Što se tiče klasičnog JRPG-a, Ni no kuni: Wrath of the white witch jer zapravo vrhunac žanra. U sebi ima integrirano apsolutno sve što se u tim igrama pojavilo u zadnjih 25 godina. Dakako, time je i najneinovativnija igra toga žanra.

Nebi se slozio, NNK je baš bio mainstream jrpg s losim combat sistemon, nepostojecim/prelakim post game contentom i slabom pricom.

slabom pricom.
Molim    OK, priča nije bila baš vrh vrhova, ali nazvat je slabom...

Svatko vidi ono što želi.

Meni je osobno NNK loš ripoff Dragon Quest-a sa (kako je Darkman rekao) lošim sistemom borbe, hrpom beskorisnih magija te onih koje se koriste samo jednom i nikad više. (Čemu to? Mogli su jednostavno staviti neke key iteme koje iskoristiš i doviđenja.) Tu je naravno i alchemy (DQ osmica), cell shaded grafika (DQ osmica), engleski ali ne-strogo američki voice acting (DQ osmica), šaljivi likovi, pokušaji humora i ''puns'' (dosjetka je naša riječ? nebitno, DQ osmica)
Ipak je Level 5 radio na obje igre, ali prvo na DQ osmici, pa je pokupio nešto.

Soundtrack je bio OK. Ona stvar koja svira na Golden Grove lokaciji (i koju sad ne mogu naći na Yotube-u da me ubiješ) me dosta podsjeća na Stirring the Forest (stvar koja svira u Final Fantasy 9, Evil Forest lokacija).

Veigue ako ti je Ni No Kuni loša kopija onda fakat imas volje platinirati sve i svasta
Ali razumijem post prije gdje si rekao da jednostavno moras sve skupit/vidjet itd. Tako sam nekako i ja i sigurno bi odigrao puno vise igara u 2017. godini da nisam takva cjepidlaka ali kaj kad mi vrag neda mira :)

Što se tiče klasičnog JRPG-a, Ni no kuni: Wrath of the white witch jer zapravo vrhunac žanra. U sebi ima integrirano apsolutno sve što se u tim igrama pojavilo u zadnjih 25 godina. Dakako, time je i najneinovativnija igra toga žanra.
Žao mi je, ali ne. Kulminacija žanra se dogodila prije barem 20ak godina sa ovim dvjema igrama:

1 / 1

Ako baš ne šestica, onda može i sedmica, radi statusa. Sve ostalo dalje je varijacija na temu.

NNK je baš ovo što je Veigue opisao. Meni jeste vrlo drag, ali je donekle precjenjem JRPG. Imao je sreću da je izašao u doba kad je bila karakteristična "suša" igara žanra. Da je recimo izašao na PS2 ili nedajbože na PS1, bio bi poznat na razini Jade Cocoona.

Dobro sad, loš...

Čuj, igra nije smeće, 6/10 jedva nategnuto, ali htio sam tu platinu jer... Gle, htio sam ju. Ne smatram se trophy hunterom, a ako pogledaš moju karticu vidjet ćeš da i nemam puno igara/platina, ne kupujem igre za koje čujem da imaju laganu platinu (Terminator, jelte), definitivno ne kupujem (kao neki) jedno te istu igru 3-4 puta (verzije iz svih krajeva svijeta) zbog isto toliko platina, ali me ''uzbuđuje'' rarity iz nekog razloga.
Ovdje možda i ne bih ganjao da se nisam osjećao ''ugoroženo'' - platina je common, 10%, znači skoro svako ju ima, a ja ne. E pa ne može to tako. Ali da, lovio sam tu platinu preko kur**; isto vrijedi i za Atelier Ayesha.
Ostale s guštom. Neke s većim, neke s manjim. Poludio sam sa Grand Kindgom; trebaju mi samo 2 trofeja, a jedan (sakupljaj zastave) mi je pojeo živce. Isto kao i Awakened Fate Ultimatum; potrošiš 30-40 sati u dungeonima samo da ti se RNG smiluje i udijeli ona 2 predmeta koja ti trebaju da popuniš Book i dobiješ platinu - i drek.

Rekoh, zaboravi. Od sada pa nadalje, samo guštanje. I onda mi dođe Xenoblade 2, lol.

Ali dosta o meni; sam sebi sam naporan.

Kojim se ovogodišnjim RPG-ima veselite, narode?

Kojim se ovogodišnjim RPG-ima veselite, narode?
Ovako napamet: Ni no Kuni II: Revenant Kingdom, Monster Hunter World, Project Octopath Traveler, Code Vein.

Dragon Quest XI, Kingdom Hearts 3, Radiant Historia: Perfect Chronology, Monster Hunter World i Rainbow Skies ali definitivno mi je na prvom mjestu Kingdom Hearts 3.

Novi Dragon Quest, zaboravio sam broj.
Igra izgleda kao interaktivni anime.

Echoes of an Elusive Age - jasno k'o dan.
Sta je to?

Dragon quest xi, ni no kuni 2, rainbow skies. To su cca 4 mjeseca zabave :)

Sta je to?
Dragon Quest XI

Sta je to?
Dragon Quest XI
Hahahahahah. Koji sam ja debil. Što ne napiše ko čovjek?!

Yakuza_stinger :
Ja bi cak reko da je Ni No Kuni podcjenjen. Slabo se prodao, mijesani reviewovi. Definitivno vise zasluzuje :)

Ako je vjerovati VGChartzu, igra je prodana u nešto više od milju i pol primjeraka što je sasvim super za novi IP. Ja nisam očekivao da će ni milju ostvarit. Po mom osobnom mišljenju, popularnost je na razini koliko treba biti - za igru su bili zainteresirani ili ju prošli čak i oni koje žanr ne zanima. Nešto slično kao Persona 5, samo što je Persona u boljoj poziciji i stekla je veću popularnost. Revenant Kingdom ima šansu napraviti ovo "više nego što zaslužuje", a hoće li, ostaje za vidjeti.

samo što je Persona u boljoj poziciji i stekla je veću popularnost.
Zasluženo.

Sad sam i ja malo prosurfao. 2014 je jos ign objavio milijun i 400 tisuca primjeraka. To je odlican rezultat i isplatilo im se cim rade nastavak.

Ne znam samo kako sam prvotno raspolagao sa informacijom o puno slabijoj prodaji ali mislim da je u pitanju bio neki dobsr clan pa sam uzeo zdravo za gotovo :)