Fico ako je nekakav mentalitet, onda je svjetski. Lokalne zajednice od početka industrijske revolucije daju zemljišta pod povoljnijim uvjetima, niže poreze i druge poticaje firmama od kojih očekuju dugoročnu veliku korist. Sv. Nedjelja se kladila na uspjeh Rimca, a sad hoće li im proći… ja se nadam da hoće
Fico znaš što naprave (polu)autonomna vozila koja već godinama voze po cestama u tim uvjetima? Smanje brzinu i prilagode se uvjetima na cesti što ne radi ni 50% vozača. A pritom imaju i druge senzore osim kamera
Zero li u praksi AI je dovoljno "glup" da ga zaustavi lik sa majicom STOP koji šeće uz cestu
Dovoljno je glup da ga zaustavi samo jednom ili koliko već puta dok ne nauči ili dok ga se ne nauči. Video neke greške koji je objavljen jučer danas više nije mjerodavan, toliko brzo se tehnologija razvija. Autonomnu vožnju i industriju iza nje pratim već godinama jer me fascinira i interesira, stvarno jako pratim. Svodit sve to na nekoliko videa s interneta kao prilog nekoj tezi mi je totalna glupost. Ima videa o svemu na internetu, vodeći se tom logikom najbolje je onda ne izlazit iz kuće. Ako išta drugo, videi svakako dokumentiraju napredak.
A tehnologiju nitko ne nameće, ona je tu i ljude već voze kamere i nešto silicija na tisuće kilometara dnevno. Svakako je budućnost. Ja se samo nadam da nam je nitko neće nametati. Tko hoće voziti normalno, neka vozi, a mlađe generacije će ionako usmjeravati sve i odlučivati se na novije stvari. Ja osobno jedva čekam da me moj auto vozi u stani-kreni gužvama