• Gaming Vijesti
  • Microsoft će idući tjedan otkriti (multiplatform) budućnost Xboxa

Ako je Microsoftu uopce stalo do hardware onda Xbox ili Handheld sa Windowsom, Game Pass i sve igre multiplatform.

Cak samo Game Pass i sve multiplatform ih može postepeno dovesti do najveceg publishera u gaming svijetu, novaca za taj fokus imaju.

AbelKOsMos Ovo jos i ima smisla.

Držati first party igre dok im potražnja ne padne i onda ih izdati ja druge platforme i zaraditi još dodatno. Praktički isto što Sony radi sa PC tržištem, dosta pametno ako bude tako!

plasirat GP na ostale konzole i ogranicit naslove kao i na PCU

Genesis

Game Pass je neizvediv na PS5 ili Nintendu, određene Microsoft ekskluzive ce portati jednu po jednu na te konzole i to je to.

prayer Samo sta MS trenutno nema veliku bazu konzola i igraca pa im “soyneva” strategija nece bas upalit. Za MS je najbolja opcija da postanu multiplat (dayone release na svim platformama) i pokusaju vise 3rd party igri stavit dayone na gamepass da privucu vise korisnika.

Da uspiju dogovorit FIFU/NFLi NBA dayone na gamepass uz nove CODove to bi bilo top stim da sve te igre zive od ingame kupovina, mozda bi se i dalo dogovorit neki prihvatljiv deal sa EA i Take2om.

Zero Neka Apple kupi Sony odma bi saleovi skocili za 3000% 😂

escoban Možda ne konzolame ali ima daleko vise igrača nego PlayStation čisto zbog toga jer igre izbacuju u isto vrijeme na PC tržište koje je veće nego cijelokupno konzolno. Mislim da će im Game Pass i dalje ostati kao primarni fokus, a ako bi maknuo jedan od glavnih selling pointova kao što je day 1 ili ekskluzivnost pa barem bila kratkotrajna, prodaja bi im sigurno značajno potonula.

prayer Možda ne konzola ali ima daleko vise igrača nego PlayStation čisto zbog toga jer igre izbacuju u isto vrijeme na PC tržište koje je veće nego cijelokupno konzolno

Imaš li neki source za ovo? Zadnje što sam istraživao Nintendo i PSN broje najmanje tu negdje MAU igrača poput Steama

Fenix

Istina, zanio sam se malo jer se sjećam prije par godina da je broj igrača bio dosta veći i od Xboxa i od PlayStation-a.

escoban Je, ali to je ta “konzolna ekskluziva” koja je sada in.

Fenix PSN je udario 123 milijuna aktivnih igraca u prosincu 2023., a Steam 120

prayer Da al ocito im nefunkcjonira jer niko nezeli imat Xbox trenutno im najvise saleove gura americki patriotizam…

Mislim da oni idu u ovom smjeru sta govorim, dok cloud nezazivi imat ce all digital konzolu koja ce sluzit samo za gamepass, a gamepass moraju drasticno pojacat ako zele preuzet europu FIFA i COD dayone na gamepassu bi bio “sistemseller”…

escoban

Ma ja sam uvjeren da oni prodaju taj Xbox ako treba čak i po gubitku samo da poguraju Game Pass što više za kad bude došlo vrijeme streaming igara. No budemo vidjeli u četvrtak što kažu. 🤷‍♂️