• Gaming Vijesti
  • Microsoft će idući tjedan otkriti (multiplatform) budućnost Xboxa

Kad izađe kreativna AAA igra ( Death Stranding/Deathloop), krene i kukaknje zašto je drugačija i kreativna.

Fico

Istina, mogu sada ispljunuti minimalno 3 indie igre koje daju više zabave nego 90% AAA igara u zadnjih dvije godine

Sterlok

Krene kukanje jer moram na drugu stranu mape dostavit 3 svinjske polovice, istu stvar koju sam radio u wowu prije 20 godina, samo ovaj put sa QWOP kontrolama i onda to ponovit stotinjak puta. Može death stranding bit najkreativnija igra ikad napravljena kad mi jednostavno nije zabavna za igrat.

Fico vrijedi za ekskluzivne AAA igre jer smo o njima pričali kao pojačivačima konkurencije. Ekskluzivne indie igre su van toga o čemu sam pričao. A može se i argumentirati da ako neki indie developer doista uspije vrlo brzo pređe u višu produkciju i onda se događa jedna od dvije stvari ovisno pod čijim okriljem završi: ili dobije slobodu i sredstva za nastavak kreativnog rada, ili upadne u žrvanj nerealnih rokova i pohlepe gdje ta kreativnost zauvijek nestane.

@"Sterlok" ne svi, ali ima ljudi koji se gnušaju igara tipa Deathloop, DS i slično, i ne žele nikakvu priču niti filozofiju u igrama. Daj im mač, auto ili pušku i šuti. Srećom ima puno nas koji volimo oboje , i priču i akciju(i drukčiji gameplay).

Sterlok

Ali ne igram ni jedno ni drugo. Ne razumijem zašto bi trebao volit death stranding ili bit protiv ikakve kreativnosti i raznolikosti u igrama.

Igra mi jednostavno nije zabavna za igrat, a kad čitam topic o njoj i što sve ljudi pišu o priči, svaki put me podsjeti na ovo:

sanzo Ali ne igram ni jedno ni drugo.

A kaj igraš?

sanzo Ne razumijem zašto bi trebao volit death stranding ili bit protiv ikakve kreativnosti i raznolikosti u igrama.

Ni ja ne razumijem zašto bi ti to trebao voljeti. znam zašto ja volim

sanzo Igra mi jednostavno nije zabavna za igrat, a kad čitam topic o njoj i što sve ljudi pišu o priči, svaki put me podsjeti na ovo:

Zato ti dajem prijedloge poput COD ili FIFA, to mi djeluje da bi moglo biti po tvom ukusu.

somethingwrong sto i dalje nema veze sa time da su indie igre kreativnije, drugacije i sa vise inovacija od AAA naslova. Ne kuzim sto sad zelis reci iskreno

Sterlok

Trenutno GoW Ragnarok, u zadnjih pola godine:

Crash Bandicoot 4: It's About Time

Tormented Souls

Tales of Arise

Hogwarts Legacy

Monster Hunter Rise + Sunbreak

Elden Ring

Yakuza 5

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Sky DX

Returnal

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Shin Megami Tensei IV

Ghost Trick: Phantom Detective

Pathfinder - Kingmaker

Trails into Reverie

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Monster Hunter Generations Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate

FF7R Intermission

Slay the Spire

Picross S4

sanzo OK, očito sam pogriješio sa COD i FIFA.

A sad sobzirom da nisi odgovorio sarkastično moje mišljenje o tome zašto nisi prije 20 godina radio isto šo radiš u DS-u i zašto je invoativno iako smo o tome pisali X puta, ali nema veze.

Dok u drugim open world igrama između dvije lokacije putuješ, poput npr. RDR jašeš i sl. uz povremeni lov ak ti se da i sl. u ovoj igri cijelo vrijeme putovanja između dvije točke igraš. Teren je igrivi element i savladavanje prepreka, svaki uspon i nizbrdica, ovisno količini tereta, te svaka kisela kiša koja ti uništava taj teret. Znači nije samo u pitanju inovativna priča nego i sami gameplay koji je konstantan i IMO nikada nije dosadan. Jer dok u drugim igrama ponavljaš iste gamplay mehanike ovdje se i zaboraviš da igraš igru koliko je logična sa stvarnim životom u alternativnoj stvarnosti.

Sterlok budimo realni svaka Open world igra dosadi nakon X sati. Pravi uspjeh deva je uopće što nas zadrži zainteresiranima za igru 40+ sati. Kada tada nastupa umor i repeticija. Dogodilo mi se apsolutno sa svakom open world igrom, a to vrijedi i praktički za sve ostale igre, samo one nerijetko prije završe nego ti uspiju postati zamorne.

Zato ja ne volim teške igre poput dark souls i sl. nemam živaca, open world igre mogu igrat 4-5 sati u komadu bez pardona. 100 sati za open world je neki optimum. pa repriza za tri godine kad dođe volja.

Sterlok

Nisam bio sarkastican ni prije. Meni je gameplay jako brzo dosadio. Kroz igu je taj osjecaj stalno oscilirao izmedu dosade dok dam putovao po izgradenim zonama i frustracije kad sam morao ic kroz prazne/ nepovezane zone. Igrao sam primarno zbog price, a i ona je kako sam napredovao postajala sve manje zanimljiva.

Ustvari vrhunac igre mi je bio na samom pocetku dok se uz glazbu spustas sa planine prema gradu i dojam je opadao sa svakim satom igranja.

