S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Uređivano
- Uređivano
Da se nadoveže, na ovo šta mi je kolega chono fan rekao:
grafika top notch, zvuk top notch, gameplay ubjia, AI rastura, atmosfera samo takva, niti jedan tehnicki problem sa igrom, niti jedno rusenje, sve mehanike u igri rade, nemam bugova, igra mi na RTX 3070 radi na 100fpsa na epic postavkama i ti bi da se ja slozim sa tobom sto naletis na koji bug i sto realno imaju problema sa spawnanjem? Nece ici
Pogotovo mi se sviđa ovo - "nema bugova"
Uz odgovor na kraju - "neće ići"
Daj ljudi stabilizirajte se; pojelo bi se svih da izbace ovakvu igru, ali neznam otkud toliki krediti GSCu da izbace ovaj drlog i da ih se veliča i pravda!
doktor1 neznam otkud toliki krediti GSCu
:-D nemoš srat po ukraincima sada
Navika ha
doktor1 4h niti jedan bug, glitch ili cliping. Gledam "kompilaciju" na redditu, nasao 4 buga, od toga 2 Hrvoje stavio ovdje.
A Life ne dela, najbitniji problem igre.
- Uređivano
doktor1 ja pisem da je sve super? Upravo imas danas poveci dio rasprave o tome upravo od mene lol
Tko su to "oni" koji bi trebali "srat" kako ti pises? Ne kuzim taj dio.. ili je igra zaista toliko dobra da drzi 80 uz svoj najveci problem. Bugovi to zaista nisu. Pa te to pecka malo a? 20000 revieowa i igraci i dalje igraju i pisu vecinom pozitivno. Ima li nesto u tome mozda?
A Life nije bug, vec problem, issue. Sustav je u pitanju, ali nu.
Jedini kredit GSCa je igra koja je bomba! Igraci te dematiraju, ne ja ili ovaj forum. Da je igra prosjek, uz problem A Lifea, bilo bi 40%.
A i zanimljivi su ovi padobranci koji ulijecu kako bi Choni pokvarili igru toboze, a rajcanje ne prestaje jos je veci gust.
Ako smijem dodati ovo je najljepsi fps ikada izasao, predivno izgleda. Zvuk oruzja bolji od ratnih shootera, bas perfekcija
- Uređivano
Kolega, prestani!
Ovaj tvoj post je kao da je igra 9.9/10
Znači, ovaj post svrstava igru u tu ocjenu i očito su svi drugi ludi ili neznaju šta igraju!!
Po tom postu ovo je neprikosnovena igra bez jebene greške!
Ili sam ja kreten pa ne razumijem!
Ali ako ovaj tvoj post nije da je igra savršenstvo onda ja jebeno neznam šta je!
Sve jebeno radi, nema bugova, jednostavno neviđeno iskustvo!
- Uređivano
doktor1 tako je, jebeno iskustvo, kad fixaju A Life i Zona ozivi ide to na 10/10. Igra ove generacije. A kad dodu modovi i slijedece generacije.
Ocito znaju sta igraju, fali jos 20% do maksimale, kazem ti jos A-life 2.0 odnosno A-Life 20%
Ako ces sutra sam u Ri mogu ti doci objasniti sto je stalker i kako se zivi
daj snimaj malo. Imaš 2 dobra softvera za snimanje. Neki headshot or something.
fensisuperstar sta da headshotam? ah!
sniper nema smisla kad se spawnaju blizu tebe
- Uređivano
Tip rastavio igru i proanaliziro, jako detaljno:
Ne zvuči dobro, nikako. Kod je takav da se ovi spawnaju oko tebe i odmah te vide i kreću na tebe jer im je radijus djelovanja veći nego spawning point.
I did try increasing the spawn radius of NPCs and found that once you get beyond around 8000 units ALife NPCs just stop spawning, but the hand placed NPCs do still remain which some may rather it be that way until GSC/modders do something about the problem and I personally did feel like it made the zone feel like more of a desolate wasteland but similar to the wasteland that was Starfield it got boring fast. The only thing I've really been able to do that seems the most acceptable for the time being is increase the min spawn distance to 7000 units and max spawn distance to 8000 units which to be honest I'm not even sure if it really is working or makes a difference because I can still spin around, and they are basically spawned on top of me but I also reduced the vision distance to 5000 units which at least prevents NPCs from spawning in and immediately becoming hostile.
Zato ni nema dalekozora, nema se šta gledat jer je svijet mrtav i živimo u svom malom mjehuriću
10/10
Idem srat o woke sranju u Veilguardu koji je jedna od rijetkih igara tehnički dovršena po izlasku i dat igri 1/10 jer je to najveći problem današnje industrije
- Uređivano
- Uređivano
doktor1 djelomicno tocno, jer ne spawnaju oko tebe u radijusu, ima jos nesto gore, spawn point je u velikoj vecini primjera isti, na istoj lokaciji. Tocno znas kada prodes na nekom mjestu da cete docekat spawnanje NPCova.
Da pojasnim, ako mapa ima u editoru hrpu ovakvih tocaka koje odreduju smjer kretanja NPCova i direktno utjecu na aktivne i lokalni AI, onda treba vidjeti koji je limit u UE5 za njihov broj, trebao bi biti gotovo cijela jedna regija:
Ovo radi u dvojci, AI odraduje posao dobro i poprilicno su mobilni.
Problem je spawn point i graph points koji se brinu o toj regiji, da se aktivni spawnaju u odnosu na osluskivanje sto i gdje pasivni moraju raditi i gdje se moraju spawnati. Toga nema. Taj drugi dio sustava se brine i o traversalu u druge regije i pamti povijest regije. Kako je ovo sada open world i kako su performanse kakve jesu na slabijim (normalnijim) masinama i bez FGa, kompromis je bio to ubiti i pustiti fiksno/dinamican spawn point:
Ovako sam ja rastavio igru i proanalizirao ovaj problem koji je ubio Zonu prakticki. Nemas sta raditi izvan misija, a i one su pain in the ass dok putujes do njih, jer tocno znas sto ce se dogoditi i gdje jednom kada dozivis spawn point.
Stalker i A-Life 1.0 je zaista bio daleko ispred svog vremena, time je jos zalosnija ova situacija sa dvojkom.
I ja sam te prcao cijelo vrijeme, nemoj zamjeriti Nadam se da si skuzio moje pretjerivanje i povecu dozu pozitive oko igre. Sorry ako sam ti ubio volju za ovakvim kvalitetnim postovima poput ovog zadnjeg koji si napisao.
Edit: nije mi taj lik sa reddita toliko zanimljiv, jer pocinje post kako nije developer i nema iskustva sa bransom i ITeom uopce. Kopanje po config fileovima je jedno, a pronalazak ima li uopce A-Life 2.0 editora je nesto sasvim drugo. Config file moze biti samo tweaker ili cak overview nad operacijama sustava, a cak moze i ne mora sadrzavati sve postavke dostupne. Moje videnje
- Uređivano