Zero na stranu sad Rimac, ali već ove razine autonomne vožnje koje imamo na cestama su po nekoliko puta sigurnije i bolje od prosječnog vozača na cesti. Može bit samo sigurnije, nikako obrnuto. Pričaš da smo sigurniji na cestama kada imamo ljude koji se drže prometnih pravila i osobne odgovornosti, ali to je utopija, to nemamo niti ćeš ikada imati, a sa svim novim tehnologijama koncentracija na cesti ide ka nižem. U apsolutno svakoj vožnji kršimo prometna pravila, ja prvi.
A sad za Rimca ili nekog šesnaestog tko to izvede, što god u svijetu se događa, uvijek je naš mentalitet "neka rade i testiraju drugi", "ma gdje će naš" itd. Onda se čudimo kako u državi nemamo ništa, kad ni nismo pioniri u nijednoj industriji. Meni osobno ne pada na pamet bit protiv bilo čega za što postoji barem iole šanse da može promijenit i poboljšat gospodarsku sliku u državi.
A što se tiče samog Rimca, u kontekstu potencijalne auto industrije u HR me boli k što mu je stari radio i odakle mu početni kapital da sklapa bmw u garaži. Čim je nešto napravio s njim, očito je sposobniji od 99,99% drugih ljudi koji su imali iste životne privilegije. Možemo o moralu, ali ako ćemo ga primjenjivat dosljedno, svucite cipele sa noga, skinite se goli i ostavite aute nasred ceste, bacite mobitele, konzole i televizore kroz prozor i dajte otkaze iz firmi za koje radite