Flipper

Znaci moran prvo reci pizza je iz krusne peci i jos nisan naletio da bude losa, sve san pizze probao i neke mi se ne svidaju ili manje svidaju ali nijedna nije losa.

Uz to 9 kupljenih pizza 10a ide gratis

Mjesana je 7.10e malo vise od 53kn

Ova tuna kozice je 8.30e 62.50kn

Materjala bude krcato nema da fali sira ili nesto.

A kad pogledas da zivn kraj mora i da neki vec mjesanu naplacuju 10e ovo je stvarno top cijena. A zato i rade non stop povoljno i kvalitetno danas stvarno rijetkost za viditi

Za ručak burgeri ala doma di me nece niko oderati

Ne mogu oni tebe oderati koliko možeš sam. Svaki drugi dan kupiš ovcu.

Brijac

Zajebani, ako su pravi japanski onda ide i papri sa njima sva kolina od roditelja didova i sto ti ja znam, a kako su cijene posle u kurac ocekuj 1000e kila.

A more biti americki ili australski wagyu sa odlicnim omjerom masnoce pa ti podvale pod japanski.

Za pravi japanski ima odredena kvota koliko godisnje ide van japana i pravi uvoznici imaju sve papire.

Nedavno san vidija da kraken bar na viru ima u ponudi 900e kila e sad jeli provjereno neznam malo mi skupo da ja provjerim

    Miro

    Lol 1000€, al ček koja je to vrsta, kako se zove, koji dio goveda je to i zašto je tako poseban da ga nema kod nas?

      Brijac

      Japansko govedo koje je generacijama krizano i pravljeno da bude tako sama masnoca, sto masnije to skuplje.

      Sama jedna krava bude preko 50000e i to prije svih poskupljena.

      Ma imas kracato videa na youtubeu pa pogledaj

      Kobe Wagyu

      Olive wagyu je kao najbolje i naj rijeđe

      Damn zamisli kupim to i krivo ispečem 😆

        Brijac

        Da to je i meni najveci problem, prije nekih 2 g san nasa u zadru zaledeno bilo je 1kg 3200kn pakiranja su bila oko 0.5kg dugo san se mislio bili uzeo ali nisan nikako moga opravdati 1600kn za pola kile mesa.

        Probao sam Wagyu i nije me se nešto dojmilo. Jako je fino i malo neobično, ali ne toliko da bi sam platio te pare

        6 dana kasnije

        Jeben ti popravke zubiju pa da ja moran omlet jesti a nadoknaditi cu ja to sve nebrinite

        6 dana kasnije

        Bio u nabavi, uzeo 2 americka steaka za pribati i malo preko 7kg naseg domaceg.

        Po okusu je nas debelo pobjedio

        7 dana kasnije

        A nisan puno slikivao, ramstek na gradele i napravio umak od zelenog papra a zena krokete.

          Miro

          Pitanjce, koliko dugo ramstek moze biti u frizideru ako sam ga prvi dan kupnje nauljio maslinovim, umaljao u sol i papar, stavio u običnu vrećicu za led i stavio u frizider?

            Brijac

            Samo neka ga ulje pokrije ciloga da nije na zraku i mores dosta

            Ja san nekih 7 dana znao drzati a iman frenda kojih je kuhar on zna i po 25 dana ostaviti ga tako u ulju

            Evo kokos u špakeru sa mlincima ubili smo se kako je dobro ispalo

              Miro aj molim te samo reci kako kokos peces?

              Bas sve mi treba…znam da nema puno filozofije ali mi treba jer cu je pec bas kako mi reces…

              Mlince si napravio od masnoce koja je ostala od kokosi?

              To mi ne treba ako je tako…

                Prika

                Dakle mozes peci lagano na na ispod 140c pa kad dode na 70c meso dignuti na 200c da dobijes koricu i to je to ali pretpostavljan da nemas toplomjer za meso onda idemo drugacije.

                Stavi peci na 180/190 oko 1:40sati ce biti dovoljno. Ja pecem u ovalnoj sa poklopcom i pred kraj skinem poklopac da kožica dobije boju ako ces peci u tepsiji pokri je sa foliom koju ces pred kraj skinuti.

                Ako imas one male gradele za u tepsiju super da meso bude malo podignuto ako ne zamotaj foliju u polukrug debelo i na to stavis kokos. Ja ti malo u mikrovalnoj rastopim maslac ne skroz nego malo da ga mogu mazati i onda premazem cilu kokos pa na nju ide sol papar i vegeta. U nju stavljam timjan jedan limun i luka i naravno zacine koje san naveo gori. Limun izbodem nozom da kapa dok se pece. Onda u tepsiju ulijem temeljac, sad ili kupi kocke pa napravi sam temeljac ili kupi neki gotovi. Kad se spece kokos izvadis je i izbaci sve iz nje u šug limun malo stisnes da izade i onda sve to bacis iz suga. Ako pravis mlince samo ih ubacis u sug i meni je tako bolje neho sama masnoca ovako imaju jeben okus. Ako neces mlince tepsiju bacis na plin dodas brasna u sug ili onaj gustin za umake mozes kap senfa i kad se malo prokuha imas top umak za kokos i prilog recimo pomfri.

                Valjda nisan stogod zaboravija