Heat hajd. Plus minus 1. Neš ti.
Blebetaonica 2
Ne znam za toksična radna okruženja, ali na jednom od svojih čudnijih i ranijih poslova iz mojeg nevinijeg i raščupanijeg dijela života, imao sam jednom jednog kolegu koji je u jednom zimsko—blagdanskom dijelu godine, neposredno pred izlazak novog Star Warsa, na moje pitanje "Šta ćemo s novim Star Warsom? Jel ga idemo gledat?", odgovorio, i citirati ću ga: "Šta ti je to?"
Beat that.
Ok, to je sve šta imam za danas. Hvala svima.
Zapravo . . . iskoristit ću ovu priliku da suptilno spomenem da imam jednu šalu na kojoj sjedim već dva dana, a koju sam u glavi već iskoristio u svom hipotetskom stand-up nastupu. Ako je želite čuti—na raspolaganju sam.
Ok, to je sad stvarno sve. kthxbye
!!!1!
ekipa iz ZG-a, dali je Garaza Langic sigurna lokacija za ostavit svog limenog ljubimca?
Ak misliš na Langovom trgu. Zake ne bi bila. Ak si pehista onda bu ti ga iz tvog doma odvezel.
Kaj vi provincijalci mislite da je Zagreb Berlin ili Pariz?
U slučaju da vam je promaklo ili ste na ovo zaboravili
Brijac Znači jučer ujutro dođem na Slack i hrpi amera s kojima radim deaktiviran Slack. Prekjučer isplanirali sprint i dan sutra ih nema. Baš žalosno kako u Americi odrađuju otkaze. Nit ih mogu pozdraviti niti išta, eventualno ih tražiti po Linkedinu.
Da se nadovežem ovdje. Mi smo dobili Nepalca, čudo od čovjeka s mozgom kakvog dosad nisam vidio i točno me sram što sam u hijerarhiji iznad njega, šiša me u svakom mogućem pogledu. Da je svijet normalan, čovjek je onaj tip genijalca koji bi trebao razvijati inovacije na svjetskom nivou, baš ono inženjer starog kova. Ali svijet je u kurcu. Nepal je mrtva zemlja, tamo nije za živjeti, pa je imigrirao u Bangalore, tamo radio za jednu američku firmu i dogodi se točno ovo. Otkaz preko noći, odjednom kartica više ne otvara vrata u firmu, a sa Slacka izbačen. Bez ikakvog objašnjenja, bez exit razgovora, bez ičega.
Dogodio mu se tipični odvratni cancel jer ga više nije primila nijedna zapadna firma, a za indijske nema smisla radit. Zašto ga je canceliralo, nema pojma, ali pretpostavlja da je do jedne socijalne interakcije kada se nije dobro snašao u društvu s nekom executivkom iz SAD-a, nije joj odmah pružio ruku ili tako nešto.
Ja sam tak odletio iz Microblinka.
Odvratno iskustvo, ali vrlo eye opening.
You were gone in the Blink of an eye.
Mislim da je Microblink PE, ja radim sa private equity i to je postalo pravilo pri otkazima a ne izuzetak. Sto ljudi budu vise upuceni da kompanije i menadzment rade na principu brojeva a ne moralnih principa bit ce svima lakse jer ces odradjivati sate i davati onoliko truda koliko si placen. O ovome smo ranije razgovarali pa je bilo oprecnih stavova.
Upravo jucer imam razgovor sa izvrsnim direktorom kompanije koja je u PE vlasnistvu i ljudi jednostavno vide zaposlene pa cak i cijele sektore kroz brojeve, kako prelijevanjem brojeva (potencijalni otkazi) iz jednog sektora u drugi dostici kvote i zacrtane ciljeve.
Tako da naravoucenije, posao je posao, privatno je privatno, ne identifikuj se sa poslodavcem i kompanijom i razvijaj vjestine. Takvi pojedinci velikom brzinom razvijaju ozbiljne karijere. Naravno, niko se nije naucen rodio ali ovakvi primjeri kao sto je Wooddie spomenuo su njemu usluga pogotovo kada se dese relativno mladom covjeku.
Isto tako ce uvijek biti izuzetaka i onih koji lijevim metodama dospijevaju na odredjene pozicije ali iz licnog iskustva mislim da je to vise prenapuhano iz nemoci ili neznanja pojedinaca kako da izgrade ono sto zele.
Bar su imali 4 sata da se pozdrave s kolegama.
Ja sam morao slat pozdrave na službene mailove od svih s kojima sam si bio dobar, a nisam nužno imao privatni kontakt info.
Joj da mi se vratit sad u to vrijeme, nažicao bi više od Macbooka tolko su se zasrali da se neki zaposlenici ne odluče na nekakav legalni postupak da bi bez beda dobio i MX Master 3 koji sam koristio na poslu.
Teški bolesnik.
maverick zasto mu uopce dopustaju takvr stvari. Nek stoji u uredu i glumi do kraja mandata ..
fensisuperstar ne znam. Valjda im je to kul.