Raziel Druže idi na 65". Vjeruj mi. Malo bolja kvaliteta slike ne može nadmašiti taj gušt gledanja na većem ekranu.

Nećeš požaliti. Kada se navikneš i 65" ti više ne bude veliko početi ćeš razmišljati da jednoga dana nabaviš 75".

Pusti one priče ako gledaš 55" s dva metra ti je isto kao da gledaš 65" s tri metra. Nije isto.

U kinu je uvijek najbolji doživljaj filma zbog velikog platna.

Veličina ekrana > kvaliteta slike.

A dvoumica ti je samo u veličini ekrana? A za brand ti nije toliko bitno ili jest?

Najbolje da si kupiš onog koji ti je prvi zapeo za oko jer to se pokaže uvijek najboljim izborom i bit ćeš dugi niz god. zadovoljan. Što više gruntaš to češ si sve više zakomplicirat izbor i na kraju možda i ne budeš zadovoljan.

StarFox_N

Slažem se.

Prije sam imao 43" i kada bi došao kod nekog ko ima 55" bi mi bilo ogromno. Sada nakon 65" kada vidim 55" djeluje vrlo maleno.
      Kao i kada nam dođ prijatelji u goste i vide TV na zidu i ostanu pa ajmo reći impresionirani veličinom, (hm… 🙄).

Definitivno ništa manje od 65" više!

Igre i filmovi su drugi svijet; a tek na 70+….

Raziel ja sam platio 730 eura sa 5 g garancije hisense 65", i ne bi išao preko te cijene nego radije na oled . Mini led je super ali oled je druga dimenzija i nema smisla ako je razlika u cijeni mala

TITANXIS A dvoumica ti je samo u veličini ekrana? A za brand ti nije toliko bitno ili jest?

Nedoumica mi prestaje kad vidim da neki brend nudi 2 godine umjesto 5 godina garancije.

Već kad planiram dati fine novce za nešto što očekujem da me posluži barem 3 godine, očekujem maksimalnu garanciju. A u Bejha kako vidim Samsung i LG mi nude samo 2 godine garancije, što me jako nervira i iz principa ne želim njihove uređaje. Poturaš mi OLED modele od 2000+ eura, a nudiš garanciju od 24 mjeseca.

Za veće ekrane se slažem, trenutna udaljenost od 55" tva i sećije mi je tačno 3 metra, iako je taman, poželim imati tih dodatnih 10ak " kako bi mi iskustvo gledanja bilo bolje.

Pratit ću još malo stanje u marketima, kad dođe D-Day, poslat ću par opcija, i razmotrit ćemo. <333

Raziel

Velim ti ono što si pikiraš to uzmi. Ne znam jesi li čitao ili nisi ali prije 20-tak god na više televizori svi su imali 1 g garancije do max 2 g. a bili su daleko kvalitetniji u trajanju mislim nego današnji. Ta garancija njih košta a veći novci ti nisu garancija i za kvalitetu jer veća cifra održava samo ime brenda.

Valjda nisi pehista da će ti se unutar 2 g pokvarit tv. Ipak su po defaultu napravljeni da kod normalnog korištenja potraju i više od 5 g bez problema.

TITANXIS

Nekad je TV imao basic funkciju gledanja TV-a i gledalo se jamstvo.

Danas TV ima basic plus 10 ostalih gdje je jako bitno sto uzimaš a ovisi i o osobnim preferencijama, google TV-android, LG OS ili Samsung Tizen.

pravednik

Ma sve to stoji ali na kraju krajeva tv i dalje koristimo kao tv ekran sa basic funkcijama a dodatne stvari koje su u današnja vremena normalna stvar da je smart i da ima više toga po opcijama da trčiš i dok si živ nećeš uspjet sve isprobat ali takve stvari ti neće pokvarit tv. To je softwer. U najgorem slučaju ti se može dogodit da prek noći tvoj tv ne podržava nekaj kaj je povezano sa internetskim sadržajem.

Raziel udaljenost od 55" tva i sećije mi je tačno 3 metra

Nemam pojma kaj je sećija, vjerojatno sjediš na tome, ali ne - 55" na 3 metra nije taman. 65" je minimum.

Tzereen Nemam pojma kaj je sećija

Hahah, sećija ti je turski naziv za ugaonu garnituru.

Zajebi statistike i novi standard, kao klinjo prije 20ak+ godina se bilo zadovoljno i 32" TVom. Rijetko ko je imao i 50" u to vrijeme. Interesantno kako nam je 65" ekran postao novi minimum.

Kad smo postali ko mladenke pred udaju. Zahtjevni smo a to su nas proizvođači zarazili i svakodnevno reklame bile kupi ovo, kupi ono. Ovo je najnovija tehnologija, užitak za vaše oči do isteka zaliha još žalo. A mi pušimo te rolice ko popaj.

Neću i nedam. Eto sad mi se u pozadini vrti indijana đons i njegov sinek rokabili. Slika mi je ok kao igrice na plejki 5.

