maverick zrtva neopravdanog hejta koji se stvorio jos 2010.

Istina, baš nezaslužen hejt :/ .

Uz to i Squre baš nije pomogao kad su portali igru na pc bila je tehnički krš+nisu se ni potrudili izdat patch (jebiga za to su si sami krivi) pa su navukli još bijesa.

Na sreću postoji community patch koji igru čini igrivom na pc-u, uz to donosi niz poboljšanja + 4K texture mod 🤩.

Razmišljao sam o tome da i po treći put odigram na pc-u, ali ogroman backlog i nedostatak vremena mi jednostavno ne dozvoljavaju...

f_i_c_o nazalost isti problem ima i Nier. Square je uzasan sa podrskom na PC platformi i zato im igre igram vecinom na konzolama.

Imam backlog do nebesa, ali neki dan sam doslovce PREKRIZIO 90% igara koje su mi u istom i odlucio igrati ono sto mi se bas igra, a tu se nalazi i FF13. Ove godine sam vec odigrao X i XII i nesto sitno ponovo FF7R.
    Uza sve mane i vrline, FF igre imaju ono nesto...

sanzo
    Lijepo si objasnio, nažalost tog sam se i bojao. Cijena je 440 kn jebemu šilo 🙁

maverick A znas da ja vise volim low tier od tog sranja 😃

Ne mogu ja to igrat, 0 gradova, 0 exploring, weapon sistem uzas, 5 oruzja po liku, svako oruzje samo druge boje, prica nikakva, muzike se ne sjecam... Combat je najbolji dio, stagger mehanika i to sve skupa super, ali ne mogu samo zbog toga trpit sve ovo drugo sto mi se ne sviđa. A one nastavke da ne spominjem, probao sam XIII-2, nije to dobro, niti malo.

foggy glazba je vrlo vrlo underrated u ff13, samo cu ti to reci i pustiti ovo

10 sati savrsentva.

Prica je aksuli dosta dobra, samo sto negdje do pola igre ne znas tko pije tko placa jer ocekuju da znas sve likove koje spominju i evente koji su se dogodili. Kasnije polako pocnes hvatati konce i skuzis da prica uopce nije losa.

FF13-2 je vrlo dobra igra, a combat jos bolji nego u FF13 koji je ionako ponajbolji u zanru.

Graficki i dalje obje igre izgledaju bolje nego masa puno novijeg datuma.

maverick glazba je vrlo vrlo underrated u ff13, samo cu ti to reci i pustiti ovo

Slažem se s tim, glazba je jako dobra, čak i ako se ni meni igra posebno ne sviđa.
        Također i dan danas igra izgleda odlično. Čudo je šta su uspjeli napravit prije 2 generacije.

Morate mi oprostiti, ali na ovaj nacin sam sebe hajpam da zaigram obje opet i poklonim im stotinjak sati svoga zivota

sanzo Također i dan danas igra izgleda odlično. Čudo je šta su uspjeli napravit prije 2 generacije.

Djelom jer nije mrtvi Open world koji jako lose stari graficki. Pogledaj open world igre iz te ere, bljak.

maverick Velim, premalo je toga sta mi pase, i to je to. Ja sam zesci pobornik starih nastavaka i ako cu vec nesto ponovno odigrati, to ce biti FF6 ili nesto tog perioda, definitivno ne FF13, jebajga. Sjecam se da sam ga igrao na xboxu360 i da treci disk nije radio, moral sam cekati drugu verziju na torrentima da nastavim 🙂 Cak sam ga brzo i presao, ali jednostavno, ne, to mi nije dobra igra.

Da, graficki frca, Square je u FF-u uvijek izvlacio vise i bolje kod grafulje.

Mislim da sam za mjuzu povezao koliko mi igra nije sjela i automatski stvorio averziju ka tome.

foggy a jbg necu te vise nagovarati iako smatram da bi imao drugacije misljenje o igri da ju sada igras, pogotovo kad traje susa igara kakve mi volimo.

maverick Kakva suša? Trailsi 4 u plejci, Monster Hunter Stories 2 ceka svoj red, Yakuze 3-5 u ormaru, pokupovao par na Ps storu jos 😃

Fali mindblown igara, sve su ovo filleri žanra i ostalih žanrova.

Teško da bi se išta promjenilo i da sad zaigram, još bi možda bilo gore jer sam ja gori i stariji sad 😃

foggy ja pak mislim da si gejmerski zreliji i da bi neke mane cak lakse sada provario pogotovo jer je combat turn based (sto volimo) cega je sve manje dns i fantastican te sto je mjuza vrh.
                Sto se tice linearnosti reci cu samo da volim kad se ne mogu izgubiti u igrama. Nista mi ne ide vise na zivce kad svako malo moram otvarati mapu jer kurca vise ne pamtim, a okolis je slican pa se nemas ni po cemu orjentirati. Ovako mozak na pasu i samo ravno ko konj. Takodjer na Gran Pulsu se igra otvori pa imas i vise slobode i one Hunt misije su kul, meni.
                E da! Lokacije u igri su predivne! Ljepse nego one u ff7r i ff15 zajedno.

maverick Vecinu sam ogulio tamo, slicna fora kao FFX gdje u Calm Landsu dobijes malo trckarat. Ali, FFX ima gradove, ljude, neke evente u tome, ovdje trcis 40h ravno i nista tim putem osim borbe nije dobro (meni). Obozavam linearnost i kad to zapakiraju kak spada, kad sve ima smisla i kad ti bude zanimljivo slusat random NPCa u gradu.

Mislim da dovrsavam Trailse ovaj vikend, pa se odmaram za NEO.

foggy a ja pak planiram kupiti box samo da igram ta dva ff u 4k i stabilnom framerate 😃
                    Eto koliko me nove igre zanimaju da sam spreman kupiti konzolu radi onih 10 godina starih.

maverick Razumijem te skroz, i podržavam 🙂 Ja bi rado Lost Odyssey ponovio, možda i Blue Dragon, a možda i još jedno 30 starih hitova 😃 Zato i volim te Trailse, vuku na ta starija vremena, iako imaju svojih problema, ali eto, guštanje.

5 dana kasnije

@foggy Vesperia mi sve bolja! Ne vjerujem da sam dozivio normalnog main protagonista u jrpg koji se ne libi uprljati ruke i nije bogom dan i bezgresan. Ogroman lajk.

Zasto nemamo "Tales of" temu?

maverick Ehehehe, ajde fala kurcu 😃 Ja je volim, prirasla mi srcu, okinut cu i treci prelazak kad nadjem prvu rupu (naughty laugh).

Nemamo? Morat cemo imat 🙂

foggy napravi kad budes imao vremena/volje.

Za sad mi je cjeli cast odlican. Nevjerojatno.

kabegami Haha, ajme i to govno dobiva mobilnu inkarnaciju, kupi kablove, propadosmo do kraja