Torgue https://www.mall.hr/gaming-misevi-/logitech-g502-hero-gaming-mis
Po meni best buy, isplati se navući 100 i nešto sitno kn za njega više od buđeta.
Torgue https://www.mall.hr/gaming-misevi-/logitech-g502-hero-gaming-mis
Po meni best buy, isplati se navući 100 i nešto sitno kn za njega više od buđeta.
@chono riješio sam grafu izgleda. Nisam siguran 100% ali za sad je ok. Trebam naravno stavit nove ventilatore ali to nije poanta. Ono što je radilo.. više ne radi. Otvorila se grafa, nova pasta i padovi i sve se sa kompresorom i krpicom detaljno očistilo. Dosta je prljave prašine "zagorene" bilo koju ni kompresor nije mogao skinuti, fizički sa krpicom se morala skinut. I pokrenuo sam path of exile sa svime na ultra i otišao u svoj hideout (koji ima jedno 500+ zasebnih izvora animiranih lightsourcovea) i ventilatori su slušali naredbe msi afterburnera u bilo kojem trenutku. Tako da za sad po onome što se vidi grafa radi kao i prije ili bolje. Jedino kao što sam rekao 3 nova ventilatora. Ovo nisu aftermarket tako da se mogu naći dosta jeftino.
edit: ahhh kasno sam to rekao i dalje to radi
temperatura 42 stupnjeva on vrti na max. Jebemu mater.
Edit 2: flashao sam bios od grafe sad.i stavio nove drivere. Vidit cemo.
Znači sad definitivno nije ni do paste ni do padova. hladna je. CPU nova pasta isti. Znači jedino što ostaje je da nije nešto do napajanja pa da ga napajanje jebe ali napajanje trebam vec duze vremena promijeniti, ili je nešto na grafičkoj otišlo. Iskreno trebam ju stavit u drugi pc i testirati.
edit 3: novi bios i novi driveri nisu napravili ama baš ništa. Čim krene jebačina dize ventove na 100% kad su malo jači efekti. :-) u kurac
Nisam siguran jesam li već pisao o tome ovdje, pa da pokušam opet.
PC se ne podiže nakon prvog paljenja. Ventilatori se upale, ali nikad ne dođe do POST faze. Moram ga ugasit na switchu na napajanju i onda se iz druge podigne sistem najnormalnije.
Što još može biti? Dosta sam guglao i sumnjam na dvije stvari. Ali ne znam kako ih provjeriti/dijagnosticirati osim servisa. Rikava napajanje ili sam nešto sjebao s procesorom (jedan pin mi se savio prošle godine dok sam mijenjao pastu, ali sam ga ispravio).
Neki drugi prijedlozi, savjeti, iskustva?
Fenix to je ono što sam rekao da cu pogledati ali nisam nikad došao do toga.
To ti je napajanje iz prve ruke. Kad ga upalis hladno je i čim se nakon prvog pokusaja drugog malo zagrije onda radi kako treba. Pošaljem ti ja svoje staro napajanje ili ti ga dofuram ako u slijedećih par dana odem u zagreb mozda. Imam neke planove sa jednom curom ^^
Ako ti sa mojim napajanjem dize iz prve onda si uzmeš nešto novo i riješio si problem.
fensisuperstar Ako ti sa mojim dize iz prve
Jep
fensisuperstar Kad ga upalis hladno je i čim se nakon prvog pokusaja drugog malo zagrije onda radi kako treba
Ne odbacujem da je do napajanja, ali nema veze s tim je li hladno ili toplo. Jučer sam 12 sati bio na njemu, restartao ga i svejedno se nije upalio kako treba, nego tek iz druge. Uvijek je iz druge.
Napajanje dofura struju, ventilatori se zavrte, sva svjetla se upale i sve zuji. Ali POST-a nema i nema slike na ekranu.
Koje su šanse da CMOS baterija lagano odlazi?
Fenix ali nema veze s tim je li hladno ili toplo
mislim to ti je mogućnost kod napajanja.
yakuza_stinger Koje su šanse da CMOS baterija lagano odlazi?
resetirao bi mu se bios svaki put tho. na prvo bi mjesto stavio napajanje a onda matičnu i tek onda procesor. Baterija se lako promijeni.
RAM možda. Meni se isto to događalo kad upalim XMP, BIOS update je riješio problem.
Jel može prijedlog koje napajanje da kupim, što jeftinije, a da je sasvim ok u kombinaciji sa i5 11600KF i RTX 3060ti
Nightyx preporuka za napajanje i jeftino ne ide zajedno. Ali treba ti 650 do 750 da budes siguran
Nightyx uzmi si ovo:
Ja ga imam sa i5 13600kf i rtx 3070. Top!
Napajanje SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W 80+ Gold P/N: SPC140 0 kom - Mikronis.hr
malo je poskupjelo u odnosu kad sam ga kupio…radi odlično i7 10700 na max power limitu sve jezgre na 4.6 ghza i RTX 3060 Ti kloknuta 100 mhz jezgra 1000 mhz memorija, 16 gb rama, šest SSD-a, usb zvučna kartica,
73 eura za keš
Takav komp u gamingu nikad ne povuče preko 300-350W. Tak da sa 550 W imaš lufta i za žedniju karticu .
ak nisi kupio i ovo ti je dobar izbor,