Nego; jel tko ubro koliko su genijalne radio stanice; vrhunska glazba plus ima dosta dobrih osvrta na trenutnu situaciju šta se dešava u Night Cityu.
Pogodili su setting ono baš nevjerojatno... 

Par stvari za početak: u igri zapravo možeš role-playati budući da su likovi clean slate s 3 različita origin storyja, razvoj likova putem atribute i skill / perk pointsa, više mogućnosti po pitanju izrade različitih buildova, questovi koji dizajnerski nisu svi napravljeni na isti kalup, questovi koje možeš riješiti uvijek na više načina, sadržajno bogatiji razgovori i sl.

S time da nisam još vidio dobar dio toga 🙂

Ako ulazimo u tu žanrovsku polemiku, Witcher je više akcijska-avantura, nego li RPG od Cyberpunka.

Nema grananja price(zasad, 25 sati), nemas nikakav utjecaj na likove i ishod situacije( isto temeljeno na 25 sati), imas par linija teksta za odabrat i ishod je uvijek isti(isprobano), nema customizacije lika, ako ne racunamo oruzja i odjecu, implanti nisu vidljivi(cudan odabir) jedino oni koje dobijes tokom main storylinea, odabir origina nema apsolutno nikakve veze u daljnjoj progresiji igre, tu i tam imas neki nebitni one liner za odabrat na temelju tog odabira i to je to, ajde uvod igre je drugaciji ovisno o tom odabiru, ali to traje 10 min, igra je looter kaj uopce nisam ocekival, imam doslovno 30 identicnih oruzja koja mozes uogreadati, ali nema smisla jer svaki novi obracun baci isto takvo oruzje sa boljim statsima, zasad je upgrade bilo cega skroz nebitan(25 sati), dok sam u W3 nasel neki jeben mac ili komad opreme i igral tak 50 sati, stealth je broken skroz, prvo sam mislil da nekaj krivo radim, ali ne, uvijek igram sa stealthom jer obozavam taj stil igre, ali tu jednostavno ne funkcionira, najlakse je guns blazing jer je igra prelagana, nema nabrijavanja auta, ali zato imam na task listi popis od 20-ak vozila koja mogu kupit, steta jer sam mislil da budem mogel nac jedno jebeno i upgreadat ga, nemres, velila vecina side misija je kill kill kill, a odigral sam ih vec tridesetak i svaki traje u prosjeku 5-10 min, s time da su se u srzi poceli i ponavljat, malo drugaciji kao, ali u biti jako jako slicni, nezz po meni je to manje rpg, a vise action rpg

Hrvatska u igri na 14:15!!!

Ne budem sve secirao, samo par stvari koje želim prokomentirati:

renda Nema grananja price(zasad, 25 sati)

Ako misliš na prolog, to je kao da kažeš da se u Witcheru ne grana radnja nakon White Orcharda.

renda stealth je broken skroz, prvo sam mislil da nekaj krivo radim, ali ne, uvijek igram sa stealthom jer obozavam taj stil igre, ali tu jednostavno ne funkcionira,

Ja sam par misija odigrao skroz stealth bez ikakvih problema, ne znam ako si razvijao stealth perkove jer pomažu 🙂

renda velila vecina side misija je kill kill kill, a odigral sam ih vec tridesetak i svaki traje u prosjeku 5-10 min, s time da su se u srzi poceli i ponavljat, malo drugaciji kao, ali u biti jako jako slicni,

Moje side misije:

• Urnebesno spašavanje lika jer mu je otkazao implantat za spolovilo (0 ubijanja)
    • Običan razgovor sa susjedom koji pati od depresije zbog gubitka najboljeg prijatelja (0 ubijanja)
    • Otkrivanje pozadine korupcije u NPCD-u (0 ubijanja)
    • Follow up na prolog glavnu misiju kao pogreb (0 ubijanja)
    • Kupovina albuma kao razvoj odnosa s glavnim sporednim likom (0 ubijanja)
    • Spašavanje hakiranih rent-a-car vozila po gradu (0 ubijanja)

