stitrek nije sve u novcima, što ovaj slučaj baš jasno pokazuje.
Microsoft će idući tjedan otkriti (multiplatform) budućnost Xboxa
- Uređivano
Isti dan.
Ovo mi je kao treći Božić
Ovo jos i ima smisla.
AbelKOsMos Ovo jos i ima smisla.
Držati first party igre dok im potražnja ne padne i onda ih izdati ja druge platforme i zaraditi još dodatno. Praktički isto što Sony radi sa PC tržištem, dosta pametno ako bude tako!
- Uređivano
plasirat GP na ostale konzole i ogranicit naslove kao i na PCU
- Uređivano
prayer Samo sta MS trenutno nema veliku bazu konzola i igraca pa im “soyneva” strategija nece bas upalit. Za MS je najbolja opcija da postanu multiplat (dayone release na svim platformama) i pokusaju vise 3rd party igri stavit dayone na gamepass da privucu vise korisnika.
Da uspiju dogovorit FIFU/NFLi NBA dayone na gamepass uz nove CODove to bi bilo top stim da sve te igre zive od ingame kupovina, mozda bi se i dalo dogovorit neki prihvatljiv deal sa EA i Take2om.
Ili da ih jednostavno kupe.
- Uređivano
escoban Možda ne konzolame ali ima daleko vise igrača nego PlayStation čisto zbog toga jer igre izbacuju u isto vrijeme na PC tržište koje je veće nego cijelokupno konzolno. Mislim da će im Game Pass i dalje ostati kao primarni fokus, a ako bi maknuo jedan od glavnih selling pointova kao što je day 1 ili ekskluzivnost pa barem bila kratkotrajna, prodaja bi im sigurno značajno potonula.
prayer Da al ocito im nefunkcjonira jer niko nezeli imat Xbox trenutno im najvise saleove gura americki patriotizam…
Mislim da oni idu u ovom smjeru sta govorim, dok cloud nezazivi imat ce all digital konzolu koja ce sluzit samo za gamepass, a gamepass moraju drasticno pojacat ako zele preuzet europu FIFA i COD dayone na gamepassu bi bio “sistemseller”…
Po meni je ovo čisto Microsoftov način kako u budućnosti spriječiti blokade akvicija. Ako izdaje igru na drugim platformama onda ih ne mogu jebat za monopol i slično. Plus izbacivanjem igara na više platforma podižu zaradu. To je jedostavna matematika, gdje uzimam kao primjer Skyrim i GTA5, koji se mogu igrati na svemu. Ako ta igra ima i monetizaciju onda se pare doslovo stvaraju same od sebe. Microsoft moze izbacit novu konzolu čisto da budu relevantni ali na kraju krajeva Sony je davnih dana dobio konzolaški rat. To je jasno svima. Novi Halo, Starfield , Redfall… se ne mogu niti usporediti sa nečime poput Spidermana ili nedaj bože sa God of Warom. Kratos se sam popiša po svim eksluzivama izuzev Forze koji je sam po sebi fantastičan serijal. Da se razumijemo ima tu jošs igara koje su top tipa Hi Fi Rush, ali možemo nabrojati na ruke naslove koji se mogu "uspoređivati" sa megahitovima Sonya. Microsoft igra long game. Kladim se da je ovo samo počekat komboa. Možda zvuči nerealno ali uvalit će vam Starfield.
I koliko god srali ljudi po njemu OPET će se masovno prodat na petici.