Kroz vikend planiram podignut novu verziju FFA, pa sam sad, pripremajući teren naletio na početke u bazi. Mali throwback. Stavljam i neke mailove/PM-ove koji su dolazili s Reboota, a koje sam uspio iskopati na gmailu.
Poruka na 14.1.2014. od @maximalni na Reboot forumu. Onda se naveliko šeralo igre na Reboot forumu i još više varalo, pa kako nam modovi nisu željeli pomoć da se to regulira, pokrenula se ideja da stvorimo neku svoju malu safe zonu samo od provjernih forumaša
bok!
jedno pitanje, zanima me kakvo je tvoje mišljenje o formiranju nečeg što bi ličilo na 'gameteku' (mislim da se tako zvalo)
znači, napravio bi se zatvoreni forum, članovima bi se odobravao pristup, a donirale bi se igre na slotovima
ne znam jel gameteka još uvijek živa, no prednost ovog je što bi to bio zatvoreni krug određenih, POUZDANIH, članova, a slotovi ne bi bili kod jednog člana, već bi svaki slot imao svoj topic i red za posuđivanje
naravno, donirati se mogu i ps4 igre
član sam takvog jednog game libraryja na CAG forumu i fora je, a zapravo možeš besplatno posuđivati igre, pa makar samo i za probu
eto, nabaco sam svega i svačega, pa me zanima misliš li da bi to kod nas moglo zaživjeti? i bi li bio član takvog nečeg?
pozdrav
Par dana i nekoliko desetaka poruka poslije JA nakon što su se uključili @Icek i @bistric koji smo predvodili sheranje na tadašnjem RB forumu
Ako pitas tehnicki, evo kako bi ja to napravio. Prvo bi zanemario onaj forum koji si ti otvorio, prvo i jedino zbog tehnickih nedostataka istog. Otvorio bi ovakav isti SMF forum na free hostu, prvenstveno zbog plugina, vece mogucnosti modifikacije te zbog toga jer je baza lako prenosiva ukoliko bi odlucili u buducnosti otvoriti donacije i prebaciti se na vlastitu domenu i ozbiljni hosting.
Ja 24.1. nakon što sam podignuo SMF i uzeo besplatnu .tk domenu. Ime Fair-for-all je 99% bio Icekov prijedlog, ali ne mogu pronać tu poruku
www.fair-for-all.tk
Za sad je (barem sto se izgleda tice) "golo", ali mjenjati ce se izgled cijelo vrijeme kroz ovih par sati. I nemojte se jos registrirati posto cu trebati najmanje jos jednom rusiti bazu. Staviti cu jos par modova i nariktat jos neke stvari, pa se cujemo onda.
U medjuvremenu se jos mozemo usuglasavti ovdje preko poruka o pravilima i ako imate zelje kakve sto da ubacim..
Nemam nigdje sliku od tog prvog dana, ali to je bila otprilike ova tema, ovako nekako je izgledalo:
Prve poruke na prvi dan foruma 25.1.2014.
Fenix Pederi, ovo samo mi vidimo Ovdje se mozemo dopkati, sto i kako dalje...
maximalni pa meni je ovo super, malo topica, full jednostavno i preglednokoji nam je sljedeći korak?definitivno bi se morali dogovoriti i uskladiti oko pravila, a i oko kriterija za 'dolazak' ovdje
Pozivnice koje smo slali odabranima
- Fair For All je forum ekskluzivnog tipa, gdje odabrani clanovi u maksimalno sigurnom okruzenju zajedno kupuju te razmjenjuju digitalne igre. Pokrenut je na inicijativu clana maximalni, uz suradnju i pomoc Bistrica, Fenixa i Iceka
FFA je:
- Kreiran i odrzavan iskljucivo na volonterskoj bazi
- Besplatan za sve i iskljucivo AdFree
- Zajednica sastavljena od pouzdanih i verificiranih clanova
Kako bi zadrzali visoku razinu sigurnosti clanova pri registraciji cemo vas traziti
- Ime i Prezime
- Broj mobitela
Vase osobne podatke trazimo iskljucivo kako bi bili sigurni da ste ozbiljni, te da budete okruzeni isto tako ozbiljnim clanovima. Sve podatke cuvamo uz punu diskreciju te su dostupni na uvid samo administratoru.
Gdje se registrirati?
- KLIK
- Vas jedinstveni verifikacijski kod: XXXXXX
Prvi koje se zvalo
POTENCIJALNI: tomy77, Flea, devil jin, sabljo, kikiv97, danex, sefke
viper89 - pouzdan clan, upoznao sam ga i u RL
ZABRANA: master X, ruffryder, markocodmw3, coc@ine, colione
@master_x ne sjecam se sto si skrivio 🤣 Colione je ja mislim @HideooKoojima
Buby0706
Chaky
Dabrich
D_a_d_o - ostao mi u negdje u podsvjesti kao ok lik, sto vi kazete?
Flea
F_i_C_O - mozda ga ne znate jer manje pise, al je super pouzdan lik
IvanCROsemo
Juky - isto kao i F_i_C_O
Kapelica
Krscho - njega nebi nikad volio ovdje
Ljubusak - sto za njega kazete?
