Fenix ak ne vidiš bios može biti pokvarena matična, cpu ili grafička preko koje dolazi slika…može biti i ram. Ako je imalo bolja matična ploča ima na sebi lampice pa vidi koja svijetli i što označava u uputama od matične.

13 dana kasnije

Jel može prijedlog koje napajanje da kupim, što jeftinije, a da je sasvim ok u kombinaciji sa i5 11600KF i RTX 3060ti

Nightyx preporuka za napajanje i jeftino ne ide zajedno. Ali treba ti 650 do 750 da budes siguran

Nightyx nisam uspio naci kod nasih trgovaca, izgleda da ga bas i nema vise u ponudi 🙁

Takav komp u gamingu nikad ne povuče preko 300-350W. Tak da sa 550 W imaš lufta i za žedniju karticu .

22 dana kasnije

Nije konkretno problem s komponentom, nego Windows zeza. Windows 11, original, papiri uredni. 😃 Zna mi se sam od sebe restartirati i onda dođe ova poruka. Windows Update nije riješio problem.

Flipper

To remove the StartupCheck error, first download Autoruns:

https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/autoruns

• Unzip autoruns64.exe, then right click and run as administrator.

• In the Quick Filter box up top Enter: startupcheck

• You should see a Task Scheduler entry: \Microsoft\Windows\Application Experience\StartupCheckLibrary

• Right click on this entry and Delete.

To remove the Maintenance error

• Enter installwinsat in the Quick Filter box

• You should see a task named \Microsoft\Windows\Maintenance\InstallWinSAT

• Right click on this entry and Delete

Restart the computer.

Nadam se da pomaže.

8 dana kasnije

Momčile, slažem si novi komp pa me zanima mišljenje. Idem na klasični Intel/NVIDIA kombo pa me zanima gdje može bolje i zašto?

prayer znam da je puno skuplje al probaj progurat ddr5 rame, razlika je ogromna, a s vremenom ce biti sve vidljivija, ja sam si updateo komp prije cca godinu dana i malo mi zao sto nisam uletio, ali onda je tek zagazilo na trziste, pa nisam ni imao puno izbora…

Sterlok A jbg kropao sam krivo Ha-Ha-Ha, i5 13600k je proc

Nightyx a razlika u matičnoj je nekih 150 eura, ne znam koliko mi se to isplati nego recimo uložiti u nešto drugo.

Inače me najviše jebe ovdje model grafičke i matična pa ne znam ako tko ima možda bolju preporuku matične ili grafiče. zadnje dvije grafiče su mi bile isto od Gogabyte i bio sam jako zadovoljan snjima ali po sličnim cijenama mogu nači i TUF ili Strix.

Kaiserus Vrh! Imaš možda kakvu preporuku za neko jednostavno i dobro kučište da je best buy, nešto tipa kao što je Meshify samo po nekoj normalnoj cijeni? Inače ovo za matičnu je vrh a nije toliko skuplje uz DDR5. Još mi samo ostaje istražiti koja je najbolja verzija grafiče i to je to!

Zadnjih se dana fino jebem zabavljam s nadom i molitvom da matična nije riknula. U noći će se raditi zadnji pokušaj čišćenja CMOS-a prije nego što krenu suze.