Damn zamisli kupim to i krivo ispečem
FFA: Food For All
Probao sam Wagyu i nije me se nešto dojmilo. Jako je fino i malo neobično, ali ne toliko da bi sam platio te pare
Dakle mozes peci lagano na na ispod 140c pa kad dode na 70c meso dignuti na 200c da dobijes koricu i to je to ali pretpostavljan da nemas toplomjer za meso onda idemo drugacije.
Stavi peci na 180/190 oko 1:40sati ce biti dovoljno. Ja pecem u ovalnoj sa poklopcom i pred kraj skinem poklopac da kožica dobije boju ako ces peci u tepsiji pokri je sa foliom koju ces pred kraj skinuti.
Ako imas one male gradele za u tepsiju super da meso bude malo podignuto ako ne zamotaj foliju u polukrug debelo i na to stavis kokos. Ja ti malo u mikrovalnoj rastopim maslac ne skroz nego malo da ga mogu mazati i onda premazem cilu kokos pa na nju ide sol papar i vegeta. U nju stavljam timjan jedan limun i luka i naravno zacine koje san naveo gori. Limun izbodem nozom da kapa dok se pece. Onda u tepsiju ulijem temeljac, sad ili kupi kocke pa napravi sam temeljac ili kupi neki gotovi. Kad se spece kokos izvadis je i izbaci sve iz nje u šug limun malo stisnes da izade i onda sve to bacis iz suga. Ako pravis mlince samo ih ubacis u sug i meni je tako bolje neho sama masnoca ovako imaju jeben okus. Ako neces mlince tepsiju bacis na plin dodas brasna u sug ili onaj gustin za umake mozes kap senfa i kad se malo prokuha imas top umak za kokos i prilog recimo pomfri.
Valjda nisan stogod zaboravija
Da. Cijeli limun idu u guzu. Bude odlično.
ekipa iz zagreba, imam pitanje. Tražim kvalitetnu slastičarnu u zagrebu. naručio bih nekome za rođendan tortu, s porukom, ili sa custom slikom po zelji. Ono kao da je printano ali je jestivo jel.
hvala unaprijed!