Jedan ušteakaš lan kabelom u router a druga dva samo u struju po različitim prostorijama, imaš upute po netu, jednostavno je

chono

Kak to misliš nisam nista dirao Unifi lik mi je samo spojio u lan kabal u utičnici i baca jedno deset metara ali problem što na drugom katu je nikakav signal …

Kuća je na dva kata dolje je 8 soba za osoblje , a gore je naš stan od 280 kvadrata …

Jeli moguće da pojačam na postavkama signal ? Vidim da ima Unifi long range , a kod mene je unifi 6 lite..

Pošto sam izabrao procesor koji sam izabrao i matičnu koji sam izabrao ipak mislim da je sa trenutnim procesorom bottleneck pre velik za 1080p na 4070Ti, pa čak i na 2K. No zato sam gledao šta mi je najbolje za 1080p a da ne guši procesor pa sam se na kraju odlučio na 3070. Vrti sve igre koje želim na više od 100 FPS-a i to mi je dovoljno. Moje pitanje za kraj je da li uzeti 2TB 980 Pro pa napravit particiju od 200-300 GB pa tamo puknuti Windows ili uzeti 500GB 980 Pro i 2TB QVO za igre.

Praktički ne postoji CPU koji bi tu grafu iskoristio 100% na full hd, eventualno nova intel serija i to kloknut. Jednostavno nije dizajnirana za tu rezoluciju i Nvidija ima na DX 12 cpu driver overhead problem, koji se naravno najviše vidi na tako "maloj" rezoluciji.

Dobro si napravio obzirom da ne misliš mijenjati monitor, s tim da bi ja na tvom mjestu umjesto RTX 3070 išao na RTX 3060 Ti koja je 10% slabija.

Kaj se diskova tiče svejedno…kak ti paše. Bolje je više naravno, ak ti nije skupo. Prostora nikad dosta.

Sterlok Ne bi, ne postoji procesor koji bi 100% iskoristio 4070Ti na 1080p, pola igara bi koristilo 50% grafičke, ako i toliko.

On već ima 3070, koliko znam, nije sad kupio.

Sterlok Ima, 5950X Ha-Ha-Ha ma u ZG je 3070 pa sam snjome bio zadovoljan na 2K a kamo li na 1080p. U biti za driveove pitam po performansama igri jer mi je samsung uvijek bio broj 1 što se tiče SSD-ova - no ako je reimo jedan QVO futureproof za brzine da se igre normalno učitavaju tak svejedno na kraju dana. U biti 980 Pro 2TB je cca 180 eura, dok je 980 Pro 500GB + 2TB QVO nekih 210 eura.

Heat On već ima 3070, koliko znam, nije sad kupio.

Ma gradim skroz novi komp.

8 dana kasnije

Fico Zadnjih se dana fino jebem zabavljam s nadom i molitvom da matična nije riknula. U noći će se raditi zadnji pokušaj čišćenja CMOS-a prije nego što krenu suze.

Evo mali goredatum oko situacije. Čini mi se da sam uspio popraviti i dobra je stvar što matična nije riknula. Kao prvo, za svaki sam slučaj promijenio CMOS bateriju i nakon što sam počistio CMOS, postavio sam ponovno BIOS, napravio sigurnosnu kopiju s BIOS B na BIOS A i upao u komp. Radio je dan-dva i onda je krenuo BSOD s MEMORY_MANAGEMENT greškom. Opet čišćenje CMOS-a jer mi nije htio uopće bootati i kad sam opet osposobio, krenuo sam prčkati po Windows Event Vieweru. U trenutku kad bi se poremetile stvari na mrežnoj kartici (pokušala bi 4 puta uspostaviti vezu i onda se ugasi), Windows je konstantno pokušavao zavrtiti TiWorker zadužen za ažuriranje Windowsa. Moja pretpostavka je da je u moru i masu ažuriranja, od Windowsa pa do periferije, koja sam – sačuvaj Bože – odgađao puna tri dana prije nego što su sranja krenula, nastao kaos s raznim driverima i počeli su se međusobno kršiti, a konstantni pokušaji da ažurira Windowse doveli su do memory leaka. Kombinacija bi završila sranjem.

RAM je ispravan, SSD i HDD ispravni. Sad ide par dana load testinga i, ako sve radi, dići ću friške Prozore, za svaki slučaj.

Fico ne kazem da ti ram ne radi. Ugasi ram clock i vidi ako ces imati bsod. ne kosta te nista da ga stavis u stock.

To je bio moj problem recimo. I moze bit da ram ne moze vise drzati clock efektivno pa ga rusi.

Ubio sam se od posla ali sam sastavio konfu, toliko ventilatora ima da mi je hladno na nogama Ha-Ha-Ha cable management i daisy chainanje mi je živce pojelo. Na kraju sam uzeo 3070Ti od PNY za 600€ i ta grafa ne ide preko 62c. Sad da li je to zbog toga sto je dobra ili zbog toga što imam onako 5 ventilatora u kućištu tko će to znati.

Kaiserus

• Fractal Design Torrent Compact
            • Asus ROG Strix B550-F
            • Ryzen 7 5700X
            • Dark Rock 4
            • Samsung 980 Pro 2TB
            • Corsair Vengeance RGB Pro 32GB 3600Mhz
            • PNY Verto 3070Ti
            • Fractal Design Ion+ 2 Platinum 760W
            • 2X Fractal Design Prisma ARGB PWM 140mm za usis
            • 1X Fractal Design Prisma ARGB PWM 120mm za ispuh
            • Cablemod produžni kablovi za GPU i matičnu

prayer Top 1080p/2k konfiguracija, koju lako možeš upgradeati, npr. kad 5800x3d bude za male pare. Kad stigneš baci koju sliku

fensisuperstar Ma nedam 350€ za matičnu da ga jebeš plus još koliko već za procesor. Napravit ću kako kolega gore kaže kad padne cijena za 5800X3D uzmem njega i miran sam sljedećih par godina dok AM5 ne postane bolji.