Cyberpunk 2077
34h u igri a street cred samo 10?
hahaha ma sve pet, samo cini mi se da taj street cred ko lud raste kad rjesavas sporedne stvari
Ma jedva da sam dvije side misije pokrenuo, sad ću počet, baš se vozim gradom, slušam glazbu, pomažem murji u riješavanju krajma i tako. Sati lete jebote. Gle ti ovu predivnoću. Super mi je na ovom videu kako metci se odbijaju, samo šteta što destrukcija nije otišla još korak dalje na ovakve sitnice. Makar je jako dobra destrukcija u igri, pogotovo automobila. Oružja su fantastična! Zvukovi istih isto bolesno dobro...
- Uređivano
Sudeci po ovome reviewovi su cisti garbage, a igra je jedna velika laz sto i sam uvidjam nakon 20 sati, i jos sam i ja ovo naletel, a nisam ni znal za to, ali kak igram sve izlazi na vidjelo, velika steta, skoro pa No Man’s Sky spika
TL;DR Game was marketed the last two years an RPG that includes content thats no longer in the game, they have suddenly started calling it an 'Action-Adventure' game and scrubbed 'RPG' from many of their marketing material. This is incredibly misleading.
If you go back and look at the marketing starting in 2018, not only did CDPR heavily market this game as an RPG, but there are also a number of features removed/missing. I would like to go back and find the interviews but CDPR themselves hyped this game up as being a better and more deep RPG and narrative experience than the Witcher.
Some missing features include:
Cut Spider bot gameplay
Cut Techie skill tree
Wall Running
Cut Apartment and car customization
Cut subway (now just fast travel with loading screen)
Cut wardrobe, now it all happens in inventory
No haircuts or visible customizable body augmentations
Just to name a few.
If you look at the marketing materials from the past couple months you might notice that the word “RPG” was almost flat out removed from the messaging despite them referring to the game as such up until a couple of months ago. On CP2077’s own launch trailer on YouTube, Twitter bio, etc. you can see that they're now calling Cyberpunk 2077 as an "Open world action-adventure game".
This wouldn’t be such an issue had CDPR made that very clear years ago. But instead they quietly scrubbed the word from their messaging, dumbed down RPG mechanics, made dialogue options more limited than before, and instead we have this weird mish-mash of poorly fleshed out GTA and Borderlands-esque gameplay mechanics while also attempting to be an RPG. Even though they continued to market RPG mechanics and other cut content that didn't make it into the game.
I have no idea what this game is trying to be, but an evolution of what made The Witcher 3 so praised? I don’t think so. Many of us came into this game expecting an RPG similar in quality to the Witcher 3 - I don’t know about you but that was my only real expectation and that is absolutely not what we got. So much of the marketing over the past 2 years does not reflect the current state of this game at all, and I’m not just referring to bugs. I bought this game because it was supposed to be an RPG, not an action game.
Now what? Can we even consider this an RPG? Is it trying to be one or something else? Does that mean we can no longer compare it previous RPGs when critiquing? Have we been mislead?
CDPR has completely pulled a bait and switch here.
Onak boli me patka
Ja sam totalno ljubomoran na vas s 25+ satnicom. Zbog posla i svega nema jebene šanse da izdvojim toliko vremena za igranje, a igra prokleto vuče. Ok, tehnički je još totalno neispolirana, ima nekih glupo riješenih stvari u njoj, no svijet kojeg su stvorili je nešto presavršeno.
Svako malo šaljem burazu screenshotove uz reference na Blade Runnera. Moja savršeno nesavršena igra.
