- Uređivano
Shooter Zbog toga smo i voljeli jedinicu. Evo sad moje obrazloženje zašto i da je nad Joelom počinjena nepravda. Joel je po scenariju bio žrtva od samog početka kada je izgubio kćer. Nije to zaslužio, niti jedan roditelj, osim ako nije u prošlom životu napravio neko sranje a pošto je to tek rođeni fiktivni lik tad ta teza pada u vodu. To je bilo još u samom početku gdje su ljudi imali još savjesti. Prolazi 20 godina, čovjek više mrtav nego živ ali ipak živ. Upoznaje novi smisao u životu upoznajući kasnije kroz igru Ellie, U početku surov i bahat naspram nje ali to je samoobrana od mogućeg vezanja za neku osobu. Putem se vezao naravno, dokaz još uvijek ljudskosti i da ima mjesta u njegovu srcu za druge. Svijet lud onakav kakav je. Pandemija oduzima ljudstvo, gubi se razum, nema se vremena za kerefeke (u TLOU 2 Dina pita Ellie je li se presvukla, halo, halo zemlja zove mars) i preispitivanja vlastite savjesti. Ili ti ili ja nema trećeg scenarija. Ona sva nemilosrdna oduzimanja života sa Joelove strane ulazi u taj dio. Nije nikog ubio a da nije morao. Joel saznaje kasnije u igri zašto je Ellie toliko važna Krijesnicama i razlog krijumčarenja kroz gradove. Naravno očinski ju pokušava spasiti bez obzira na sve. Doktor koji ju namjeravao operirati znao je da joj nakon operacije nema spasa, dakle nije neki positive guy. Joelu smeta do dolaska tijela omamljene Ellie i miče ga s puta i ostatak znate. U drugom nastavku pojavi se iz vedra neba neka Abby kojoj se u glavi rađa osvetničko-lovački scenarij. Joel onakav kakav je u igri upoznaje Abby koju pazite spašava od zaraženih. Spasio je vlastitog egzekutora. Da je Joel osoba koja nema milosti i humanosti kako su ga mnogi opisivali i da je zaslužio takav ishod ne bi ju spasio. Reko bi sebi i burazu: ma tko ju jebe, ne poznamo je, begaj i spašavaj glavu od runnersa. Neil je i ovoga puta Joela uzeo pod zub i namijenio mu nemilu scenarijsku rolu i da ga ubije osoba koju je nedavno spasio. Nepravedno full, realno jest jer dešavaju se takva sranja u životu ali ja to u igrama ne očekujem. Neil je poslao poruku da se ne isplati biti dobar jer na kraju najebeš.