Veliki val otpuštanja u PlayStationu, odlazi 8% ukupno zaposlenih
escoban Tip sonyevi igri je 3rd person linearne igre sa fokusom na storytelling i vizuale u tajanju od 15-30h. Mislim da ekipa na PCu vise voli openworld RPGove u kojima mozes utuc masu sati, a takvi igri Sony nema u ponudi.Neznam cemu komentar ruzicasti naocala i da ih se uzdize?
Ja bih svaki dan u godini odigrao dobru igru tog tipa gdje je fokusirana na sve što treba biti nego odigrao open world igru od 50-70h+ sati sa hrpom filera koje ne služe apsolutno ničemu. Što se tiče ružičastih naočala tiče, Sony je sam sebi dao nagradu za GOTY za Spider-Man 2 nakon što nije ništa osvojio a ni igrači nisu ništa bolji što se toga tiče, pa toliko o tome.
PC platforma nije ni po čemu drugačija od konzola, sve se iste igre vrte i tu i tamo, samo što je na PC više popularnija co-op ili pvp vrsta igre pa od tu vidiš prijhatelje koji u LoL-u ili u Doti ulupaju po 2000h što nje znači da ne vole igre drugih tipova.
prayer Sony je sam sebi dao nagradu za GOTY za Spider-Man 2
Nije, nego su igrači glasali kao i svake godine
Sterlok Kaj postoji netko da se igra na pc-u a ne koristi steam?
Steam možda grafički nije najljepši ali funkcionira dobro.
Više sam čitao da se neki žale na epicov launcher.
doctorfreak Koristiš sve ne samo steam, kupuješ gdje je jeftinije. Uloženo/dobiveno, koristiš PC i njegove prednosti otvorene platforme, ne vežeš se samo za jedan servis nego koristiš konkurenciju, konkurencije= uloženo/dobiveno. Ostalo je traženje dlake u jajetu i opravdavanje fanbojizma, IMO,. Ali tko voli debelom Gabeu kupovati zlatne matice za novu jahtu, samo naprijed.
Sterlok Pa na allcdkeys je svaki drugi key za steam platformu i ujedino najjeftiniji nacin za imat org igru ako iskljucimo piratiju.
Zato mi nije jasno tko to moze mrziti steam a smatra se pc gamerom.
doctorfreak Zato mi nije jasno tko to moze mrziti steam a smatra se pc gamerom.
Nitko ne mrzi Steam, vec je receno da je dobro pored Steama koristiti i druge servise, npr. zasto ne uzeti odlicne besplatno igre koje se dijele na Epic ili Ubisoft launcheru, sve razlicite mogucnosti kupnje igara doprinose PC platformi a sama konkurencija je uvijek dobra.
doctorfreak Pa na allcdkeys je svaki drugi key za steam platformu i ujedino najjeftiniji nacin za imat org igru ako iskljucimo piratiju.
Zato mi nije jasno tko to moze mrziti steam a smatra se pc gamerom
Ja tak i kupujem uredno, ali to nije uvijek najjeftinije, Najjeftinije je gamepass pa za desetak eura odigraš novu igru, EA Play ili Ubisoft plus.
I tko govori o mržnji? Govorim da se kupuje bez predrasuda na dostupnim tržnicama/platformama. Ja ne mrzim ni jednu platformu, jednostavno volim svoj džep i kupujem gdje je jeftinije. Ako je to cdkeys i stem onda je to steam. Koristim što mi je dostupno, nisam se ograničio smao na Konzum nego idem u Špar, Lidl i na plac.
Sterlok Pa vezao sam se na Fenixov post a ne na tebe i tvoje mišljenje. I ja kulujem gdje je najjeftinije…briga me za platformu
- Uređivano
escoban varas se. Casual PC igrac mozda i ima PC za 2, 3 igre, ali i casual konzolas igra Fifu ili eventualno neke utrke.
"Regularni" igraci, poput nas ovdje na forumu, igraju daleko vise naslova i to nema veze sa "Sony" tipom igara sto god to bilo
@Fenix PC = Steam, sve ostalo su epic little bitches
Trebalo bi provjeriti podatke, ali negdje u X360/PS3/Wii eri u prosjeku najveći attach rate konzole i igara (oko 7-8 čini mi se) je imao Nintendo. U toj statistici vjerojatno nisu bile pretplate, ali bilo bi zanimljivo za vidjeti kakva je današnja statistika glede toga, pogotovo omjera kupljenih digitalnih/fizičkih igara (bila je vijest na FFA kako se Sony ekskluzive i dalje odlično prodaju kao fizikalija), pretplate i kako to izgleda kada se usporede brojke svih platformi. To je danas u biti teško ili nikako izvedivo s obzirom da takvu statistiku neki kriju kao zmija noge, tipa Microsoft.
stitrek Placati Single Player igru 70-80€ je komedija od cijene a Insomniac leak navodno spominje 80-100€ za 2027.
Igre uopće ne prate inflaciju, tako da zapravo nikad nisu bile jeftinije.
Ako se itko sjeća, N64 igre su u Zagrebu redovito bile po 700-800 kuna, što je preko 200 Eura u današnjem novcu. Malo sam i rekao.
- Uređivano
Razumijem da netko kao nas Goran kupi day one igru za 70-80€ jer se čovjek bavi čime se bavi, ali ja osobno nema šanse. Niti vrijede toliko niti drže cijenu dugo. Tako da strpljen, spašen.
Fenix ja odbijam igrati samo na egsu, vecina nas koji ne vole egs odbija igrati samo na egsu. Vise iz principa, barem je tako kod mene.
Sve ostale servise imam i donekle čak i podržavam. @chono kaze steam = pc, ali ne treba zaboraviti da je gog taj koji odrzava stare hitove drm free, microsoft je kralj pretplatničkog modela, uplay ima puno assissins creedova, ea ima NFS/BF igre i battlenet uspije sjebati sve heavyhittere koje mogu. Tako da svi imaju svoju svrhu i pc svijetu. A egs nije smio sjebati unreal tournament remake..i took that shit osobno.
Ja recimo ne podržavam niti ne kupujem igre na EGS zbog antikonsumerističke i antikompetitivne filozofije plaćanja ekskluzivnih prava na neke igre. Nije mi problem dati novce za igru ali kad se ponašaš kao smeće gledati ću te kao smeće. Ostali launcheri su najmanje problem, jest da je iritantno paliti ekstra aplikaciju za igrati igru, ali ako sam primoran zašto ne.
maverick Po cemu nevride toliko? Najpopularniji medij na kojem radi hrpa ljudi i u koji je utroseno godine rada i novaca nevridi 80€? A uz to ti pruza zabavu od 20 do potencijalno +200h… Koliko bi onda karta za kino tribala kostat? Ili jedan album sa 10-12 pisama u ukupnom trajanju od 40min?
Mislim da svako triba zasebe analizirat jeli spreman platit full cijenu ili ne al nekim igrama bi dao i 150€ bez razmisljanja. Problem je sta trenutno su iste cijene za razlicite kvalitete, doslovno ko da se Porsche i Golf prodaju zai stu cijenu
Onda vam treba dignut cijenu na 150 eura ako bi toliko platili.