Master Šo
Master blaster
Michelangelo
Pravednik
Rjuzbasi - ?
Skellington - sto za njega mislite? Nisam ga pratio neko vrijeme, izgledao mi djetinjast ali pamtim ga kao pouzdanog is gamesharea
TRXPLEX
Torcagamer
Venom
Zvone9489
Zlo_filantrop - covjek je superpouzdan!!
Zoky - isto kao i zlo_filantrop!
War
Wimen
Ovo iznad je bio moj popis, da znate odmah tko je "kriv" za Micha/Kornjacu/Phoenix_Mode/ Sanader/Burky. Ali nismo ga pustili na forum, dosao je kad smo nakon godinu ipo otvorili forum za sve. A sve ostalo je povijest. Vjerojatno je medju nama s nekim šenaestim accom
Max:
Michelangelo - e tu stvarno nisam siguran, surađivao s njim, sve bilo ok, smeta me što jako puno i brzo mijenja slotove, nekako djeluje rastreseno i nemarno, ne znam, mislim da je ok, ali osjećaj mi neki govori da mu ne dozvolim pristup, što drugi misle?
Icek, koji je btw kasnije imao šesto čulo za lika i svaki njegov novi alt
Kornjača...jako sam dobar s njim, međutim koliko god da on poslije mene ima najviše pluseva, ne bih ga pustio.
Zanimljivo, iz nekog razloga smo bacali usporedbu @Nexus s Michom
Torcagamer - ne znam, nisam siguran, nešto slično kao Michelangelo
Nešto je bilo i s @pravednik, ali ne mogu pronać što 🤣 Kao da smo znali da će 7 godina poslije predvodit skalpele na balkanu
Pravednik nisam baš siguran. Radije ne.
Na kraju je prvi val pozivnica ipak izgledao ovako:
ante-sb
banx
blitz
buby
bucho
chaky
dabrich
d_a_d_o
dabar
dejan041
dominus
duvorynn
F_i_C_O
flipper
frank
Fringe
garrus_v
hik nik
ikral
IvanCROsemo
john365
jonny_smola
Juky
Kapelica
Ljubusak
master šo
master blaster
miro
Montoya
moschus
nate
nechi
nenad87
prophet
resident_evil
rjuzbasi
Skellington
solid_snake
soul
string
sepiroth6
torcagamer
trx
tuhy
Venom
vicarious
viper89
w3dran
war
widman
Zlo_filantrop
zoki
Zoky
18.2. se Max sjetio i @Raziel (ako si to ti?)
Horde Zla 1987 - može, ne znam zašto
D_a_d_o - ne znam previše o njemu, ali niti ništa negativno
Dominus2009 - može, svakako, surađivao s njim, korektan
Finta - ne znam
Hik-nik - obavezno
Jeedah - surađivao, korektan član
Indalecio - ne znam previše i ne znam zašto je dojam više ne nego da
Mos-kri - trgovao nekad davno s njim, ako nitko nema ništa protiv, nemam ni ja
psnoob - ne znam, noob?
Do 29.5.2014. su se samo dijelile igre, a onda smo, nakon što je @megatama pobannao pola Reboot foruma, počeli postajat pravi gamerski forum
22.3.2015. odabrali i prve modove @viper89 @Solid_Snake. 21.5. mod postaje i @chono7 za PC, a svi su kasnije bili okosnica gaming foruma, dok su Dabar (obrisao se kasnije) i @CroZac_Drake držali blebetaonicu
Jeli se slazete da podjelimo viperu i solidu global moderatora za gaming forum?
Decki super rade, i sigurno bi forum jos vise zivnuo.
btw, i CroZacu blebetaonicu moderatora, sto smo vec nesto rekli kao da bi napravili.
A ovo je bila jedna prijava za moda, pogodite od koga:
Mogu ja bit admin da banam ljude bez ikakvog razloga?
Negdje u to vrijeme Reboot je pao, nije ga bilo neko vrijeme i ne znam zašto smo pozvali Megatamu. Ali pozvali smo ga. Tad negdje smo imali već stotinjak članova, sve na invite only, sjećam se moljakanja ekipe za pozivnice da mogu pisat s nama u gaming sekciji
https://forum.ffa.hr/d/679-megatama
Negdje sredinom godine ovako je to izgledalo:
Tad negdje se počela stvarat ideja i o našem portalu (o čemu ću nekom drugom prilikom). 2.10. smo konačno prestali bit ekskluzivan forum, a mjesec dana kasnije krenuo je i portal
Zbog skorog otvaranja FFA Gaming Community Portala, otvaramo registracije svima zainteresiranima do daljnjega.
Mogu nam pristupiti svi koji žele biti dijelom fer, opuštenog i ambicioznog gaming communityja.
Napominjemo da i dalje vrijede ista pravila za sve.
Od ideala koje smo zagovarali i zagovaramo, nikada nećemo odstupati.
Još narednih nekoliko sati ću imat bazu otvorenu, pa dok sam u sinergiji s njom pitajte ako treba nešto iskopat