chono makni se sa mainstream igara i pronaci ces inovativnost i kreativnost
Odigrao sam nemali broj takvih igara, ali osim šta se nađe pokoji biser, nađe se i ogromna hrpa loše sklepane, bugovite derivative.
chono makni se sa mainstream igara i pronaci ces inovativnost i kreativnost
Odigrao sam nemali broj takvih igara, ali osim šta se nađe pokoji biser, nađe se i ogromna hrpa loše sklepane, bugovite derivative.
Nema sanse da ce bilo ko iz microsofta da se pojavi i kaze: "braco gotovi smo, sve ide multiplatform, necemo vise da pravimo konzole".
Ali ako su ovi rumori istiniti velike su sanse da ce dobar deo legacy igara izaci za sve platforme, Bethesda igre ne vidim kako mogu ostati eskluzive, maksimalno neki tajm eskluzive.
Jednostavno vecina xbox igraca ne kupuje igre, microsoft ne dobija tih 30% da onda ulozi nazad u produkciju.
Ako stvarno postanu multiplatform pre ili kasnije moraju poceti izdavati te velike nove naslove na plejci cisto zbog ekstra profita.
Ne verujem takodje da Xbox izlazi is produkcije konzola.
Sve su ovo nagadjanja, ali nikako se nece pojaviti sa doomsday porukom cak i ako se nekim slucajem to sprema negde usput
somethingwrong onda je problem u tebi, jer ja nemam takva iskustva, a jedan sam od clanova ovdje koji uredno sere po svemu i svacemu i pravi se pametan
chono ne bih to nazvao problemom , više nedostatkom vremena. Imam toliko početih i nezapočetih igara da jednostavno kad sjednem igrati igra ima vrlo kratko vrijeme i šansu da me zaintrigira
somethingwrong ekskluzive imaju svog smisla. Dosta najvećih hitova su počeli kao ekskluziva ili zauvijek ostali ekskluziva i to upravo radi natjecanja. Svi kreatori su pomalo tašti, vole se dokazati i pokazati i kad im se ta kreativnost dopusti mogu napraviti svašta. U ovoj industriji danas samo rijetkima je dopušten takav luksuz i više se cijeni efikasnost.
Ovo vrijedi na razini AAA igara. Medutim, svijet je puno siri od AAA produkcije i kao sto @chono kaze, medu indie igrama ima hrpetina kreativnosti.
Kad izađe kreativna AAA igra ( Death Stranding/Deathloop), krene i kukaknje zašto je drugačija i kreativna.
Krene kukanje jer moram na drugu stranu mape dostavit 3 svinjske polovice, istu stvar koju sam radio u wowu prije 20 godina, samo ovaj put sa QWOP kontrolama i onda to ponovit stotinjak puta. Može death stranding bit najkreativnija igra ikad napravljena kad mi jednostavno nije zabavna za igrat.
Fico vrijedi za ekskluzivne AAA igre jer smo o njima pričali kao pojačivačima konkurencije. Ekskluzivne indie igre su van toga o čemu sam pričao. A može se i argumentirati da ako neki indie developer doista uspije vrlo brzo pređe u višu produkciju i onda se događa jedna od dvije stvari ovisno pod čijim okriljem završi: ili dobije slobodu i sredstva za nastavak kreativnog rada, ili upadne u žrvanj nerealnih rokova i pohlepe gdje ta kreativnost zauvijek nestane.
@"Sterlok" ne svi, ali ima ljudi koji se gnušaju igara tipa Deathloop, DS i slično, i ne žele nikakvu priču niti filozofiju u igrama. Daj im mač, auto ili pušku i šuti. Srećom ima puno nas koji volimo oboje , i priču i akciju(i drukčiji gameplay).
sanzo Ali ne igram ni jedno ni drugo.
A kaj igraš?
sanzo Ne razumijem zašto bi trebao volit death stranding ili bit protiv ikakve kreativnosti i raznolikosti u igrama.
Ni ja ne razumijem zašto bi ti to trebao voljeti. znam zašto ja volim
sanzo Igra mi jednostavno nije zabavna za igrat, a kad čitam topic o njoj i što sve ljudi pišu o priči, svaki put me podsjeti na ovo:
Zato ti dajem prijedloge poput COD ili FIFA, to mi djeluje da bi moglo biti po tvom ukusu.
somethingwrong sto i dalje nema veze sa time da su indie igre kreativnije, drugacije i sa vise inovacija od AAA naslova. Ne kuzim sto sad zelis reci iskreno
Trenutno GoW Ragnarok, u zadnjih pola godine:
Crash Bandicoot 4: It's About Time
Tormented Souls
Tales of Arise
Hogwarts Legacy
Monster Hunter Rise + Sunbreak
Elden Ring
Yakuza 5
The Dark Pictures Anthology: Man of Medan
Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Sky DX
Returnal
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Shin Megami Tensei IV
Ghost Trick: Phantom Detective
Pathfinder - Kingmaker
Trails into Reverie
Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia
Monster Hunter Generations Ultimate
Super Smash Bros. Ultimate
FF7R Intermission
Slay the Spire
Picross S4
sanzo OK, očito sam pogriješio sa COD i FIFA.
A sad sobzirom da nisi odgovorio sarkastično moje mišljenje o tome zašto nisi prije 20 godina radio isto šo radiš u DS-u i zašto je invoativno iako smo o tome pisali X puta, ali nema veze.
Dok u drugim open world igrama između dvije lokacije putuješ, poput npr. RDR jašeš i sl. uz povremeni lov ak ti se da i sl. u ovoj igri cijelo vrijeme putovanja između dvije točke igraš. Teren je igrivi element i savladavanje prepreka, svaki uspon i nizbrdica, ovisno količini tereta, te svaka kisela kiša koja ti uništava taj teret. Znači nije samo u pitanju inovativna priča nego i sami gameplay koji je konstantan i IMO nikada nije dosadan. Jer dok u drugim igrama ponavljaš iste gamplay mehanike ovdje se i zaboraviš da igraš igru koliko je logična sa stvarnim životom u alternativnoj stvarnosti.
Sterlok budimo realni svaka Open world igra dosadi nakon X sati. Pravi uspjeh deva je uopće što nas zadrži zainteresiranima za igru 40+ sati. Kada tada nastupa umor i repeticija. Dogodilo mi se apsolutno sa svakom open world igrom, a to vrijedi i praktički za sve ostale igre, samo one nerijetko prije završe nego ti uspiju postati zamorne.
Zato ja ne volim teške igre poput dark souls i sl. nemam živaca, open world igre mogu igrat 4-5 sati u komadu bez pardona. 100 sati za open world je neki optimum. pa repriza za tri godine kad dođe volja.
Nisam bio sarkastican ni prije. Meni je gameplay jako brzo dosadio. Kroz igu je taj osjecaj stalno oscilirao izmedu dosade dok dam putovao po izgradenim zonama i frustracije kad sam morao ic kroz prazne/ nepovezane zone. Igrao sam primarno zbog price, a i ona je kako sam napredovao postajala sve manje zanimljiva.
Ustvari vrhunac igre mi je bio na samom pocetku dok se uz glazbu spustas sa planine prema gradu i dojam je opadao sa svakim satom igranja.
To da mi DS nije sjeo ne znaci da ne zelim igre koje eksperimentiraju sa gameplayem i pricom. Volim probat raznolike stvari, ne znaci da ce mi se sve svidit.