• Offtopic
  • Gym, fitness, crossfit - dnevni treninzi

Može netko napisati ili linkati neke vježbe sa bučicama (imam i klupu kojoj se može mijenjati nagib). Cilj je 3 puta tjedno trenirati, ali raditi cijelo tijelo svaki trening jer mi je cilj više se dobro razgibati pošto sam zakržljao od godina sjedilačkog života. Trenutno nešto improviziram s tim utezima, ali nisam zadovoljan. Googlao sam, ali samo su me zbunili s milijun vježbi.

buz

Prsa:

• potisak s bučicama
    • kosi potisak s bučicama
    • razvlačenje prsa sa bučicama (chest fly)
    • pullover sa bučicama
      Leđa:
    • jednoručno veslanje s bučicama
    • veslanje u pretklonu sa bučicama
    • mrtvo dizanje sa bučicama
    • rumunjsko mrtvo dizanje sa bučicama
      Noge:
    • čučanj sa bučicama
    • prednji čučanj sa bučicama
    • iskorak sa bučicama
    • bugarski čučanj sa bučicama
    • mrtvo dizanje kao i kod leđa, jer rade i leđa i noge kod vježbe
      Ramena:
      -military press sa bučicama
      -arnold press
      -shoulder fly
    • front shoulder raise
      Ove za ruke imaš svuda na netu, vidi jedino da ubaciš zgibove i sklekove i to je to

@Picek, Hvala na preporuci no nema šanse sa Nike sam na vi probao nekoliko modela i nakon Brooks-a su mi užasne, gledam prema Acicsu možda još ću vidjeti.

Jedan danasnji:

• 5x5 cucnjeva sa sipkom, max tezina
    • odmah nakon prve serije cucnja ide 20 skijaskih skokova

Super set, gdje je poanta prvo odraditi lijevu nogu, pa desnu:

• 10x pistons ilitiga jednonozni cucanj (lijeva noga)
    • 10x kickova (lijeva noga)
    • 10x bugarski cucanj tezina po izboru (lijeva noga)
    • 10x step up na srednje visoki steper, tezina po izboru (lijeva noga)

Odmah odraditi desnu nogu nakon ovog.
    Odmor nakon desne noge max 2min
    Sveukupno 6 serija, 3x lijeva, 3x desna noga.

Snaga:

• 5x10 ekstenzija kvadriceps na spravi, max tezina
    • 5x10 sprava zadnja loza, max tezina

Finisher:

• naizmjence iskoraci, bodyweight
      X10, 20, 30, 40, 50, 60

5 serija

• 10x siroki zgib
    • 10x military press 80% max tezine
    • 10x biceps curls 80% max tezine - svaka ruka
    • 10x triceps povlacenje konop
      Max odmor izmedu serije 2min

3 serije

• 15x dvorucno veslanje 80% max tezine
    • 15x triceps skullcrusher 80% max tezine
    • 15x lat sprava 80% max tezine

Danasnji je bio kratak, ali sladak. Mislim da se polako vracam u formu, nakon godine dana li-la treniranja.

5x5 bench press 80% max tezine

6 serija, vjezba jedna za drugom 80% max tezine:

• 8x Arnold press
    • 10x dumbell flies
    • 12x front lateral raises bumper
    • 16x biceps curls
    • 20x tricep propadanje

Za kraj:

• toes to bar x20, x15, x10, x5

Odustao sam na 5 seriji, nije mi dan i ljut sam... Jebiga

1min jumping jacks
    40 pull ups
    40 burpees
    40 sit ups
    40 push ups

1min jumping jacks
    30x sve isto

1min jumping jacks
    20x sve isto

1min jumping jacks
    10x sve isto

@chono hoćeš preimenovati temu (tipa gym, fitness, trčanje - dnevni treninzi ili tako nešto) pa mogu ovdje ubacivati i treninge trčanja? Ima tema za trčanje no tamo se raspravlja o svemu i svačemu, a ovdje baš možemo copy/pasteat treninge bez puno komentirana, možda bude nekome korisno 😃

EDIT: budem ubacivao ipak u temu trčanje da bude preglednije jer se radi o potpuno različitim tipovima treninga, a ovo neka ostane kako je.

Jučer me klinac u gymu piitao da li mu mogu reći di nabavljam stereoide. Dugo mi se to nije desilo. Eto skoro dva mjeseca prošlo.

Kikiller Ne. To ti je nešto što me prati skoro od početka odlaženja u gym. krupan sam momak po prirodi, pa ljudi misle svašta. Da sam na kemiji imao bih 115 kg i 7-8% BF. Pretpostavljam, jer možda i ne reagiram na kemiju do te mjere. I to je stvar genetike.

Kaiserus
        Ma ok da, šalim se naravno.
        Samo neiskusno oko može ocijeniti krivo.
        Al bar se neprirodni mogu lako uočiti. Kako izgledom tako i vježbanjem.

Kaiserus krupan sam momak po prirodi, pa ljudi misle svašta.

Jednom sam pomislio da si @fensisuperstar

Trenutno jedino što radim su serije sklekova, i jedno 10tak vježbi za leđa, i to su def najdosadnije vježbe ikad. Pokušam dnevno okinut barem 100 sklekova, trbušnjaka i čučnjeva, ali nisam sad jedno vrijeme. Ne znam kud da strpam više sve što želim unutar jednog dana, dani ne traju dovoljno.

Jedna od prije mjesec dana. Nisam velik ko @fensisuperstar, začudo ja sam jedan od lakših u društvu.
          foggy ubaci i zgibove, i imaš solidan trening sa vlastitom težinom.

Kaiserus Je, definitivno se vide poveznice sa fensijem, recimo bradu imate oboje.

Radio sam zgibove jedno vrijeme, i definitivno su mi najdraži od svega. Imam onu šipku i naravno da su mi sva vrata u stanu jednom stranom na knauf zidovima, tak da sam uspio odvalit skoro cijeli zid 😃 Morao sam skinut, i nemam gdje zakačit sad, a ne ide mi se van u park.

foggy Frajer je doslovno duplo teži od mene, hahahaha. A ti idi van u park, toplo preporučujem. Ja boks treniram uz šetnicu uz more ispod kuće, u onom lockdownu sam se švercao na street workout vježbališta, a usput se kačio po čemu god sam stigao di mogu zgib napraviti i radio (kabinama za presvlačenje na plaži, tribinama, klupama za igrače na betoskom igralištu, stubištu u uredu...)

foggy @Kaiserus ima veću bradu od mene trenutno. I to što kaće je istina, prije je bio čudovište od 110 kila mišića sa spojenim vratom.
              sad je samo Kratos.

btw ako imaš problema sa zidom Kaiserus je inženjer u struci, riješit će ti odmah nekoga za popravak. Čoek po zagrebu diže vile

fensisuperstar Danas poslije posla sam ispod kuće treniram na plaži. Možeš mi donijeti one utege i dam ti lagane vježbe da radiš i ti nešto ako hoćeš. Oko 5 i 10 sam tamo.