Meni to isčekivanje nekog paketa baš stvara super ugođaj, nikako napet ili da sam nekaj ljut, naprotiv. Polako, stiglu bu kad tad.

A što se SD-a tiče, ne kupujem često kod njih ali oni su mi prodali PS4 sa par igara i još poneke igre poslije. To isčekivanje plejke mi je bilo super i isto je tak nekak bilo vrijeme još i kasnije u 12 mj.

Stiglo sve ali ja ko ja htio sam ipak provjerit dal je sve ok u paketu pred dostavljačem a on nije htio jer bi morao iz svog đepa platit poštarinu da se u kom slučaju moralo vratit.

Ubjedio me nekak da je sve to ok i da nikad nije imal dosad problema sa paketima itd. Ajd dobro onda. Mislim da sam tad platil online unaprijed.

Nije problem u kašnjenju već krivoj isporuci i onda natezanju nakon toga. Prvo raskini ugovor, vrati, naruči ponovo i nadaj se da će ovaj puta biti OK itd.

Picek

Ma naravno da nitko od tebe ne može očekivat totalnu kurcobolju za to. Samo kažem da treba imat razumijevanja pogotovo u ovo doba.

Ženska ti je na telefon zvučala nadrkano jer vjerojatno ne skida slušalicu sa uha, a ima posla kojeg ne stiže obavit da se zasereš.

Ja sam cjeli studeni i prosinac znao od doma obrađivat narudžbe koje se nakupe od kraja radnog vremena do nekih 10 navečer, 200-300 komada i završim ih i onda refresham i bude isti broj novih, ako ti se ne spava rješiš i to do 2 ujutro kad prestanu naručivat. A ako ti se spava onda te ujutro dočeka 600 narudžbi koje bi trebao obradit do 10h ako želiš da roba bude poslana tebi isti dan sa skladišta, pa onda skupljaj robu koja je došla jučer, kucaj račune, piši naljepnice, pakiraj u kutije, a cjelo vrijeme dolaze nove narudžbe i strah te uopće refreshat kolko ih bude jer imaš 200 komada od jučer koje nisi jednostavno stigao obradit.

Čupanje je.

Odite u dućan u ovo doba godine i obavljajte stvari usput. Lakše svima.

Haha fala kurcu pa sam prodao webshop.

I fala istom organu da mogu zaobići tu američku gadost zvanu crni petak (week, month) I nemati s njom veze kako prodavač, tako i kupac 🙏🤣

wooddiebone stari ja radim sa ljudima retardima čitav dan pa nema teorije da smijem bit bezobrazan. Probleme s posla drži doma. Zamisli @Picek koji uzme nešto plati dobije krivo i onda veliš a budimo razumni. Ako picek nije bio bezobrazan a ona je e vidiš ja tu vidim problem.

Nema kompa odmah mail prijava administraciji i zastiti potrosaca.

Sa takvim nadrkanim ljudima sam imao pak previše nadrkavanja u životu

fensisuperstar slažem se s tobom.

Ako čovjek nije u stanju biti barem kulturan sa strankom koja je dobila krivi proizvod (koji je unaprijed plaćen) onda nemamo o čemu pričati. Kaže mi žena da je ženska na telefonu bila neugodna, a kamoli da se ispričala, to nije u redu i gužva nije opravdanje.

Ako je povećani obujam posla to je i problem poslodavca da privremeno ne zaposli dodatne ljude, a ne da jednog zaposlenika čeka 600 narudžbi i da se ne skida s telefona.

wooddiebone radio u SZK dobrih 10 god, svjestan kako je firma nesto sjebala i dalje ne mogu ja bit ne kulturan u pozivu, mogu nakon poziva nekom j…mater, al dok si u pozivu je sve po spici, tako da nema prostora da budes nadrkan za vrijeme poziva, svjesno zna za sto si se prijavio i koji posao radis….

Picek

Da je samo tu slučaj. U zadnje vrijeme gdje god da kupujem i ne mislim samo na informatičke trgovine, već i sve druge su svi bezobrazni. Rekli bi drugo vrijeme je došlo. Druge generacije.

Picek Ako čovjek nije u stanju biti barem kulturan sa strankom

Ma slažem se u potpunosti. Za učestalu bezobraznost nema opravdanja. Tu i tamo se može tolerirati. Ta žena na centrali ili je prije par trenutaka imala nekog na telefonskoj obradi koji ju je totalno razjebal ili je vjerojatno takva i u privatnom životu nadrkana, druge opcije nema.

