Nightyx nisam uspio naci kod nasih trgovaca, izgleda da ga bas i nema vise u ponudi 🙁

Takav komp u gamingu nikad ne povuče preko 300-350W. Tak da sa 550 W imaš lufta i za žedniju karticu .

22 dana kasnije

Nije konkretno problem s komponentom, nego Windows zeza. Windows 11, original, papiri uredni. 😃 Zna mi se sam od sebe restartirati i onda dođe ova poruka. Windows Update nije riješio problem.

Flipper

To remove the StartupCheck error, first download Autoruns:

https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/autoruns

• Unzip autoruns64.exe, then right click and run as administrator.

• In the Quick Filter box up top Enter: startupcheck

• You should see a Task Scheduler entry: \Microsoft\Windows\Application Experience\StartupCheckLibrary

• Right click on this entry and Delete.

To remove the Maintenance error

• Enter installwinsat in the Quick Filter box

• You should see a task named \Microsoft\Windows\Maintenance\InstallWinSAT

• Right click on this entry and Delete

Restart the computer.

Nadam se da pomaže.

8 dana kasnije

Momčile, slažem si novi komp pa me zanima mišljenje. Idem na klasični Intel/NVIDIA kombo pa me zanima gdje može bolje i zašto?

prayer znam da je puno skuplje al probaj progurat ddr5 rame, razlika je ogromna, a s vremenom ce biti sve vidljivija, ja sam si updateo komp prije cca godinu dana i malo mi zao sto nisam uletio, ali onda je tek zagazilo na trziste, pa nisam ni imao puno izbora…

Sterlok A jbg kropao sam krivo Ha-Ha-Ha, i5 13600k je proc

Nightyx a razlika u matičnoj je nekih 150 eura, ne znam koliko mi se to isplati nego recimo uložiti u nešto drugo.

Inače me najviše jebe ovdje model grafičke i matična pa ne znam ako tko ima možda bolju preporuku matične ili grafiče. zadnje dvije grafiče su mi bile isto od Gogabyte i bio sam jako zadovoljan snjima ali po sličnim cijenama mogu nači i TUF ili Strix.

Kaiserus Vrh! Imaš možda kakvu preporuku za neko jednostavno i dobro kučište da je best buy, nešto tipa kao što je Meshify samo po nekoj normalnoj cijeni? Inače ovo za matičnu je vrh a nije toliko skuplje uz DDR5. Još mi samo ostaje istražiti koja je najbolja verzija grafiče i to je to!

Zadnjih se dana fino jebem zabavljam s nadom i molitvom da matična nije riknula. U noći će se raditi zadnji pokušaj čišćenja CMOS-a prije nego što krenu suze.

prayer

https://www.caseking.de/lian-li-lancool-215-midi-tower-argb-tempered-glass-weiss-geli-883.html

Ovo ti preporučujem jer je na zrak CPU hladnjak koji si stavio na listi, GPU će se tići ohladiti, a računaj na to da 4080 ima isti hladnjak kao i 4090, samo manju količinu topline koju mora odvesti, mislim da je isto i za ovo šta zovu sad 4070Ti. Što se tiče GPU-a probaj se dokopati TUF-a

https://www.caseking.de/asus-geforce-rtx-4070-ti-tuf-12g-12288-mb-gddr6x-gcas-529.html

i vidi si obavezno da li stane po dužini u ovo kućište i da li mu smeta naponski kabel po pitanju širine, mislim da ne bi trebalo

evo ti i dobri rami, imaš ih i jeftinije

https://www.caseking.de/g.skill-trident-z5-rgb-ddr5-6400-cl32-xmp-3.0-32-gb-dual-kit-schwarz-megs-260.html

ovo je c32 6500, c36 i 5000 ćeš nači i za ispod 150e

Nightyx Gdje je razlika ogromna DDR5<>DDR4? Ja sam isto malo istrazivao za upgrade kompa i po svim reviewima sto sam vidio govore da je razlika u performansama zanemariva (5-6%) a razlika u cijeni je jos uvijek poprilicna.

Kaiserus Ako smijem pitati zasto preporucujes b660/760 chipset a ne z690/790 za novu generaciju procova?

Razlika izmedu ddr4 i ddr5 je mizerna za tu lovu koju dajes. B maticne mogu ici, pogotovo sa i5 13600k jer ga neces clockat, a i doci ce bios za unlockat B chipsete za jedno sutra, koje nece doci tako brzo.

@Fico imam ti Z170 i i5-6600k viska sa coolerom

moschus jeftinije, a kompatibilan je chipset. 790 ionako gimmick chipset, mislim da je razlika u podršci za USB 4.0 ili tako nešto šta guraju pod future proof