random je (pogotovo kad vidim zadnjih par postova
), ali moram podilit.
bia sam sad pet dana u Beču. pičku koja milina od grada. čudo jedno.
grad izgleda ka da je dizajniran od strane odbora nekih nebeskih arhitektonskih duhova. možda i jedini grad na svitu u kojem možeš izać iz anarhističkog tehno bunkera u 5 ujutro i u roku pet minuti ćeš stajat isprid zgrade koja je toliko lipa da joj se želiš izvinit. jebate.
suviše elegantan grad. najčišći u kojem sam ikad bia. cili grad je suštinski ka ona stara babina kutija s nakitom.
al sve to je zapravo površinski sloj. jer ispod svog tog valcera, muzeja, opera i egzistencijalne krivnje utkane u svaki Apfelstrudel lol--postoji prava alternativna scena. ne mislim na "alternativne barove" (zapravo tourist trapove s Edison žaruljama i g&t od 14 eura poslužene od strane muškaraca s toliko uvijenim brkovima da postaju puni krugovi).
moga bi natipkat ogroman esej o svih pet dana lmao. poanta svega je da sam svoj drugi dan u Beču gleda koliko im stanovi koštaju.
baš jeben grad. TOLIKO događaja. jedan dan imaš izložbu Corbijna u nekoj zgradi koja izgleda ko najlipša zgrada ikad . . . u nekom kinu koji izgleda ka muzej prikazuju filmove Lav Diaza . . . jebeni Spar dućan je u nekom muzeju (normalno da nije, al izgleda ka muzej, kunem se!!) iz nekog razloga
h. i toliko umjetničkih kolektiva kad se makneš malo od samog centra. punk koncerti su u baroknim dvorištima. bolesno nešto.
Berlin mi je kurac u usporedbi s Bečom.
baza sa cilim gradom je šta ga boli kurac ako misliš da je cool. i baš zato je cool. grad je toliko natopljen povijesnom težinom i kulturnim kapitalom i cila ta alt/underground scena se čini ka kolektivni čin prkosa--nije glasan, nije nametljiv, al je jebeno prisutan.