Ne opravdavam bezobrazluk samo dajem kontekst.

Bio sam samo jednom bezobrazan na telefon i to je bilo kad mi je skalper srao za 5 PS4 Pro 500 Million Edition koje je on naručio i platio transakcijski iz druge banke što je značilo da je narudžba prošla tek idući dan, a nakon njega je još ljudi naručilo i uplate su bile vidljive odmah i tako sam s guštom pakirao te plejke i slao svaku drugoj osobi.

Prijetio je tužbom i inspekcijom naravno kad smo mu javili da je zakasnio s uplatom. Ja mu poklopio slušalicu jer je krenuo osobno mene vrijeđat.

Bio sam ljubazan sa ekipom koja mi je doslovno jebala mater na telefon, al ovome nisam bio.

fensisuperstar Probleme s posla drži doma

Giphy - Helena Bonham Carter Reaction GIF

Ovo su problemi s posla koji se odražavaju na kvaliteti odrađivanja tog posla.

Zašto bi itko probleme s posla nosio doma?

Pa niti sam odgovoran kupcu da se osjeća ugodno, niti sam firmi odgovoran trpit pizdarije. Svako ima svoje granice.

wooddiebone Zašto bi itko probleme s posla nosio doma?

lapsus. htio sam napisati svoje probleme ne nosi na posao.

wooddiebone Pa niti sam odgovoran kupcu da se osjeća ugodno

Vjerovao ili ne ali jesi. Kupac se zbog tebe ne bi trebao osjećati loše ako ti nisi ništa skrivio.
            Stvarno ne znam gdje je problem reći žao mi je, pokušat ćemo problem riješit u što kraćem roku.
            Kraj priče.

Svaka firma koja radi sa ljudima bi svojim zaposlenicima trebali nuditi nekakvu edukaciju kako se ponašati na poslu.

fensisuperstar svoje probleme ne nosi na posao.

To nisu tvoji problemi, to su poslovni problemi.

Zbog posla si nadrkan, nadrkanost se odražava u poslu.

fensisuperstar Vjerovao ili ne ali jesi. Kupac se zbog tebe ne bi trebao osjećati loše ako ti nisi ništa skrivio.
              Stvarno ne znam gdje je problem reći žao mi je, pokušat ćemo problem riješit u što kraćem roku.
              Kraj priče.

Svaka firma koja radi sa ljudima

Misliš da ljudi koji rade nisu toga svjesni?

Ne pričamo o normalnoj situacini na poslu. Pričamo o ekstremnoj situaciji.

Nitko ne tvrdi da se prodavači mogu ponašat bezobrazno. Tvrdim da je potrebno međusobno razumijevanje.

Edukacije postoje, trudi se, ljudi znaju kaj rade, nisu glupi, al smo na kraju dana svi ljudi i radimo greške.

Radimo ih i kad posao teče normalno, a kamoli kad je opseg posla udeseterostručen.

Također, realnost je takva da tvoja narudžba nije najbitnija na svijetu. Ima još doslovno tisuće narudžbi koje se moraju obradit, naručit i isporučit. Jedan nezadovoljan kupac košta firmu puno manje nego bi koštalo da čovjek koji mu se javio na telefon posveti kompletne svoje resurse i vrijeme na to da upravo njemu sve stigne na vrijeme i bude kak spada točno onako kako kuoac očekuje dok druge stranke čekaju svoj red da budu prioritet kompletnog dućana.

I nije da se ne trude. Greške se javljaju upravo zbog pokušaja da se zadovolje neki standardi koji su u vrijeme takvog ogromnog porasta prometa jednostavno neostvarivi.

Situacija je nerješiva i možeš se ljutit ili prihvatit činjenicu da će ljudi nekad bit nadrkani i nervozni isto ko i ti kad dobiješ krivi proizvod ili ti nešto kasni i da zbog toga nije kraj svijeta.

Strategija poslovanja SD nije da su bezobrazni, niti je zaposlenik na telefonu odlučio svoj posao odrađivat maksimalno bezobrazno. Dogodio ti se peh jer si naletio na nadrkanog zaposlenika i pogrešku u lancu koji ima puno više karika od tebe i njega.

