• Gaming Vijesti
  • Veliki val otpuštanja u PlayStationu, odlazi 8% ukupno zaposlenih

chono umjesto otpuštanja trebali su pojeftiniti igre na izlasku i imali bi masu više prodanih igara u svim žanrovima i riješili problem.

I 40 eura je puno za novu igru sad kad smo se naviknuli odigrati ih na pretplatu za desetak eura day 1.

Preprodaja diskova im također ne ide u korist.

maverick

Jbg, jadni Jimothy mora skupljati sada za koji milijunčić ekstra prije nego što ode u mirovinu, teški dani kod njega a prije par dana se uredni slavilo sa London branšom. Ali da, nažalost je stanje svega tako, balon je puknuo i sad se steže remen jer para nikad dosta. Samo je pitanje da li će još agresivnije kretati prema PC-u ili će povećati opet cijene svojih usluga, konzola i igara.

somethingwrong ne govorim za ovaj slucaj, opcenito. Sto se tice ove situacije, nista cudno, tko je prezivio 23. priprema se za 24. i sto nosi 25. Cijeli IT nazalost

Znači jučer ujutro dođem na Slack i hrpi amera s kojima radim deaktiviran Slack. Prekjučer isplanirali sprint i dan sutra ih nema. Baš žalosno kako u Americi odrađuju otkaze. Nit ih mogu pozdraviti niti išta, eventualno ih tražiti po Linkedinu.

Sterlok

Placati Single Player igru 70-80€ je komedija od cijene a Insomniac leak navodno spominje 80-100€ za 2027.😁🙃

Mozda se varam ali mislim da PC igraci nisu nesto zagrijani za tip SP igri koji sony nudi, da primarno gledaju da mogu stovise sati utuc u jednu igru. Koga god znam da igra na PCu u pravilu je fokusiran na 1-3 igre u koje utuce po 1000h a da nespominjem one sta igraju samo dotu ima 20godina…

escoban Mozda se varam ali mislim da PC igraci nisu nesto zagrijani za tip SP igri koji sony nudi

Igra se i na PC-u ako slucajem prije nije odigrana na PS, vecina PC korisnika ako ima konzolu, ima PS jer Xbox je suvišan uz PC.

escoban

Da? A kakav je to tip SP igara koje Sony nudi a da druge kompanije ne nude? Stvar kod PC platforme je što se ekskluzive ne gledaju kroz ružičaste naočale i ne dižu se u nebesa već se objektivno gledaju i osuđuju kao takve. A ako se odnosiš na prodajne primjerke onda je to i više nego sigurno jer je hype za igrom nestao gdje ti je savršen primjer Helldivers 2 koliko je takvo što bitno.

prayer

PC je univerzalna platforma koja direktno ne ovisi o pozadinskom softwareu i jednoj firmi, npr. da Microsoft u buducnosti prestane podržavati Windows za igre, bez problena se rade nove igre i portovi za Linux, Steam OS ili nesto trece, bez obzira bili Triple-A SP ili MP naslovi.

Kao platforma su nedodirljivi i ne mogu propasti jer vecina studija razvija igre za PC (ukljucujuci i Sony) bez obzira na ekonomsko stanje u svijetu, indie i manji studiji su sve više bitni u gamingu a PC platforma im je cesto odskocna daska.

prayer Tip sonyevi igri je 3rd person linearne igre sa fokusom na storytelling i vizuale u tajanju od 15-30h. Mislim da ekipa na PCu vise voli openworld RPGove u kojima mozes utuc masu sati, a takvi igri Sony nema u ponudi.Neznam cemu komentar ruzicasti naocala i da ih se uzdize?

prayer Ovdje je očito da guraš narativ da su PS ekskluzive precijenjene i da se dižu u nebesa zato jer su ekskluzive.

S druge strane ti si jedan od onih koji smatra da su Steam ocjene najbolje mjerilo.

Koliko vidim PS igre na Steamu velikom većinom variraju od Very Positive do Overwhelmingly Positive.

Šta je onda točno?

Jesu li te igre dobre ili i PC igrači imaju ružičaste naočale?

Ili Steam ocjene nisu mjerilo kvalitete?

Nagrade

• 1111 od buz
                  Komentar: Ili je samo mali fanboy

escoban

Treba uzeti u obzir da PC ima i puno vecu ponudu takvih igara kojih nema na konzolama, zato je broj igraca razgranat na razne žanrove, nove SP igre se cesto igraju na PC-u jer su čar benchmarka i raznih modova🙂

Kod mene gubi svaku vjerodostojnost onaj koji uzdiže PC kao otvorenu platformu (što naravno da je istina), a potom odbija igrat sve što nije na Steamu

Fenix

"Only Steam" ekipa su cesto casual PC gameri, pitao bi ih kako igrati Star Citizen, Tarkov, puste MP non-Steam naslove, masu starih naslova koji su samo na GoG-u a da ne pricamo o darežljivom Epicu koji poklanja besplatno.

escoban

escoban Tip sonyevi igri je 3rd person linearne igre sa fokusom na storytelling i vizuale u tajanju od 15-30h. Mislim da ekipa na PCu vise voli openworld RPGove u kojima mozes utuc masu sati, a takvi igri Sony nema u ponudi.Neznam cemu komentar ruzicasti naocala i da ih se uzdize?

Ja bih svaki dan u godini odigrao dobru igru tog tipa gdje je fokusirana na sve što treba biti nego odigrao open world igru od 50-70h+ sati sa hrpom filera koje ne služe apsolutno ničemu. Što se tiče ružičastih naočala tiče, Sony je sam sebi dao nagradu za GOTY za Spider-Man 2 nakon što nije ništa osvojio a ni igrači nisu ništa bolji što se toga tiče, pa toliko o tome.

PC platforma nije ni po čemu drugačija od konzola, sve se iste igre vrte i tu i tamo, samo što je na PC više popularnija co-op ili pvp vrsta igre pa od tu vidiš prijhatelje koji u LoL-u ili u Doti ulupaju po 2000h što nje znači da ne vole igre drugih tipova.

prayer Sony je sam sebi dao nagradu za GOTY za Spider-Man 2

Nije, nego su igrači glasali kao i svake godine

Fenix Kod mene gubi svaku vjerodostojnost onaj koji uzdiže PC kao otvorenu platformu (što naravno da je istina), a potom odbija igrat sve što nije na Steamu

Da bi riječ rekao. Ako PC koristiš kao zatvorenu platformu vezanu samo za jedan servis, onda si PC konzolaš na kvadrat 😃

Sterlok Kaj postoji netko da se igra na pc-u a ne koristi steam?

Steam možda grafički nije najljepši ali funkcionira dobro.

Više sam čitao da se neki žale na epicov launcher.