• Gaming Vijesti
  • Microsoft će idući tjedan otkriti (multiplatform) budućnost Xboxa

sanzo Igra mi jednostavno nije zabavna za igrat, a kad čitam topic o njoj i što sve ljudi pišu o priči, svaki put me podsjeti na ovo:

Prica u DS ima apstraktne elemente ali osnova price zadire u metafizicke i multidimenzionalne teme koje i nisu toliko apstraktne ako se gleda iz razlicitih perspektiva, život-smrt i "druga strana" su sastavni dio svakog života. Igre koje su se dobro dotakle slicne tematike samo u potpuno drugom stilu su The Longest Journey, Dreamfall i Dreamfall Chapters.

Ja se baš poveselio da ću igrati Master Šef Kolekciju na PS5 i onda pustiš ovakav hladan tuš.

Zero

Ako misle kako se priča izbacivati svoje buduće first party igre poput Halo posvuda mislim da nema boljeg uvoda nego MCC koji je ruku na srce kolekcija jedno od najboljih igara što sam ikad igrao. Na drugu ruku te leakere ne treba shvaćati previše ozbiljno jer što danas kažu sutra promjene mišljenje. Za Hi-Fi Rush sam siguran da će doći na plejci jer su dataminali ta anniversery odjela, a i Sea of Thieves bi isto tako vrlo moguće mogao doći s obzirom na Sony-evu novu politiku sa tim gaas igrama. Što se ostalog tiče tko će ga više znati.

prayer Ma mislim da sam već uzeo za Steam ili mi je na wishlisti (nisam se već dugo ulogirao tamo🤣). Prešao sam već prva tri i Reach još na Xboxovima (prvi doduše na PC-u davno prije), nije baš da sam toliko zagrijan. Ni ja nisam uvjeren da se toliko otvaraju multiplatformu, ali da, čudna su vremena, valjda.🤷‍♂️

Ako je Microsoftu uopce stalo do hardware onda Xbox ili Handheld sa Windowsom, Game Pass i sve igre multiplatform.

Cak samo Game Pass i sve multiplatform ih može postepeno dovesti do najveceg publishera u gaming svijetu, novaca za taj fokus imaju.

AbelKOsMos Ovo jos i ima smisla.

Držati first party igre dok im potražnja ne padne i onda ih izdati ja druge platforme i zaraditi još dodatno. Praktički isto što Sony radi sa PC tržištem, dosta pametno ako bude tako!

plasirat GP na ostale konzole i ogranicit naslove kao i na PCU

Genesis

Game Pass je neizvediv na PS5 ili Nintendu, određene Microsoft ekskluzive ce portati jednu po jednu na te konzole i to je to.

prayer Samo sta MS trenutno nema veliku bazu konzola i igraca pa im “soyneva” strategija nece bas upalit. Za MS je najbolja opcija da postanu multiplat (dayone release na svim platformama) i pokusaju vise 3rd party igri stavit dayone na gamepass da privucu vise korisnika.

Da uspiju dogovorit FIFU/NFLi NBA dayone na gamepass uz nove CODove to bi bilo top stim da sve te igre zive od ingame kupovina, mozda bi se i dalo dogovorit neki prihvatljiv deal sa EA i Take2om.

Zero Neka Apple kupi Sony odma bi saleovi skocili za 3000% 😂

escoban Možda ne konzolame ali ima daleko vise igrača nego PlayStation čisto zbog toga jer igre izbacuju u isto vrijeme na PC tržište koje je veće nego cijelokupno konzolno. Mislim da će im Game Pass i dalje ostati kao primarni fokus, a ako bi maknuo jedan od glavnih selling pointova kao što je day 1 ili ekskluzivnost pa barem bila kratkotrajna, prodaja bi im sigurno značajno potonula.