Big deal. Dogodit će ti se opet kad tad.

wooddiebone Dogodio ti se peh jer si naletio na nadrkanog zaposlenika i pogrešku u lancu koji ima puno više karika od tebe i njega.

Big deal.

@Picek jesi čuo. Reci ženi da skulira. Nije ni prvi ni zadnji put da će naletit na debila. I treba to prihvatit. To se dešava.

😃

Niš ne pišem jer vidim da Woodie pokušava objasniti, al je badava.

Al sa epitetima o nadrkanim djelatnicama i debilima lagano idete u sfere di vam neću ostat tiho. Te cure se trude i previše i svakodnevno čuju svakakvih sranja i gadosti, a da bi mirno čital kak ih se naziva debilima.

Tuhy Ne pretjeruj molim te. To je bio sarkazam na woodijev post. Niti sam tu žensku direktno nazvao debilom niti mislim da je debil.

Tuhy Te cure se trude i previše i svakodnevno čuju svakakvih sranja i gadosti

Nitko ne demantira to, ali kad radiš sa ljudima nema pucanja. Znam da je to ružno reći ali tako nažalost stoje stvari.
                    Kaj misliš da meni ne dođe da ne propucam nekog šakom kad se svađa sa mnom jer on ne može parkirati vozilo od 8 metara na parcelu od 6 metra a u rezervaciji je napisao da ima 5 i pol. Dođe mi.
                    Oću ga propucat šakom? Neću. Holu li ga izvrijeđati? Neću. Znaš zašto.
                    Jer to nije ok. Jel ok da se netko tako ponaša prema meni? Nije. Zašto bi to trebao trpit? jer je to u opisu posla.
                    Ako netko prijeđe granice onda zoveš svog meneđera, ševa smjene koji će mu jebat mater već kad ti ne možeš.

fensisuperstar Niti sam tu žensku direktno nazvao debilom niti mislim da je debil

Doslovno si napiso da nije ni prvi ni zadnji put da je Picekova žena naletila na debila. Nemam kak to drukčije shvatit.

fensisuperstar Jel ok da se netko tako ponaša prema meni? Nije. Zašto bi to trebao trpit? jer je to u opisu posla

Nije u apsolutno nikakvom opisu posla trpjet nečije izdrkavanje i vrijeđanje. Nit je kupac / mušterija uvijek u pravu, nit mu treba titrat i gladit ga po jajima ako se on postavlja prema tebi agresivno i vrijeđajući (ovo pišem općenito, ni u kom slučaju za Picekov primjer). Miran način prije svega, slažem se, ali "trpit jer je u opisu posla"? Skroz promašeno.

Tuhy Nije u apsolutno nikakvom opisu posla trpjet nečije izdrkavanje i vrijeđanje.

fensisuperstar Ako netko prijeđe granice onda zoveš svog meneđera, šefa smjene koji će mu jebat mater već kad ti ne možeš.

Ne vidim problem o ovome što sam napisao.

Tuhy Skroz promašeno.

Uopće nije. Treba moći držati živce i ne dopustit nekome da ti razjebe dan. To je stvar karatkera.
                        Nisam rekao da trebaš trpit da se netko iskaljuje na tebi, ali jednu minimalnu razinu trebaš moći izdržati.
                        Ako pukneš na ljude onda si sjebo. Vrlo jednostavno. Radnik nikad ne može puknut na nekoga. Točka.
                        Nema svađanja vrijeđanja. Nema druže to ne postoji u niti jednoj situaciji.

fensisuperstar Nema svađanja vrijeđanja.

Ovo treba prvo objasniti korisnicima pa tek onda zaposlenicima - u ovome slučaju agentima SD na korisničkoj podršci.

Imam zbilja gro primjera toga, od rada kao student u call centru pa do svakodnevnog korištenja javnog prijevoza - koliko god želio zbombati sve redom, znam da taj vozač te jebene 109-ke nije kriv za manjak ljudi i vozila na toj liniji, kao i sve većeg prometnog kolapsa u Zagrebu - neću njemu jebat sve po spisku bez obzira koliko pizdim što stojim pola sata na stanici iako bi bus trebao doći svakih ~8 minuta.

Razumijevanje ide u oba smjera.

kauboj Razumijevanje ide u oba smjera.

Naravno. Ako netko abjuza zaposlenika irl, zove se šefa, šef zove osiguranje.
                            Ako abjuza preko telefona spustiš mu slušalicu.