- Uređivano
Pa ne bi te trebala jer takve stvari se ne bi smjele desavat, ti si sad opcinjen sa vizualima i zvukom, da totalno ne vidis problem oko cijele situacije sa ovom igrom i kak je sve shady handlano
renda igra je veći RPG od Witchera.
renda kad upališ igru i kad osjetiš tu atmosferu iz prve ruke zbilja ništa drugo nije bitno. Ovoliko mesa nije približno imala niti jedna igra do sada. Vrhunac tehničkog dostignuća i svega viđeno. Kad se sve zbroji i oduzme na kraju čak i zažmiriš na bugove i gkitcheve jer i mog kuta stajališta kao PC igrač unatoč svim manama developeri zaslužuju svaku pohvalu za PC verziju. A još kad budu modovi došli... Igri neće biti kraja. Ne znam kada me zadnji put toliko očarala igra.
nezz, ja to ne vidim u doslovno ni jednom segmentu, ali okej, svakom njegovo
mislim dobra mi je igra, ali nije mi mindblowing kak mi je witcher bil i ne vidim nist nevidjeno u ovoj igri nit revolucionarno, osobno mi Deus Ex ima bolju atmosferu, mozda mi je tak zbog odvratne vizualne prezentacije, ali sumnjam
renda nezz, ja to ne vidim u doslovno ni jednom segmentu
Ako imaš volje, pojasni ovo jer mi nije baš jasno u kojim točno segmentima ova igra nije RPG
Nego; jel tko ubro koliko su genijalne radio stanice; vrhunska glazba plus ima dosta dobrih osvrta na trenutnu situaciju šta se dešava u Night Cityu.
Pogodili su setting ono baš nevjerojatno...
ne da nije rpg nego nije po meni veci rpg od witchera, ni blizu
renda svejedno mi nije jasno kako
Pa kako tebi je recimo
renda jel deus ex po tebi rgp?
- Uređivano
Par stvari za početak: u igri zapravo možeš role-playati budući da su likovi clean slate s 3 različita origin storyja, razvoj likova putem atribute i skill / perk pointsa, više mogućnosti po pitanju izrade različitih buildova, questovi koji dizajnerski nisu svi napravljeni na isti kalup, questovi koje možeš riješiti uvijek na više načina, sadržajno bogatiji razgovori i sl.
S time da nisam još vidio dobar dio toga
Ako ulazimo u tu žanrovsku polemiku, Witcher je više akcijska-avantura, nego li RPG od Cyberpunka.
Nema grananja price(zasad, 25 sati), nemas nikakav utjecaj na likove i ishod situacije( isto temeljeno na 25 sati), imas par linija teksta za odabrat i ishod je uvijek isti(isprobano), nema customizacije lika, ako ne racunamo oruzja i odjecu, implanti nisu vidljivi(cudan odabir) jedino oni koje dobijes tokom main storylinea, odabir origina nema apsolutno nikakve veze u daljnjoj progresiji igre, tu i tam imas neki nebitni one liner za odabrat na temelju tog odabira i to je to, ajde uvod igre je drugaciji ovisno o tom odabiru, ali to traje 10 min, igra je looter kaj uopce nisam ocekival, imam doslovno 30 identicnih oruzja koja mozes uogreadati, ali nema smisla jer svaki novi obracun baci isto takvo oruzje sa boljim statsima, zasad je upgrade bilo cega skroz nebitan(25 sati), dok sam u W3 nasel neki jeben mac ili komad opreme i igral tak 50 sati, stealth je broken skroz, prvo sam mislil da nekaj krivo radim, ali ne, uvijek igram sa stealthom jer obozavam taj stil igre, ali tu jednostavno ne funkcionira, najlakse je guns blazing jer je igra prelagana, nema nabrijavanja auta, ali zato imam na task listi popis od 20-ak vozila koja mogu kupit, steta jer sam mislil da budem mogel nac jedno jebeno i upgreadat ga, nemres, velila vecina side misija je kill kill kill, a odigral sam ih vec tridesetak i svaki traje u prosjeku 5-10 min, s time da su se u srzi poceli i ponavljat, malo drugaciji kao, ali u biti jako jako slicni, nezz po meni je to manje rpg, a vise action rpg
Hrvatska u igri na 14:15!!!
