• Picek

•  
    •  
  • Uređivano

Kupio LG 65C4, danas idem po njega.

• Uređivano

Picek Kupio LG 65C4, danas idem po njega

U Sancti?

• Picek

•  
        •  

Tuhy ovaj put ne jer je bio dostupan samo u Zadru koliko sam vidio.

• Picek

•  
        •  
      • Uređivano

resident_evil tako kažu recenzije i iskustva.

resident_evil

Među

Najbolji nije jer u game modu smanjiva svjetlinu pa imas tamniju sliku i gori hdr.

A jeftinja B serija to ne radi niti skuplja G serija

• Picek

•  
          •  
        • Uređivano

Miro ne znam odakle to da smanjuje svjetlinu u game modeu?

Jučer sam upogonio C4 i igrao navečer plejku na njemu. Toliko je bila jaka svjetlina u game modeu da sam u optimizatoru slike istu trebao smanjiti (ima opcija tamna soba i nekoliko levela smanjivanja svjetline). Možda je to bio problem na starijim modelima no na C4 u game modeu mi je slika čak i presvijetla (što je vjerojatno dobro po danu, nisam još stigao isprobati).

Miro Najbolji nije jer u game modu smanjiva svjetlinu pa imas tamniju sliku i gori hdr.

Nije istina. Ja sam morao zatamniti HDR koliko je jak i u game modu. Mod zatamnjenja lv1 ukljucio. Ne mogu gledat to, kao da varim.

• Picek

•  
            •  

solidmerlin čak sam smanjio na level 2 jer mi je i na levelu 1 bilo presvjetlo.

solidmerlin

Nakon odgledanih stotine recenzija i videa da kad odes u game mod smanji svijetlinu kome ne smeta super ko nevoli jako svijetlo super.

I dalje za gaming

C4

Miro ok, ti vjerujes tuđim misljenima i istrazivanjima ali ja moram vjerovati svojim ocima. A onaj koji ovo cita a hoce da kupi TV ce nayebati od nedoumice 🤠🖐

Taj samsung ima drugih mana zbog kojih ga nisam kupio. A moze biti da ima jaci HDR sto je kul ako hoces da ti iritira oci i mozak.

• Picek

•  
              •  
            • Uređivano

Miro onda ili su riješili updateom ili im nešto nije valjalo s TV-om. Inače najviše vjerujem sebi, a ne recenzijama (iako su mi one vodič kad nešto kupujem). I iz prve ruke i osobnog iskustva kažem da je svjetlina u game modeu vrlo jaka i nije prigušena kako gore piše. Jučer testirao Rocket League i Metaphor na PS5 Pro i morao sam smanjiti svjetlinu. Na C1 je svijetlo bilo prigušeno. Tak da je po meni ovo navedeno u recenziji neistina.

Ja imam LG C4 4 mjeseca i na početku je smanjivao svjetlost u game modu i da nakon zadnjeg update to je izgleda isključeno.

Sad samo kad stisneš pauzu u igri ili filmu nakon par min smanji svjetlost kao neki standby sistem, ali čim pokreneš igru vraća se sve u normalu.

Svaka C serija, čak i prošlogodišnji G3 malo smanje svjetlinu u Game Mode, G4 je to ispravio, to ne znači da nema dovoljno svjetline u Game Mode već da se malo smanji ipak u odnosu na ostale HDR postavke, ono najbitnije je da vama izgleda super, netko će pojačati OLED LIGHT na 100 a netko će staviti 50, nije svako oko isto!

• Tzereen

•  
              •  
              •  
              •  
              •  
              •  
            • Uređivano

C4 nije najbolji nikako. Među najboljima je. Moglo bi se reći da je best buy gaming OLED ili možda čak optimalan.

S tim da su tri najveća razloga zašto se toliko hvali za gaming u odnosu na konkurenciju:

• 4 HDMI 2.1 porta
            • 144Hz
            • Možda najniži input lag (Iako svi oledi imaju nizak sami po sebi)

Ako nekom ni jedna od te tri stvari nije bitna ( a meni recimo nikako nije), onda ta prednost pada u vodu.

• foggy

•  
                •  
                •  
                •  

Cuj ovog, ne valja svjetlost 😃 na C3 sam smanjio sve te stvari ispod 50% valjda, i dalje izbija oci. Ne znam sto tocno ljudi traze, neku mega hdr plavu svjetlost da osljepite za 2 godine od nje? Neke igre imaju los hdr i kalibraciju istog pa nekad poneka igra izgleda tamnije u nekim scenama (nova yakuza npr), ali vecinom tu nema govora o nekim takvim navodima, barem ne iz mog iskustva.

Tačno ne znam jel trolate jadni neupućeni narod, ili se na silu ubjeđujete da imate oled televizore sa jako svijetlim panelima (osim ovih Samsung i G korisnika).

foggy

Meni isto ne ide u glavu. Vi koji ste malo stariji desetljećima ste bili na TV-ima ili monitorima koji su imali nekih 250 nita osvjetljenje, a sada ste posprdno gleda ako TV ima oko 1000 nita (za HDR sadržaj), a svjesni ste da su praktički svi na toj razini osvjetljenja dovoljno dobri i za danje gledanje i za povremeno gledanje HDR sadržaja (jer stalno gledati HDR ubija ne samo oči već i volju za životom, lol). Malo smo postali razmaženi, no da, ako netko želi ponajbolje id svega, onda neka ne gleda ništa ispod QD OLED-a i to je to.