super slastičarna.

                'Tis the season.

                Nabijen nakurac i Hajduka i Dinamo samo o njima pricate i raspravljate i dan van ovisi kako su oni igrali, zamisto da se najedete da ste siti i nema nervoze…

                Zasto san se taka klubova?

                Pa radi najjaceg navijaca na forumu @Prika

                Sramota je da svi pricaju kako Split ima najbolje ćevape a on šuti i samo o Hajduku i Codu prica i onda ja moran do Splita to probati i vama tu javiti.

                Chevap u Jokera, odlicno je super peceno topi se u ustima kako je mekano i nema kasnije podrigivanja, lepinja bi mogla biti bolja. Jeli najbolji ikad neznam to je ipak previse subjektivno jer svatko voli drugacije okuse. Pozaliti necete ako odete.

                Ali sam čuo da ćevape kupuje u mesnicama Škokić i jos u restoranu/fast foodu na papirima i cak im na majcama piše Škokić tako da je meso definitivno njihovo a sad jeli su i ćevapi viditi cemo…naravno necete cekati Priku da ode probati nego opet ja.

                Poslije papanja odletio do mesnice po ćevape i naravno da nisan samo ćevape uzeo

                Dođem i odma sa vrata vidim kako se salo na mesu žuti znaci nije junjetina nego starije kaze je govedina je odma uzmem 3kg ćevapa pa dva ramsteka pa jedan mali odležani ramstek pa šiš ćevapa dva da proban neke kobasice a da imaju i kajmak može i za kraj malo pršuta…

                E sad samo posložiti sve kako i kad spremati jer san jucer uzeo kod mene 5 ramstema i naletio na skirt steak pa je plan to sutra bio sad se plan prominuo

                Cekaju me slatke brige

                  Miro Ha-Ha-Ha…jeo sam dva puta tamo…bomba su…ja cu sutra prije Varaždina do njih 😀

                  Ili do Perilice… 😀

                    Prika

                    Kasno se javljas tek nakon sto san te prozva

                    A ja nisan moga cekati da proban goveđi ramstek i te cevape jesu li isti i bogami jesu

                      Miro danas uđem u city centar one i vidi…doduse nisam jeo pa ne znam je li ista kvaliteta

                        Probao sushi (Gyotaku selection) po prvi put i ono…nije baš moj đir, makar bi sirovog lososa s rižom mogao uvijek jesti. Bio još do pizzerie Fianone i Wok Me (standardno) u ZG.

                        Prika ne znam, ne vjerujem takvim mjestima koji od ćevapa pokušavaju nešto fensi. ćevap je Ćevap, mora ga peći čovik iz naroda s crnim pod noktom i majicom u kojoj se znoji nad peći barem tri dana i što je pečenjara prljavija i masnija to je bolji. Kakvi chefovi i ćevapi…