TITANXIS

Nismo postali ko mladenke, stvar je u velikom izboru. Čovjek se izgubi.

Gameri imaju velike muke pri odabiru TV-a.

Imaš hrpu brendova pa onda na svaki brend 4-8 serija, Samsung do 10.

Da bi koristio nove konzole i PC kako spada treba ti mid eng do high end serija TV-a.

Tu opet nailaziš na zapreke po tipu panela i tehnologije.

OLED ili LCD tj. QLED?

Koliko zona ima QLED za local dimming i kako isti radi u game modu?

Kakav tip i čiji panel koristi OLED TV jer su neki tamniji, neki skloniji burn inu.

pravednik

U pravu si što se tiče velikog izbora a to dovodi do frustracije ako smo k tome još ludi tehnofili i izbirljivi u odabiru to teže dolazimo do punog zadovoljstva.

To sve opet ide u isti koš. Svaki tv ima neku svoju minornu novotariju koju nudi.

Kad dođeš u trgovinu na odjel tv-a a tamo onda imaš desetak izložbenih primjeraka koji prezentiraju svoje slike i zbilja ima razlika u slikama, možda su i različito podešene ali tu su svi oni unutra u nekom rangu.

Eto na takve stvari ja baš i ne želim puno gledat jer bih si otežao izbor i radije odem proć pa bih naručil prek interneta mačka u vreći i po običaju bih bio zadovoljan. Govorim opčenito za sve teh proizvode. Sva sreća pa ne kupujem tv i neću tak skoro nekog.

Imam dva momentalno koji šljakaju jedan Samsungov 4K LED iz 2017 za PS4 igre a drugi najobičniji još stariji LCD HD Ready Vivaxov iz 2013 za tv programe nije čak ni Full HD jeboga ja. Posluži mi i za internet tv kad si poželim pogledat neki film ili seriju pa sam mu moral malo pameti dati i šiknul mu android tv škatulu pa nek bu dečko hepi kaj ima mozak.

Sve sam više počel poštivat Vivax televizore pa i ostale aparate. Ima od običnih do vrlo solidnih. Baš se mičem od poznatih brendova jer su me kroz godine mučili a svaki ima neke svoje mušice.

TV ako kupujem ne gledam da će mi bit za gaming već za tv sadržaj a za to zbilja mi ne treba neš posebno od tv-a. Usputno će onda poslužit i za konzolaški gaming. Neka me posluže ova dvojica i ja bit ću hepi man.

Raziel iako se slažem da smo danas razmaženi, paralela s dimenzijom ekrana nije skroz dobra.

Nekad je TV imao max 720p ekran, sad ima 4K. Da bi uopće uživao u 4K, moraš sjediti bliže, inače ti je k'o da gledaš 1080p. Zato govorim.

Ali da smo nekad živjeli skromno i svejedno bili sretni, istina je. Imali smo fićeke, peglice i stojadine i išlo nas 4-5 na more i svi smo stali. Sad svaka šuša mora imati SUV od skoro 5 metara i 50 k€, a uz to još barem jedan auto. I dalje govore da im je to premalo.

Ja sam sedamdesetih kao dijete gledao crno bijeli TV i imali smo dva programa, i bili smo sretni. Subotom je bio dobar film, i to se čekalo a nedjeljom se išlo u kino, koje je bilo ekstra jeftino…npr. kao kad bi danas bila ulaznica 2 eura.

Sterlok moglo bi se o svemu tome par kolumni napisati. Crno bijeli TV, ustajanje da promjeniš kanal, jedna jedina vrsta kave koju melješ, meso jednom tjedno, auti samo svaki drugi dan. Igrali se vani u dvorištu, razvijali maštu, ne ulazili u kuću dok kmica ne padne.

I bili smo sretni.

Ali off topic smo … 😂

Danas imam tri TV-a+ projektor, dva max tv-a sa hrpom programa+ HBO I Netflix i onda svaki dan gledam forged in fire ha ha

Dijagonala TV-a je sve. 3 godine se spojlam s veličinom 75 i samo ću reć onu mudru

once you go black you never go back

Ima potpuno krivih i ajmo reći bezveznih konstantacija.

Ako je prije bilo tako, ok je i sada da nije bolje? Pa ne slažem se.

Mogo sam i ja uzet 55, a ne 65" jer bi mi i to bio veliki skok u odnosu na 43 prije toga. Ali nisam se vodio time, "kako je bilo prije" već sam htjeo neki max za uložene novce i puno bolje nego prije.

I naravno da mi nije žao.

A te CRT televizije dimenzija ekrana ko današnji tableti, dizanje za pojačavanje ili mijenjanje kanala i tri programa neka ostanu zakopane u prošlom vremenu jer mi ne fale.

A zbilja je glupo davati preporuke tipa, kupi ono šta si prvo mislio jer nečeš nać bolje.

Sreća pa se nisam vodio time kada sam uzeo novi TV