Fenix to je ono što sam rekao da cu pogledati ali nisam nikad došao do toga.

To ti je napajanje iz prve ruke. Kad ga upalis hladno je i čim se nakon prvog pokusaja drugog malo zagrije onda radi kako treba. Pošaljem ti ja svoje staro napajanje ili ti ga dofuram ako u slijedećih par dana odem u zagreb mozda. Imam neke planove sa jednom curom ^^

Ako ti sa mojim napajanjem dize iz prve onda si uzmeš nešto novo i riješio si problem.

fensisuperstar Kad ga upalis hladno je i čim se nakon prvog pokusaja drugog malo zagrije onda radi kako treba

Ne odbacujem da je do napajanja, ali nema veze s tim je li hladno ili toplo. Jučer sam 12 sati bio na njemu, restartao ga i svejedno se nije upalio kako treba, nego tek iz druge. Uvijek je iz druge.

Napajanje dofura struju, ventilatori se zavrte, sva svjetla se upale i sve zuji. Ali POST-a nema i nema slike na ekranu.

Fenix ali nema veze s tim je li hladno ili toplo

mislim to ti je mogućnost kod napajanja.

yakuza_stinger Koje su šanse da CMOS baterija lagano odlazi?

resetirao bi mu se bios svaki put tho. na prvo bi mjesto stavio napajanje a onda matičnu i tek onda procesor. Baterija se lako promijeni.

RAM možda. Meni se isto to događalo kad upalim XMP, BIOS update je riješio problem.

Fenix ak ne vidiš bios može biti pokvarena matična, cpu ili grafička preko koje dolazi slika…može biti i ram. Ako je imalo bolja matična ploča ima na sebi lampice pa vidi koja svijetli i što označava u uputama od matične.

13 dana kasnije

Jel može prijedlog koje napajanje da kupim, što jeftinije, a da je sasvim ok u kombinaciji sa i5 11600KF i RTX 3060ti

Nightyx preporuka za napajanje i jeftino ne ide zajedno. Ali treba ti 650 do 750 da budes siguran

Nightyx nisam uspio naci kod nasih trgovaca, izgleda da ga bas i nema vise u ponudi 🙁

Takav komp u gamingu nikad ne povuče preko 300-350W. Tak da sa 550 W imaš lufta i za žedniju karticu .

22 dana kasnije

Nije konkretno problem s komponentom, nego Windows zeza. Windows 11, original, papiri uredni. 😃 Zna mi se sam od sebe restartirati i onda dođe ova poruka. Windows Update nije riješio problem.

Flipper

To remove the StartupCheck error, first download Autoruns:

https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/autoruns

• Unzip autoruns64.exe, then right click and run as administrator.

• In the Quick Filter box up top Enter: startupcheck

• You should see a Task Scheduler entry: \Microsoft\Windows\Application Experience\StartupCheckLibrary

• Right click on this entry and Delete.

To remove the Maintenance error

• Enter installwinsat in the Quick Filter box

• You should see a task named \Microsoft\Windows\Maintenance\InstallWinSAT

• Right click on this entry and Delete

Restart the computer.

Nadam se da pomaže.

8 dana kasnije

Momčile, slažem si novi komp pa me zanima mišljenje. Idem na klasični Intel/NVIDIA kombo pa me zanima gdje može bolje i zašto?