Brijac

Japansko govedo koje je generacijama krizano i pravljeno da bude tako sama masnoca, sto masnije to skuplje.

Sama jedna krava bude preko 50000e i to prije svih poskupljena.

Ma imas kracato videa na youtubeu pa pogledaj

Kobe Wagyu

Olive wagyu je kao najbolje i naj rijeđe

Damn zamisli kupim to i krivo ispečem 😆

Brijac

Da to je i meni najveci problem, prije nekih 2 g san nasa u zadru zaledeno bilo je 1kg 3200kn pakiranja su bila oko 0.5kg dugo san se mislio bili uzeo ali nisan nikako moga opravdati 1600kn za pola kile mesa.

Probao sam Wagyu i nije me se nešto dojmilo. Jako je fino i malo neobično, ali ne toliko da bi sam platio te pare

6 dana kasnije

Jeben ti popravke zubiju pa da ja moran omlet jesti a nadoknaditi cu ja to sve nebrinite

6 dana kasnije

Bio u nabavi, uzeo 2 americka steaka za pribati i malo preko 7kg naseg domaceg.

Po okusu je nas debelo pobjedio

7 dana kasnije

A nisan puno slikivao, ramstek na gradele i napravio umak od zelenog papra a zena krokete.

Miro

Pitanjce, koliko dugo ramstek moze biti u frizideru ako sam ga prvi dan kupnje nauljio maslinovim, umaljao u sol i papar, stavio u običnu vrećicu za led i stavio u frizider?

Brijac

Samo neka ga ulje pokrije ciloga da nije na zraku i mores dosta

Ja san nekih 7 dana znao drzati a iman frenda kojih je kuhar on zna i po 25 dana ostaviti ga tako u ulju

Evo kokos u špakeru sa mlincima ubili smo se kako je dobro ispalo

Miro aj molim te samo reci kako kokos peces?

Bas sve mi treba…znam da nema puno filozofije ali mi treba jer cu je pec bas kako mi reces…

Mlince si napravio od masnoce koja je ostala od kokosi?

To mi ne treba ako je tako…

Prika

Dakle mozes peci lagano na na ispod 140c pa kad dode na 70c meso dignuti na 200c da dobijes koricu i to je to ali pretpostavljan da nemas toplomjer za meso onda idemo drugacije.

Stavi peci na 180/190 oko 1:40sati ce biti dovoljno. Ja pecem u ovalnoj sa poklopcom i pred kraj skinem poklopac da kožica dobije boju ako ces peci u tepsiji pokri je sa foliom koju ces pred kraj skinuti.

Ako imas one male gradele za u tepsiju super da meso bude malo podignuto ako ne zamotaj foliju u polukrug debelo i na to stavis kokos. Ja ti malo u mikrovalnoj rastopim maslac ne skroz nego malo da ga mogu mazati i onda premazem cilu kokos pa na nju ide sol papar i vegeta. U nju stavljam timjan jedan limun i luka i naravno zacine koje san naveo gori. Limun izbodem nozom da kapa dok se pece. Onda u tepsiju ulijem temeljac, sad ili kupi kocke pa napravi sam temeljac ili kupi neki gotovi. Kad se spece kokos izvadis je i izbaci sve iz nje u šug limun malo stisnes da izade i onda sve to bacis iz suga. Ako pravis mlince samo ih ubacis u sug i meni je tako bolje neho sama masnoca ovako imaju jeben okus. Ako neces mlince tepsiju bacis na plin dodas brasna u sug ili onaj gustin za umake mozes kap senfa i kad se malo prokuha imas top umak za kokos i prilog recimo pomfri.

Valjda nisan stogod zaboravija

Miro nije mi jasan limun?

Ti cijeli limun stavljas?koji izbodes…

Temeljac cu kupit tko ce ga pravit.

Da. Cijeli limun idu u guzu. Bude odlično.

Miro hvala…nisam kokos nikad s mlincima jeo,uvijek je bila patka…bas me zanima kako ce ispast.

Hvala prika

Miro Je ide cili limun evo nasa san sliku malo se vidi

Dobro da si sliku postavio. Skoro sam Wekyjevu metodu isprobao. Na krivi nacin.

Prika

Probaj mi se ubijemo svaki put kad je spreman, plan je bio da ce ostati kao i za sutra za rucak ali plan nije uspio🤣🤣🤣🤣

Fico

A iskreno triba probati obe metode i viditi koja je bolja🤣🤣🤣

11 dana kasnije

Vani sranje sa vrimenom

Cudite se koji kurac

E pa nedilja je a ja za rucak jeden pastasutu sa spinjakom

Uživajte dok morete smak svita je blizu

ekipa iz zagreba, imam pitanje. Tražim kvalitetnu slastičarnu u zagrebu. naručio bih nekome za rođendan tortu, s porukom, ili sa custom slikom po zelji. Ono kao da je printano ali je jestivo jel.

hvala unaprijed!