I da eliminiraju još jedno zanimanje za ljude.:sarkazam: Al da, uz sigurnost većinu ljudi će vjerojatno više zanimati koliko bi takvi taksiji trebali srušiti cijenu postojećim.

Ja sam prilično uvjeren da će poslovati s gubitkom i da će se to krpati EU novcem za poticaje zelenih tehnologija, kako je uostalom i počelo. Našim novcem.

Kada se mogu ocekivati takvi Taxiji i dali ce imati posebne "trening" dionice u gradovima kojima ce se najviše kretati zbog sigurnosti?

stitrek autonomnu vožnju trenira najmanje zadnje pola godine u cijelom gradu, a baš auto izvan poligona prvo će u Novom ZG. Ako sam dobro povezao (prvi?) mothership grade u Buzinu tamo gdje je sad Nova TV

Rekli su 2026. pružat uslugu, ali tko zna

Zero taksist je ionako zanimanje kojeg su već sjebali. Ja osobno se vozim taksijem možda 4-5 puta godišnje, a ako ovo i zaživi, vozit ću se s onim koji je najjeftiniji kao i dosad. Možda 10% više da ne moram pričat s vozačem

A što se tiče svega, vjerojatno će kao s Neverom bit unosnije prodavat know-how i tehnologiju, a Zagreb kao lokacija je showroom

Žali Bože novaca. Što se sve moglo napraviti, ali ne, mi dajemo milijarde za robo taksije koje kao prvo ne trebamo, a kao drugo ne znamo napraviti.

Fenix pa kako ne imati skepsu kad dvije godine pred start usluge auto u kontroliranim uvjetima ne uspijeva napraviti 10m do pozornice. Ne zelim ni znati koliko su puta "vjezbali" da bi automobil to napravio u datom trenutku i ipak nisu uspjeli. Kako da mirno sjednem u takav automobil u barem 1000x kompleksnijem i opasnijem okruzenju

Zero Ja sam prilično uvjeren da će poslovati s gubitkom i da će se to krpati EU novcem za poticaje zelenih tehnologija, kako je uostalom i počelo. Našim novcem.

Pa to mi je mozda i najveci problem s ovime jer to nije nikakva zelena tehnologija, treba subvencionirati nove tehnologije u javnom prijevozu gdje se moze voziti sto vise ljudi u jednom vozilu. Taksiji su ionako prijevozno sredstvo za visi srednji sloj i vise. Subvencionirati tako nesto novcem onih koji se voze tramvajem ili busom na posao mi osobno ne zvuci normalno.

Kao da prvi put vidite prototip i predstavljanje nečega. Kad predstavljaju aute u Genevi oni ne voze, u fazi razvoja su, imaju šasiju i eventualno koji elektromotor nabačen da ga ne moraju šlepat do pozornice i to je to. U igrama se to zove vertical slice, jer zamisli, predstavljaš proizvod kojeg razvijaš

Kužim da Index bilda klikove, ali bizarno mi je da to toliko ljudi puše, pa čak i vi neki za koje znam da pratite aute

Čovjek je obećavao brda i doline, dobio preko milijardu kuna od države, srezao sve moguće, probio sve rokove.. mislim, šta reći.

Mogle su se obnoviti bolnice, izgraditi vrtići.. ali ne, mi gledamo kako čovjeku na pozornici nakon nekoliko godina rada na tome aplikacija/auto ne radi.

Brijac sad još dodaj i da je obećao V5 autonomiju i sve si rekao

Trebao sam odraditi jedan posao s njima prije par godina, inzistirali su da bude na crno, u pitanju je bilo nekih par sto kuna poreza. Meni je to već tad puno reklo. Ostatak komunikacije i razgovor nije bio puno bolji.

Ovo neće kod nas na cestu još desetljećima, garantiram.

Ako se ne varam, ti novci od države / Europe su tek vrlo mali dio ukupnih investicija koje je Rimac dobio. I dok naravno treba preispitivati na sto se troši javni novac, meni je izuzetno humoristično pričati o ulaganjima u škole i vrtiće dok se sjetim koliko love vlast pokrade u jednoj godini mandata. Čak da i cijela priča bude flop na kraju (sto je lako moguće s bilo kakvim start-upom), opet se stvara dodana vrijednost u procesu i Europa barem prividno pokušava smanjiti zaostatak za Amerikom i Kinom kada je u pitanju patentiranje novih tehnologija i guranje cijele industrije naprijed.

