doktor1 djelomicno tocno, jer ne spawnaju oko tebe u radijusu, ima jos nesto gore, spawn point je u velikoj vecini primjera isti, na istoj lokaciji. Tocno znas kada prodes na nekom mjestu da cete docekat spawnanje NPCova.
Da pojasnim, ako mapa ima u editoru hrpu ovakvih tocaka koje odreduju smjer kretanja NPCova i direktno utjecu na aktivne i lokalni AI, onda treba vidjeti koji je limit u UE5 za njihov broj, trebao bi biti gotovo cijela jedna regija:
Ovo radi u dvojci, AI odraduje posao dobro i poprilicno su mobilni.
Problem je spawn point i graph points koji se brinu o toj regiji, da se aktivni spawnaju u odnosu na osluskivanje sto i gdje pasivni moraju raditi i gdje se moraju spawnati. Toga nema. Taj drugi dio sustava se brine i o traversalu u druge regije i pamti povijest regije. Kako je ovo sada open world i kako su performanse kakve jesu na slabijim (normalnijim) masinama i bez FGa, kompromis je bio to ubiti i pustiti fiksno/dinamican spawn point:
Ovako sam ja rastavio igru i proanalizirao ovaj problem koji je ubio Zonu prakticki. Nemas sta raditi izvan misija, a i one su pain in the ass dok putujes do njih, jer tocno znas sto ce se dogoditi i gdje jednom kada dozivis spawn point.
Stalker i A-Life 1.0 je zaista bio daleko ispred svog vremena, time je jos zalosnija ova situacija sa dvojkom.
I ja sam te prcao cijelo vrijeme, nemoj zamjeriti 😁 Nadam se da si skuzio moje pretjerivanje i povecu dozu pozitive oko igre. Sorry ako sam ti ubio volju za ovakvim kvalitetnim postovima poput ovog zadnjeg koji si napisao.
Edit: nije mi taj lik sa reddita toliko zanimljiv, jer pocinje post kako nije developer i nema iskustva sa bransom i ITeom uopce. Kopanje po config fileovima je jedno, a pronalazak ima li uopce A-Life 2.0 editora je nesto sasvim drugo. Config file moze biti samo tweaker ili cak overview nad operacijama sustava, a cak moze i ne mora sadrzavati sve postavke dostupne. Moje videnje