Miro

Po kojem receptu to radiš? Vidim da nije napoletana, ali tijesto super izgleda.

Stvarno vidi se da je tijesto prozračno. Pizza izgleda predobro.

Kakve gljive stavljate gore? Kupite neke susene ili stavite svjeze ili?

Ja iz konzerve gljive stavljam. To mi je baš mjera za 1 pizzu. Katkad ali vrlo rijetko sviježe.

sanzo Miro

Po kojem receptu to radiš? Vidim da nije napoletana, ali tijesto super izgleda.

Prominuo sam puno recepata i trenutno mi je ovo najdraze. Nesto je između napolitane i obicnog. Od napolitane san odusta jer je tlaka za praviti pa kad pecen uvik neka ceremonija ces se diglo pa nije pa je tvrda pa moras dobro zagrijati spaker pa dignuti skroz gore pa je sir izgorija a tisto nije gotovo i tako da od toga nista.

Ovo san nasao na netu dok san istraziva i kao ovo je Lucali recept a to je valjda najbolja pizza u NY.

Jedino ja napravim od ovoga 6 pizza bilo je malo manje od 430g po loptici.

Sad san napravio sve u sridu ostavio par sati pa opet primisio pokrio i stavio u frizider do jutros onda sam izvadio opet primisio i za sat vremena napravio loptice.

2 smo spremali za rucak 1 ce za veceru i jos je u frizideru 3 komada za sutra.

Sad sve kako razvuces takav ces rub imati moze biti i jako jako slicno napolitani probaj pa vidi.

moschus Kakve gljive stavljate gore? Kupite neke susene ili stavite svjeze ili?

Iz važa dobro ih ocjedis i stavis na pizzu koliko ti odgovara

Miro

Ovi zadnje u receptu je svjezi kvasac pretpostavljam?

sanzo

Da tako sam stavio a vidis ako je po receptu ovo svjezi kvasac onda mora ovaj iz kesice biti upola manje.

Nisan uopce mislija na to

Miro

Da, ja inace stavim 2-3 grama iz kesice po kili brasna. Mogu probat i ovako sa malo vise kad ti je uspjelo.

sanzo Da, ja inace stavim 2-3 grama iz kesice po kili brasna. Mogu probat i ovako sa malo vise kad ti je uspjelo.

Ako gledan prijasnje recepte to bi islo 1g na 500g brasna a to je onda 4g

Neman bas miris po kvascu ali sljedeci put cu definitivno probati 4g jer ionako radin dugu fermentaciju tako da nece faliti kvasca.

Jedino sto bi volio kuputi je pravi mikser da to misa a ne ovako na ruke jer mikserom bi to puno bolje ispalo

Neće sigurno faliti, ja sam se isto začudio kad sam radio da tako malo kvasca ide, ali svejedno je tijesto skoro ispadalo iz posude koliko se diglo.

Neznan kako se ovo kod vas zove ali kod nas je naziv Bubice

Tisto frigas i onda na njega nutela marmelada i slicno

TITANXIS moram priznati da mi te gljive iz konzerve nisu nikada pale na pamet 🙄

Upravo kupio konzervicu pa cemo sutra probati 😉

Miro

Meni to lići na uštipke.

Znači gotovo ista smjesa kao za palačinke samo ide još i prašak za pecivo ali je puno gušća da možeš radit kao žličnjake pa na vruće ulje.

Bolja varijanta je kad se umjesto praška za pecivo ili soda bikarbone stavi germa ali onda je malo i drugačiji recept jer ide još i jedan jogurt i malo ulja.

Miro

Nije ovo uopce lose. Dobro da sam se sjetio slikat kad smo prakticki pojeli.

Ima manje zraka u tijestu od napoletane, ali stavio sam pol kvasca od tvoje mjere i samo 16 sati dizao u frizideru. Mozes dobit vjerojatno jako slicno tisto kad pustis duze. Probat cu sigurno ponovo, lakse i brze se napravi od onog drugog recepta.

sanzo

Ma da ne zaostaje za napolitanom a manje zejebancije.

Jos samo mikser da nabavim i to je to

Miro Jos samo mikser da nabavim

Miro javi ako ćeš kupiti i koji. Ja isto gledam, ali ovaj što je dobar košta €799. Sad Ooni izdaje svoj…cijena ista. Jbt život. Meni realno treba za kg brašna da ide i čitam da pola ovih kao što su Bosch nisu za k. A koštaju isto 400 - 500 eura.

Je netko od vas ikada izračunao koliko vas otprilike košta jedna pizza kada je sami radite?

Isplati li se ili je to više neki gušt?

Flipper

To san i ja gleda sve sto valja skupo ko vrag a trenutno lova mi triba za druge stvari tako da jos nista od toga.

StarFox_N

Kil sira 10e to je za 3 4 pizze

Pelati 1.5e 3 pizze

Gljive 1.5e 3 pizze

Sunku san platio 4e bilo je za 5 pizza

Brasno neznan cijenu mislin da je pakiranje od 5kg to je za nekih 20 pizza

A prosli tjedan san imao bon za pizzu sto sam dao krv uzeli 3 pizze i odbili bon koji je 7 e pizze me ispale 27.5e

Debelo se isplati doma jer ovo sto rade u fast food/restoranima je legalna pljacka