Bitching oliti kukanje sve u 16 dok Oxi jede 2 Big Tasty bacon-a od jada
Jednog dana u dalekoj budućnosti kad iskopaju vaše kosti sigurno će se čuditi kako su zglobovi na koljenima tako dobro očuvani. Možda zavrijedite i novo ime - homo domesticus.
- Uređivano
Ma sjebano je i trćanje za koljena, pogotovo zglobove i tetive. Al nema toliko pucanja ligamenata, meniska i slično kao u nogometu radi sudara. Otkad znam za sebe se nečime bavim, trenirao sam tenis 10ak godina, igrao odbojku za školu, nogomet (koliko god neki mislili drugačije ), sad se bavim trčanjem zadnjih 4 i pol godine. I bilo je ozljeda isto no uglavnom se radi o upalama radi kojih sam i otkazao maraton prošle godine.
Inače, do prije 4 i pol godine nisam imao namjeru baviti se trčanjem, dapače gledao sam s podsmjehom druge koji trče tak da kužim zajebanciju. No kako sam doživio jednu prilično gadnu životnu traumu prije 4 i pol godine trebao mi je ispušni ventil i otišao sam 2-3 puta na trčanje čisto da se ispušem i riješim stresa. I tako je krenulo, shvatio sam da se radi o prejebenom stress reliefu i odonda je trčanje postalo praktički stil života i u tome uživam. Čak nisam ni jedini koji se time bavi u familiji, šogor je bio na half ironmanu sad u 10.mjesecu u Poreču.
Miro ma kakvo uništavanje, ove godine navršavam 4 banke i nikad se nisam osjećao bolje i snažnije. Dok ekipa oko mene već lagano kuka da ih boli ovo i ono, muku muče s viškom kilograma jer se ničime ne bave, ja nemam tih problema. OK, treba otići jednom godišnje koji obaviti pregled (prvenstveno mislim na srce radi napora) no to je to.
Punim i ja
Znaci kad ti je tesko bacis drkicu ako imas love (a imas love jer od pustog trcanja nisi je imao kad potrositi) bar u Zagrebu imas izbora koliko oces za masazu sa sretnim krajem. Nakon toga 70deka ili janjetine ili odojka zavisi sto volis i to je to garantiran ti da ces biti zadovoljniji nego sad
- Uređivano
Miro a ti u trcanju nemas cilja cak i kad prodes cilj nema cilja.
Hočeš reći da nema pobjede nad protivnikom kao u nogaču?
Trčanje uz plivanje su najzdraviji sportovi za naše zdravlje, ne pretjerivat naravno I u šahu ako pretjeruješ, možeš dobit slom živaca nad jačim protivnikom.
Sport kao što je trčanje je tu i radi zdravlja i rekreacije a ne samo natjecanje poput nogometa, košarke i sl. i kamo sreće da pobjediš i dokažeš sebi da si bolji od drugoga.
Zapravo kod trčanja (i dosta drugih individualnih sportova gdje se mjeri vrijeme) najveći je motiv pobijediti samog sebe. Npr. meni u trčanju nije cilj biti bolji od drugoga jer na utrkama ima svega, od profesionalaca do apsolutnih početnika i besmisleno je uspoređivati se s nekime. No veliki je motiv kad vidiš da pobjeđuješ samog sebe i da si sam sebi konkurencija. Otrčati jednu utrku npr. 10km za 45min i onda za dva mjeseca utrku 10km za 44min, to je pobjeda, nebitno kako stojiš u odnosu na druge.
I teško je razumijeti nekome tko se ne bavi trčanjem ili nekim drugim sportom no uživam u svakom treningu i najgore mi je kad neki trening moram preskočiti ili odgoditi radi nečega.
- Uređivano
buz kužim te, baš sam u nedjelju ubio steak od 70dkg u umaku od gljiva i tri put si stavljao krumpir, a uz to su otišle i tri pive. A da ne govorim o tome da jednom tjedno odem u KFC i sašijem se u krilcima. Kad se toliko trošiš na treninzima jedeš praktički kaj hoćeš pa i koliko hoćeš, odnosno ne držim nikakve dijete niti imam neku posebnu prehranu. Ajde kad dođe utrka onda koji dan prije pripazim malo čisto da mi ne sjedne nešto na želudac ali jedem poprilične količine hrane. Vjerojatno i dobar metabolizam ovdje igra ulogu da mi se ne primaju kile.
Previše volim jesti da bih se u tome ograničavao.
Koje sranje od dana.
Osim što od ponedjeljka vučem prehladu koja me fino skršila (pa prvi dio tjedna ležao doma, drugi dio radio s trećinom gasa jer sam morao), u srijedu mi je još tetak umro pa danas išao na sprovod. I onda mi supruga šalje poruku dok sam na sprovodu da nam je mali zakurio skoro s 39 pa sam jurio sa sprovoda doma da ga vozimo dežurnoj pedijatrici. Pa njegovo prvo vađenje krvi pa se vraćaj od doma do bolnice opet da ostavim njegovu mokraću, pa nosi nalaze jer dežurnoj pedijatrici ne mogu slati to digitalno, pa čekaj još xy vremena kraj druge bolesne djece da prođeš nalaze s doktoricom i još vani cijelo vrijeme grozan vjetar koji me fino napuhalo i samo čekam da mi se ovo kašljanje rastegne na još tjedan dana.
Srećom, bit će mali vjerojatno dobro, pokupio od mene samo tu prehladu. I srećom, večer je za sada dosta bolja od ostatka dana - mali zaspao jer je bio premoren od silnog stresa danas, supruga također legla jer je premorena skupa s njim, ja sam si složio čaj od koprive i sjeo evo da natipkam ovo uz zvukove Doorsa na Spotifyju.
Najgorih 8 mjeseci u mom životu. 3 izgubljene osobe iz najuže obitelji. Prokleta demencija. Prokleti moždani. I prije 24 sata, najbliža osoba, zbog prokletog karcinoma gušterače. Sve je krenulo nizbrdo od nove godine i od tada je svaki dan bio borba. U istom periodu sam i napredovao u karijeri više nego ikad, povišice, promocije, ali zbog cijele situacije mi to baš ništa nije značilo.
Samo se nadam da najgore tek ne dolazi, kada jednom napokon popusti adrenalin. Praktički mi je život na pauzi cijelo vrijeme i stalno imam osjećaj da sanjam. Sad baš osjetim koliko je problematično kad radiš remote za strance duže vrijeme, jer kolege praktički ni ne poznajem, a ostalih malo veza iz školskih dana je također oslabilo. Da nemamo neke obiteljske prijatelje za podršku, vjerojatno bih puknuo.
I da, ni najgorem neprijatelju ne želim da i jedan dan završi u vinogradskoj bolnici.
Eto, inače ne pišem o privatnim stvarima, ali morao sam to negdje podijeliti.
electronicus imaš nas. Javi se kad god hoćeš na Discordu za razgovor. Drži se
Fenix Hvala tebi i svima na podršci.
electronicus vinogradskoj bolnici.
ja tu bolnicu zovem mesnica.