Mogu još tako hrpu toga spomenuti, a nisam još ni počeo otkrivati grad kako treba 🙂

renda nemas nikakav utjecaj na likove i ishod situacije

Odmah u prologu imaš quest, zove se The Pickup, main quest je, možeš odlučiti odmah o sudbinama nekoliko likova.

renda nema customizacije lika, ako ne racunamo oruzja i odjecu

Dakle ima. Nema uređivanja lika nakon kreacije, što je definitivno minus, ali nije da je nema.

renda odabir origina nema apsolutno nikakve veze u daljnjoj progresiji igre, tu i tam imas neki nebitni one liner za odabrat na temelju tog odabira i to je to

Različiti lifepathovi daju različite opcije u određenim dijalozima. Dvaput sam počinjao igru da isprobam, uspio sam doći do rješenja jednog sidequesta na dva načina, jedan s prikladnim lifepathom, jedan bez.

renda igra je looter kaj uopce nisam ocekival, imam doslovno 30 identicnih oruzja koja mozes uogreadati

Igra je RPG. Looter Shooteri kao žanr su RPG igre koje imaju ciklus grinda da se dobije bolje oružje. Toga nema u Cyberpunku, već se normalnom igrom dobivaju bolje verzije istog oružja. Isto je u Witcheru.

renda imam doslovno 30 identicnih oruzja koja mozes uogreadati, ali nema smisla jer svaki novi obracun baci isto takvo oruzje sa boljim statsima, zasad je upgrade bilo cega skroz nebitan

To stoji da baca ista oružja. Isto je bilo i u Witcheru. Witcher oprema je u ovoj igri zamijenjena Iconic oružjima koje možeš nadograđivati za najbolje statse.

renda stealth je broken skroz, prvo sam mislil da nekaj krivo radim, ali ne, uvijek igram sa stealthom jer obozavam taj stil igre, ali tu jednostavno ne funkcionira

Stealth je broken, slažem se.

Deadwalker

eto vidis, ja sam od svih tvojih nabrojanih jedino imal ovaj sa susjedom koji je u depri, okej, tak je bil dobar, ali oni koji dolaze preko poziva su vecinom kak sam napisal, nisam mislil na prolog, nego na cijeli Act 1, doslovno nisam na nist mogel utjecat pa cak ni na onu scenu kaj me jako razjebalo iskreno

Počne li i vas lovit policija dok ih samo gledate iz bliza kako rade svoj posao?

Brijac Samo ako im se unesem u lice baš. Krene popunjavati žutom bojom pa prelazi u crvenu.

renda igra tehnički počinje nakon što se pojavi mrtvi rocker, prolog je vise-manje definiran i spojlan kompletno kroz trailere. 🙂

Fico Samo ako im se unesem u lice baš. Krene popunjavati žutom bojom pa prelazi u crvenu.

renda da, stojis i gledas kaj rade i polude

Aha kao ispada da ih provociram jer buljim. Mislio sam da je to kod mene nekakav bug.

renda i meni je, jbg 🙂
                Al super je follow up misija kao oproštaj, budeš vidio ako nisi.

Brijac Tako je. Pripazi i da ih skoro ne zgaziš ko ja. 🤣

Ne možeš motor dić na zadnji. 1/10 igra.

@renda

Ne znam al ovaj tekst koji si stavio je stvarno pun neistina.
                  A i to što je istina nema veze sa RPG žanrom.
                  Bilo bi bolje da ima to sve što je maknuto, ali igra zbog toga nije ništa manje RPG.

Witcher je definitivno manje RPG od Cyberpunka jer je Geralt predefinirani lik sa predefiniranim originom.
                  Jedino zašto bi rekao da djeluje više RPGevski je fantasy setting koji se češće veže za RPG žanr.

Baš, moj dragi renda ovdje je omašio ceo fudbal malo.

Stealth postane neizmjerno bolji nakon što se podignu hacking skills, jednog zadavis, drugog distractaš, trećem overheataš elektroniku, ma u par minuta se daju riješiti pojedine zapetljane situacije.