Ali da, Indexovi novinari osim sto su eksperti za nogomet, sada su i vrhunski poznavatelji tehnologije samovozecih automobila.

Garrus_V Slažem se, no eto, to je isto EV pa ajmo ulagati. Isto kao što bi radije da imamo hrpu EV-a na cesti, ali nema veze što nema infrastrukture i što će tu energiju morati dobivati iz termoelektrana i nuklearki da bi pokrili potražnju kad bi se i dogodio boom. Ajde, barem su se u EU napokon sjetili dići carine na kineske EV jer ovo sve skupa s tim forsiranjem tranzicije nema smisla.

Deadwalker mislim da je za P3 EU dala više od pola (odnosno još nije, jer su dosad povukli oko 80 milijuna od 180, a investicije zaokružili na 100 milijuna), a nakon ovoga su vjerojatno trebali po novi krug investicija

Ali svejedno, išao sad gledat njihove prihode (tportal/fina), koliko seru po njima rekao bi čovjek da stvarno prodaju maglu. Bez ubrajanja investicija u prošloj godini uprihodovao 200 milijuna eura (i to bez Bugattia koji se knjiži u Francuskoj). Ako i propadne ova priča s taksijima, EU će imati kapitala za se naplatit. Više mi je idiotski to pljuvanje, a pogotovo ta bolesna želja naših ljudi da mu sve propadne dok zapošljava 1000 ljudi plus postoji nekakva šansa da gospodarstvo prodiše jer znamo što za neku državu znači konkretna auto industrija i koliko drugih grana profitira od nje. Dok se sere po Rimcu kriteriji definitivno nisu isti, što se zorno vidi po ovoj priči danas sve velikih stručnjaka. Isto kao što mu je netko radio dobar PR do prije nekoliko godina, sada bogami mašina dobro dere u kontra smjeru

Evo sad baš o tome u RTL Direktu.

Milsim da će se jednom u tom taxiju vozit HDZ-ovci do Hrv. sabora.

Fenix htio sam svašta napisati, ali bolje da sam tiho i igram Vampire Survivors. Velika većina “kritičara” nije nikada isprobala u životu sto to znaci živjeti od tržišta, stvarati dodanu vrijednost i zapošljavati. Normalno da ćeš loviti svaku priliku da realiziras projekt, iako mislim da mu je bolje bilo da je tražio kapital na drugim mjestima.

Zero u praksi AI je dovoljno "glup" da ga zaustavi lik sa majicom STOP koji šeće uz cestu.

Za AI takve stvari su danas problem, sutra već nisu. Meni je više problem masovna adopcija AIa koja se događa nesmotreno i bez ikakve zadrške ili opreza.

Zero Definitivno idemo u smjeru smanjenja gustoće vozila na cestama

Tko ide u tom smjeru? Možda u nekim snovima Možemovaca. Mislim želim da se ostvare, ali nerealno je uopće pričati o ikakvom smanjivanju gustoće prometa.

Ja recimo nisam koristio taksi niti do pojave robotaksija niti ću ga koristiti kad robotaksiji dođu. I nisam jedini. Živim predaleko od grada da taksi bude isplativ, a javni prijevoz je nikakav.

I znam da se može i znam da se negdje to događa, ali Zagreb zaboravi.

Kolko god ideja da ljudi idu bez potrebe autom u grad bila raširena, još uvijek nije istina. Većina ljidi koristi auto iz potrebe, a ne iz gušta putovanja po gradovima.

Nije trebao kasniti više puta u predavanju financijskih izvješća, krišiti zakon.

Također kasni sa robotaksijima i prodaje maglu, tehnologiju budućnosti. Ne kužm ni insters države za robotaksije, recimo da uspije ikada to samo znači rezanje radnih mjesta.

Sterlok Nije trebao kasniti više puta u predavanju financijskih izvješća, krišiti zakon.

Prenapuhana stvar koja se dogodi svakoj većoj firmi u državi, pogotovo kad firma naraste nekoliko puta u godini, samo druge ne skupljaju klikove po naslovnicama.

Ovo za maglu je također argument nepismenih, krajnji doseg c/p komentara s portala

Evo ni ja ne kužim interes države ni Hyundaia ni BMW-a ni VW-a ni SIF-a. Serijska proizvodnja automobila uništava zemlje i oduzima poslove