Picek
Ja se slažem s tobom u vezi aviona, ali eto, ja lično umirem tih par minuta uzlijetanja i slijetanja, bez obzira što sam sebi kažem "okej, pa kad se zadnji put uopšte nešto desilo, c'mon, get serious, nothing is going to happen…". A ne bih se nikad riješio aviona kao prijevoznog sredstva, jer ušteda vremena i novca je enormna (kraće mi treba od Zagreba do Štokholma, nego od Bihaća do Zagreba) pa nekako progutam knedlu kad idem.
Ali opet, valjda ta tjeskoba što znaš da ti nisi u kontroli kao što si u recimo autu je ono što je možda strah kod većine ljudi. Ja recimo kad vozim auto, znam da li vozim preko ograničenja, znam da stanem ako pukne guma, znam da zakočim kad treba itd. Naravno da je auto "more deadly" i sve te logične stvari, ali kao što ne mogu opisati strah od visine (no pun intended), tako ne mogu opisati i strah kada se čitav avion "umiri" pred slijetanje i kada krene spuštati se, a želudac mi se okrene oko guzice.
Iracionalno je, slažem se, ali opet, teško je neutralizirati taj strah kod nekih osoba. Kod mene je srećom manje izražen, pa se na meni ne primjeti puno, ali da mi je svejedno, nije.
p.s. da, također, tema neka koja je zaključana za članove s niskim brojem postova je možda super. Ja bih možda isto nekad nešto napisao detaljnije, ali nije mi u interesu da čitav svijet čita sve što imam za reći.