Sterlok Da, smatram da ima neodgovornog uzgoja mesa (kao i bilo čega drugog uostalom), ali i da je taj problem "rezerviran" ponajprije za nerazvijene zemlje u kojima sigurno nema regulativa koje jamče da će životinja imati određen prostor za život u uzgoju i da će na kraju biti humano usmrćena prije daljnje prerade. Mi kao dio zapadnog svijeta i EU takve zakone i regulative smo prilagodili i usvojili, kao uostalom i plan razvoja i prelaska na energetski održive modele razvoja i održavanja u budućnosti. Meso koje mi imamo je kvalitetno, prolazi sve zdravstvene i ine kontrole, uključujući i kontrolu uzgoja i način dobivanja. Mučenja domaćih životinja nema, ne znam odakle takve fraze.

Sterlok

Nemoj molim te samo linkat takve stvari jer je to cherry pickanje at it's finest i ne čini baš nikakvu uslugu tvojem argumentu.

kauboj Koji je moj agument? da sam ja zahvalan i da poštujem vagane? Da me peče savjet jer jedem životinje koje se uzgajaju u industrijskim lošim uvjetima? Čak i da se sve uzgajaju kako treba žao mi je što ih jedem, ali nemam volje prestati. Tip je jedan od poznatijih vegana (ja nisam vegan, ja sam mesojed/svejed) a poznatih vegana sportaša im prilično, vrhunskih sportaša..npr. Nick i Nate Diaz i dr.

Neke stvari se i žele promijeniti, upravo zbog aktivizma tih ljudi.

Neki dan sam pročitao da će npr. Lidl ići u svjesno / strateško smanjivanje ponude mesnih proizvoda masovne industrijske proizvodnje u korist veganskih / bio / organskih. Rade to naravno zbog kudikamo boljih marži koje ubiru na takvim proizvodima (savjest je u praksi poprilično skuplja), no takve prakse postati će standard u narednim godinama što je po meni ok. Još malo i čovjek neće skužiti razliku između sintetičkog i “pravog mesa”, iako si možete misliti samo kakvi su bili komentari na takve vijesti. 🙃

Čak će i McDonalds s vremenom sve meso zamijeniti sintetičkim opcijama (ne naravno zbog zaštite životinja, nego zbog manjih ulaznih troškova) tako da ne sumnjam kako će s vremenom stvari dosta promijeniti. Ja recimo jedem jako malo mesa (općenito mi variva, salate i slicne hrane vise odgovaraju), no jako teško bih se odrekao ribe koju obožavam.

Sterlok odi na selo, uzgajaj sam i rijesen problem. Ja jedem domaca jaja, od svojih kokica koje slobodno secu okolo i zive normalno. Meso uzimam od lokalaca koji imaju OPGove. Stvar je izbora.

Deadwalker no jako teško bih se odrekao ribe koju obožavam.

ti si jedan običan omega3 mučki provokator!

chono Ja jedem domaca jaja, od svojih kokica koje slobodno secu okolo i zive normalno

čoek zbori istinu. Domaća jaja mu imaju jedno 30% ekstra proteina. Legpress all day bajo moj. #stvarisasela
          Šala na stranu, moj stric ima domaća jaja isto tako koke mu žive ko jebene kraljice. Prvoklasna ishrana i šeću se kako žeče, iako nije baš ultra seoski otvoreno radi mačaka. Jbga neka zaštita treba biti.

Sterlok Nick i Nate Diaz i dr.

Braća Diaz pretvaraju inhalaciju kanabisa u sirovu snagu.

Deadwalker Još malo i čovjek neće skužiti razliku između sintetičkog i “pravog mesa”, iako si možete misliti samo kakvi su bili komentari na takve vijesti.

Meni recimo seitan ima fantastičan okus, samo što smrdi demonski kad ga termički obrađuješ. Tako da pozdravljam ovakve stvari.

btw kao što bi ti teško odustao od ribe ja bi teško odustao od piletine. Od svih ostalih mesa, bez problema. Ali piletina <3 A od ribe me ne skine ni bog isus. Riba je život.

chono uzgajaj sam i rijesen problem

Znači da imam životinju, i da se sa njom "družim" radije bi jeo svaki dan salatu nego da mi završi na tanjuru. Ovak kad je ne vidim živu još nekak prolazi. Za jaja i mlijeko super tko ih drži da mogu relativno slobodno/ograđeno šetati i boraviti barem dio dana,

Dobivam takva jaja, ne baš redovito ali bude ih.

Pozdrav od zdravih seoskih koka 😊😊

10 jaja = 2.50€

#širenjebiznisa

#samodomaće

Citajuci forum zadnjih tjedan dana triba bi postati gay vegetarijanac

Ma isusati

Jebati me morete ali isusami necete mi govoriti sto cu isti

Miro gay vegetarijanac

Mislis samo vegetarijanac? :-D

Čitajući ove postove đođe mi želja da okrenem nešto

Miro je baš smješan.

-Gej vegetarijanac, dal uopće postoji takav kombinejšn?

TITANXIS mozda nas laže…

meso

I kobasa je meso if you know what i mean

Nekad ne tako davno soja je bila popularna kao zamjena za meso i ja sam je kupoval i radio šnicle od toga, ustvari pola soje a pola mesa i bilo to fino pa i bolonjez. Nije baš nešto sa bolonjezom kao ona cocacola zero ili bezalkoholna pivica. Imaš onaj vizualni osjećaj kao da jedeš meso a nije po okusu baš tako. Opet bolje nek samo paradajz.

soja

cocacola zero ili bezalkoholna pivica

Sterlok Dođeš na biljnu večeru i ponesi vazelin

Pusti bilje, nosim kobasu i dva jaja, a zalit cemo sa Hibiki 21 Jahre.