To da mi DS nije sjeo ne znaci da ne zelim igre koje eksperimentiraju sa gameplayem i pricom. Volim probat raznolike stvari, ne znaci da ce mi se sve svidit.

sanzo nisi ti jedini, kao što rekoh hrpa ljudi je išla džnom na ovu igru, poštar simulator i sl. Tak da me ne ćudi da se svake godine igra novi COD i FIFA…mislim mene zaboli, meni je danas gaming bolji nego prije trideset godina i ja stalno imam nešto za igrati. Ipak se igra dovoljno dobro prodala da dolazi još jedan poštar simulator, i svi sretni zadovoljni.

chono ti si se nadovezao na moj post o ekskluzivnosti i konkurenciji i uništavsnju studija sa pohlepom sa indie igrama, otuda proizlaze svi daljnji nesporazumi.

somethingwrong vrlo vjerojatno, jer sam pisao generalno, za prosiriti vidike i iskustva, dati priliku manjim igrama, nezavisnim studijima, pregrmiti manju produkciju i prigrliti kreativnost, zabavu i inovacije koje nude

😔Jedino prvi Xbox mi je imalo smisla ga takvim nazivat, vidi se lepo osmišljen iks na gornjoj masci. Gdje je na sljedećim nestao iks u vražju mater😠, ne računam na mali logić🙄.

😄Počeli su mazat oči svojim igračima već od druge konzole. Treba to prijavit u centar za zaštitu potrošača, Brico eto ti posla. Navest kao razlog nezadovoljstva: Kada želim kupit noviju Xbox konzolu očekujem neki veći iks na kućištu. Izgubili bi slučaj 100 posto i morali bi prodat jedan ili dva studija da namire troškove.😂

Nek si mjenjaju ime konzolškog brenda u Box ili MSBox.

Jedino im je kontroler po izgledu ostao dosljedan. To su tak neki sitni detalji za koje se niko ne upita a zašto? kako bi se ministar Ševa upitao.

Sterlok Ipak se igra dovoljno dobro prodala da dolazi još jedan poštar simulator, i svi sretni zadovoljni.

DS je ip koji je dugo godina nedostajao te ga je radio Kojima, sa vremenom ce postati popularnija igra jer trenutno nema puno kvalitetnog izbora za 3A igre.

Slicna stvar je bila sa Quantum Break, kad je izasla dobila je dosta kritika zbog Microsoft ekskluzivnosti i "mekanog" glavnog lika a igra je na razini svih Remedy naslova i dosta novih igraca to tek otkriva, mogao bi i taj naslov brzo na PS5😉

TITANXIS Nek si mjenjaju ime konzolškog brenda u Box ili MSBox.

Zajebavaš se, ali se šuška da MS preuzima kontrolu nad Xbox divizijom i spominje se i rebrand

sanzo Igra mi jednostavno nije zabavna za igrat, a kad čitam topic o njoj i što sve ljudi pišu o priči, svaki put me podsjeti na ovo:

Prica u DS ima apstraktne elemente ali osnova price zadire u metafizicke i multidimenzionalne teme koje i nisu toliko apstraktne ako se gleda iz razlicitih perspektiva, život-smrt i "druga strana" su sastavni dio svakog života. Igre koje su se dobro dotakle slicne tematike samo u potpuno drugom stilu su The Longest Journey, Dreamfall i Dreamfall Chapters.

Ja se baš poveselio da ću igrati Master Šef Kolekciju na PS5 i onda pustiš ovakav hladan tuš.

Zero

Ako misle kako se priča izbacivati svoje buduće first party igre poput Halo posvuda mislim da nema boljeg uvoda nego MCC koji je ruku na srce kolekcija jedno od najboljih igara što sam ikad igrao. Na drugu ruku te leakere ne treba shvaćati previše ozbiljno jer što danas kažu sutra promjene mišljenje. Za Hi-Fi Rush sam siguran da će doći na plejci jer su dataminali ta anniversery odjela, a i Sea of Thieves bi isto tako vrlo moguće mogao doći s obzirom na Sony-evu novu politiku sa tim gaas igrama. Što se ostalog tiče tko će ga više znati.

prayer Ma mislim da sam već uzeo za Steam ili mi je na wishlisti (nisam se već dugo ulogirao tamo🤣). Prešao sam već prva tri i Reach još na Xboxovima (prvi doduše na PC-u davno prije), nije baš da sam toliko zagrijan. Ni ja nisam uvjeren da se toliko otvaraju multiplatformu, ali da, čudna su vremena, valjda.🤷‍♂️

Ako je Microsoftu uopce stalo do hardware onda Xbox ili Handheld sa Windowsom, Game Pass i sve igre multiplatform.

Cak samo Game Pass i sve multiplatform ih može postepeno dovesti do najveceg publishera u gaming svijetu, novaca za taj fokus imaju.

AbelKOsMos Ovo jos i ima smisla.

Držati first party igre dok im potražnja ne padne i onda ih izdati ja druge platforme i zaraditi još dodatno. Praktički isto što Sony radi sa PC tržištem, dosta pametno ako bude tako!

plasirat GP na ostale konzole i ogranicit naslove kao i na PCU

Genesis

Game Pass je neizvediv na PS5 ili Nintendu, određene Microsoft ekskluzive ce portati jednu po jednu na te konzole i to je to.

prayer Samo sta MS trenutno nema veliku bazu konzola i igraca pa im “soyneva” strategija nece bas upalit. Za MS je najbolja opcija da postanu multiplat (dayone release na svim platformama) i pokusaju vise 3rd party igri stavit dayone na gamepass da privucu vise korisnika.

Da uspiju dogovorit FIFU/NFLi NBA dayone na gamepass uz nove CODove to bi bilo top stim da sve te igre zive od ingame kupovina, mozda bi se i dalo dogovorit neki prihvatljiv deal sa EA i Take2om.