"Kvaliteta" i budžeti su najmanji problem, problem je što svi igraju na sigurno i nitko neželi riskirati. Sony radi defakto interaktivne filmove sa QTE elementima u trećem licu, Nintendo milka svoje IP-ove već zadnjih 35 godina gdje rijetko šta napravi novo, Microsoft od muke ne zna šta će sa sobom pa kupuje silne studije da ima šta za ponuditi… I sve to uz sve manje i manje marže. Nije ni ćudo da nitko ne radi ništa novo. Današnje indie igre pružaju sve ono što smo iskusili dok smo bili klinci i igrali sve što nam je palo pod ruku i iskreno jedine su koje uopće imaju muda išta novo pokušavati, a fora je što moraju nekako da se istiću. Kvaliteta a niti budžet nije niti približno bitan faktor koliki je faktor zabave, evo recimo par igara koje sam nedavno igrao koje su me više zaintrigirale nego najskuplje AAA igre:
Sve su ovo igre koje pružaju veći faktor zabave te imaju više duše i mašte 90% AAA igara dan danas.
A da se dotaknem same teme otkaza jbg, nije više boom svega kao što je bio u koroni i pad svega je očekivan pa tako i prodaje kao i radnih mjesta. Očito para fali pa zbog toga vidimo poteze poput što većih brojeva portova te pivota u obliku PSVR 2 na PC platformi što je i logićno. Ne znam da li su otkazi vezani za sve te silne otkazane GAAS igre ali sam uvjeren da se moglo drugačije riješiti, te me ovakvo što uvijek sjeti na što je Nintendo radio u doba Wii U-a.