Ako misliš na covere i prema njima birao igre. Tada nisi mogao ni gdje vidjeti neki video od igre, YT-a nije bilo još. Samo recenzije u gaming časopisima i popratne sličice u njima te coveri tih igara i to ti bilo sve od informacija ili ako je već neko nabavio igru pa ti pokazao.
I onda pa i u današnje vrijeme art dizajneri se trude da tim coverom dočaraju igru na najbolji način. Nekome to uspije a nekom baš i ne.
Ja još i dan danas kad prelistavam one free i demo igre na PS storeu gledam te namjenske covere i koji mi zapne za oko pogledam si još za svaki slučaj i neki video i slike gameplaya prije preuzimanja ako mi sam cover ne govori dovoljno.
To isto radim i na gaming webshopovima. Ponekad me i sam naziv igre ili privuče ili odbi.
Ubisoftovi coveri igara su im super, klasičan fishbait što opet nije definitivan.
Recimo coveri za prva dva WD-a im je dobar ali mi ne govore puno o igri. Neki tip prekrivenog lica sa pištoljem u ruci može bit svašta i da neznam točno o kakvoj igri se radi kao što rekoh cover mi ništa ne znači ali je dobar i to vrlo dobro osmišljen, odnosno privlačan. Za takve igre valja dobit još podataka prije nabavke.
Naravno ima puno igara čiji coveri nemaju nikakve veze sa samom igrom i baš su čisti art odnosno umjetnička sloboda i tome najčešće pribjegavaju indie devovi jer nemaju što za izgubiti.