Evo uspio sam skužit jednu foru tako da sam se zaletio autom u rulju slučajno..
                  Zaradio sam instantno 4 zvjezdice, oko mene se spawnalo 4-5 murjaka i jedna od tih zvjezdica je bila još jekak pojačana, ne znam kaj to znači.

Uglavnom, sekundu kasnije gledao sam u svoj novi Gecko kao se razletio u plamenu.

Ono kaj ga je pogodilo je turret koji je izašao iz ovog poklopca na stupu:

Pisalo je "CRIME PREVENTION SYSTEM ACTIVATED".

E sad sam otrkio lore-friendly objašnjenje za beskonačni spawn policajaca i zašto te ne ganjaju autima.

Nema potrebe, auto ti mogu uništiti raketom iz turreta ako si dovoljno opasan, a za male krajmove se ne isplati trošiti rakete.
                  Policajci se spawnaju iz tih poklopaca kroz tobogane (cijevi sa strane stupa) iz postaje.

Od kad je gradonačelnik Night Citya uveo te tobogane, vatrogasci su postali ljubomorni na policajce.

Znači kao i Dragon Age Origins, počeci se spoje u jednu priču.

Heat Tako je! Otprilike se i po trajnosti mogu usporediti. 30-60 minuta ako baš upijaš sve.

Znači, igra na PC-u nema veze sa igrama na konzolama. Ja gledam tu slike na forumu od neke druge igre koju ja igram.
                      Grafičke performanse konzole (PS5) dosežu do grafike sa Playstation 1. Dakle unatrag 20 godina!
                      I ne lažem, vidio sam mrljave plakate, nečitke natpise, neprepoznate predmete na podu, dim koji je kockast (kao šahovnica), zgrade koje su od jedne plohe (jedan piksel), letenjem u zraku vidio sam zgradu ispod sebe koja je sastavljena od tri predmeta jedan na drugom-blurane kocke, iz neba izranjaju crni trokuti i razni geometrijski predmeti koji bi trebali predstavljati ostale zgrade ili nešto, teksture likova su nečesto sa Unreal engina 2 ono far cry 2 faza. POP UP!!!!!! Pa pop up je nestao pojavom Playstationa 4!!!
                      Ma ok, to se sve da ispraviti sa update-om za PS5.
                      Ali ove gličeve i bagove ne može ni jedan update ispravit! To kategorički tvrdim. Igra je potrgana od gličeva.
                      Postoje itemi koje ne možeš pokupit, likovi koji nestaju, likovi koji se pojavljuju nepotrebno, auti koji propadaju/koji skaču u nebo, objekti koji se lijepe za druge objekte, leteći objekti, nestajući objekti, vjerojatno i misije koje se ne mogu završiti, shodno tome i trofeji.
                      Jučer odigram sat vremena, ne obazirući se na bugove, i onda mi se igra sruši u pol misije.To je bio treći crash taj dan.
                      OVA IGRA JE NAJGORA IGRA KOJA JE IZAŠLA U POVIJESTI PLAYSTATIONA!!!
                      Ovo je nečuveno, Goat simulator ima manje bugova neg ovo.eeeej!
                      Ali ja i dalje guram, priča je nevjerojatna i ima nekih stvari u igri koje me očaravaju. Zasad.

Tu stranicu treba preimenovati u www.kaddeveloperizajebuminastupamo.com

Ma meni je njih iskreno žao, vjerujem da su se ljudi trudili strašno, ali prvenstveno za Pc, zanemarujući sve ostalo, pa sve ostalo popravljati kad se bude moglo.
                      CD Project RED me podsjeća na priču o SAAB-u, koji je napravio najbolji auto na svijetu, i nakon toga su propali.

chono7

Znači nit sam išta dobio s tim modom, niti sa onim kaj smo pričali u PM-u. Ne berem kako?!

Deadwalker Krivo im kreće isprika, prva rečenica ide ovako "First of all, we would like to start by apologizing to you for intentionally not showing the game on base last-gen consoles because we love our money first."

Developeri nisu sigurno krivo ništa, kriv je cijeli odbor i glavonje koje donese odluke. Sad će jedna isprika sve sredit.