• Offtopic
  • Bitching oliti kukanje sve u 16 dok Oxi jede 2 Big Tasty bacon-a od jada

buz ne znam koju Mazdu voziš, no frend je sa šesticom dosta često na servisu 😁

Deadwalker Vozio sam Mazdu 3 BL generaciju (to je 2. generacija prije ove trenutne) 8 godina. Kao i @crowizard otišle su mi dvije dizne, kod mene srećom u garanciji, auto je imao oko 3 godine i 70.000 km, odmah nakon što sam ga kupio se to dogodilo. Te nove dizne su radile normalno i nije više bilo problema s njima, a ove stare dvije su također radile dobro. Ako to zamijeniš, trebao bi biti miran dok imaš auto.

Idućih 70.000 km dok nisam prodao auto imao sam još jedan kvar od 240 kuna i to je bilo to u 8 godina koliko sam vozio auto, naravno auto je redovno održavan i pažen.

Sad imam novu Mazdu 3, uskoro će biti 2 godine. Imam 16.000 km za sada, nije bilo nikakvih problema.

Imam i Mazdu MX-5, ali to je samo vikend auto. Ima samo 12.000 km u 4 godine pa nije ni za očekivati neke kvarove.

buz

buz naravno auto je redovno održavan i pažen.

Ovo je dosta bitno naravno + frend je kupio rabljenu Mazdu koja je imala neko sranje pa valjda zato. Moja sestra vozi novu CX30 (sada već ima dvije godine), za sada apsolutno nikakvih problema, s time da redovito putuje na relaciji Njemačka - Hrvatska pa ima već i nešto kilometara.

A MX-5 je naravno auto za guštanje, kilometraža to i potvrđuje 🙂

Nemojte se ljutiti, al kaj nije nekako i očekivano da novi auto u prvih par godina nema problema? Rekao bi da je za pohvalu kada 10+ godina star auto nema problema.

• buz

•  
          •  
          •  
          •  
        • Uređivano

Tzereen Nemoj se ljutiti, ali pričaš kao da ne voziš Peugeot, lol.

buz jel možeš ijednom ozbiljno pričat o ovoj temi?

Moja 207ica nije imala ni jedan jedini kvar u evo 17 godina. Redovite zamjene ulja, filtara, žaruljica, diskova i sve što ide s godinama.

Znači, ovo pljuvanje Peugeota je na razini foruma hr od prije 15-20 godina kad su ljudi mislili da postoji jedino Das auto i da je sve drugo zakurac. Uključujući i japance i koreance.

crowizard Znam da se mogu reparirat pa izadu jeftiniie

Repariraš ih i prodaš auto hehe

Tzereen Mogu, ali ne želim jer komentar ti je besmislen.

Jesu li manje šanse da se pokvari novi auto? Naravno.

Kvare li se i novi auti? Naravno.

Stara je kupila Seat Ibizu novu, 500km i 5 dana kasnije, check engine lampica. Krepao je turbopunjač.

Tako da zbilja ne vidim razlog zašto ne bi prokomentirao da mi se nov auto nije pokvario. Nije da ga imam 2 dana, nego 2 godine. U perspektivi HR prosjeka starosti to je nov auto, ali ne bi bilo ni šokantno da se pokvarilo nešto nakon 2 godine.

buz ja ne doživljavam pohvalno da mi se auto za koji imam 6 godina garanciju, ne pokvari ni jednom u tih 6 godina, a kamoli u prve dvije. To mi je očekivano.

Da li se to dešava? Apsolutno. Dešava se i nakon 6 mjeseci. Ofkors.

Ali kažem, imati auto 10-15 godina bez kvara, e to je pohvalno.

Edit:

Ništa, moram sad u auto pa na put. Dal' i sam sad već očekujem da se moj počne kvariti? Nažalost, da. Sad već fakat ima godina i neminovno je da počnu stvari rikavati. Zato mi je žao da nisam uspio uzeti nešto novije.

Od ponedjeljka se borim s temperaturom 39, imam dojam kao da me sve kosti bole i pluća ću valjda iskašljati do kraja tjedna, supruga jednako tako bolesna, mali nam je od prošlog petka kurio, 0 spavanja cca 4 dana (od danas je hvala svemiru malo bolje). Sjajan početak godine 🙃

Prika

Nije, testirao sam se.

A i uostalom korona ne postoji 😆

Brijac Ha-Ha-Ha…a.zasto si se testirao ako ne postoji?

Giphy - The Office Lol GIF

9 dana kasnije

Pada snijeg, a ja imam električnu ručnu.

buz

Objasni nama koji pojma nemamo o autima što to znači?

Brijac Ne možeš zadriftati pod ručnom malo po snijegu kad je ručna na gumb.

To naravno ne radiš iz zabave, nego da naučiš kontrolirati auto u slučaju da ti nekad u budućnosti prokliže, da imaš već mišićnu memoriju da možeš reagirati.

buz To naravno ne radiš iz zabave, nego da naučiš kontrolirati auto u slučaju da ti nekad u budućnosti prokliže, da imaš već mišićnu memoriju da možeš reagirati.

😆

Posudim ti ja benđolu. Evo, sad po malo većoj bljuzgi kad naletim u trećoj na selskoj cesti samo tako proklizuje i uključuje ESP. Sva sreća pa se ovdje snijeg ne zadržava dugo.