Ne budem sve secirao, samo par stvari koje želim prokomentirati:
renda Nema grananja price(zasad, 25 sati)
Ako misliš na prolog, to je kao da kažeš da se u Witcheru ne grana radnja nakon White Orcharda.
renda stealth je broken skroz, prvo sam mislil da nekaj krivo radim, ali ne, uvijek igram sa stealthom jer obozavam taj stil igre, ali tu jednostavno ne funkcionira,
Ja sam par misija odigrao skroz stealth bez ikakvih problema, ne znam ako si razvijao stealth perkove jer pomažu
renda velila vecina side misija je kill kill kill, a odigral sam ih vec tridesetak i svaki traje u prosjeku 5-10 min, s time da su se u srzi poceli i ponavljat, malo drugaciji kao, ali u biti jako jako slicni,
Moje side misije:
- Urnebesno spašavanje lika jer mu je otkazao implantat za spolovilo (0 ubijanja)
- Običan razgovor sa susjedom koji pati od depresije zbog gubitka najboljeg prijatelja (0 ubijanja)
- Otkrivanje pozadine korupcije u NPCD-u (0 ubijanja)
- Follow up na prolog glavnu misiju kao pogreb (0 ubijanja)
- Kupovina albuma kao razvoj odnosa s glavnim sporednim likom (0 ubijanja)
- Spašavanje hakiranih rent-a-car vozila po gradu (0 ubijanja)
Mogu još tako hrpu toga spomenuti, a nisam još ni počeo otkrivati grad kako treba
- Uređivano
renda nemas nikakav utjecaj na likove i ishod situacije
Odmah u prologu imaš quest, zove se The Pickup, main quest je, možeš odlučiti odmah o sudbinama nekoliko likova.
renda nema customizacije lika, ako ne racunamo oruzja i odjecu
Dakle ima. Nema uređivanja lika nakon kreacije, što je definitivno minus, ali nije da je nema.
renda odabir origina nema apsolutno nikakve veze u daljnjoj progresiji igre, tu i tam imas neki nebitni one liner za odabrat na temelju tog odabira i to je to
Različiti lifepathovi daju različite opcije u određenim dijalozima. Dvaput sam počinjao igru da isprobam, uspio sam doći do rješenja jednog sidequesta na dva načina, jedan s prikladnim lifepathom, jedan bez.
renda igra je looter kaj uopce nisam ocekival, imam doslovno 30 identicnih oruzja koja mozes uogreadati
Igra je RPG. Looter Shooteri kao žanr su RPG igre koje imaju ciklus grinda da se dobije bolje oružje. Toga nema u Cyberpunku, već se normalnom igrom dobivaju bolje verzije istog oružja. Isto je u Witcheru.
renda imam doslovno 30 identicnih oruzja koja mozes uogreadati, ali nema smisla jer svaki novi obracun baci isto takvo oruzje sa boljim statsima, zasad je upgrade bilo cega skroz nebitan
To stoji da baca ista oružja. Isto je bilo i u Witcheru. Witcher oprema je u ovoj igri zamijenjena Iconic oružjima koje možeš nadograđivati za najbolje statse.
renda stealth je broken skroz, prvo sam mislil da nekaj krivo radim, ali ne, uvijek igram sa stealthom jer obozavam taj stil igre, ali tu jednostavno ne funkcionira
Stealth je broken, slažem se.
eto vidis, ja sam od svih tvojih nabrojanih jedino imal ovaj sa susjedom koji je u depri, okej, tak je bil dobar, ali oni koji dolaze preko poziva su vecinom kak sam napisal, nisam mislil na prolog, nego na cijeli Act 1, doslovno nisam na nist mogel utjecat pa cak ni na onu scenu kaj me jako razjebalo iskreno
Počne li i vas lovit policija dok ih samo gledate iz bliza kako rade svoj posao?
renda igra tehnički počinje nakon što se pojavi mrtvi rocker, prolog je vise-manje definiran i spojlan kompletno kroz trailere.
znam, zasmetalo me da nisam mogel utjecat na znas kaj
renda i meni je, jbg
Al super je follow up misija kao oproštaj, budeš vidio ako nisi.
Ne možeš motor dić na zadnji. 1/10 igra.