Blebetaonica 2
Matador po pricama ljudi koji su mi to sugerirali i koji su stavljali, sve zajedno, skupa sa uredajem, radovima, cijevima.... Na desetke tisuce kuna.
Meni je osobno to previse ako razmisljam iskljucivo o grijanju/hladenju prostora. Vrlo vjerojatno isplativo na dugi period, ali iskreno nemam plan za toliko ulaganje u takav sustav.
Fenix tako sam ja zamislila još sam otkrila da ako maknem prijašnji plafon koji je radio nono, ispod su one masivne grede koje su divne i neznam zašto su pokrivene. Uz veliki kamin će to izgledat divno, a ako maknem ploče od prije, i ostavim grede, dobijem još 20cm visine plafona. Samo neznam kakva svijetlada stavim, neznam što bi pasalo uz takav vintage stil uz grede i kamin.
- Uređivano
Fujitsu toplotnu pumpa za moj stan dode oko 6000 eura .
Znači ako se za ovo odlučim toplotnu i podno grijanje za stan će me izaci oko 15000 eura .
Ono što je bitno da ću cijelu kucu izolirati s 10 cm lašto stiropor + staviti ću stiropor na krov cijeli da bude Full izolacija .
Otvore stavljam Rehau 7 komora + 3 stakla (Lowe staklo) , stiropol će biti postavljen u otvore što sam nešto sitno platio da još bolja izolazacija bude .
Ako nekog zanima
- Uređivano
HideooKoojima Ne misliš valjda zatvarat između greda na krovu sa stiropolom.
Životna greška.Kondenzacija i truljenje greda i letvi zagarantirano.To se zatvara sa mineralnom/staklenom vunom,paropropusnom folijom te knauf pločama eventualno ako želiš potkrovlje sredit.I još se s jedne i druge strane na zabatnim zidovima izbuši 110/120mm fi rupe za zračnik i cirkulaciju zraka.
- Uređivano
Nisam ništa odlučio još budem vidio i raspitao se . A dosta ljudi za vunu ima pozitivnih iskustava
Btw Ljudi rade isto stripor + estrih
- Uređivano
HideooKoojima Pa dobro.Stiropor i ide na pod gdje ide estrih ukoliko dopusti visina.Ako radiš podno,onda ima još posebne mreže za to.
Al potkrovlje najbolje sredi sa Knauf pločama i vunom.
Hvala na savjetu svako još se raspitam
- Uređivano
blade a ne bi znao za te odjele, jer nisu to veliki departmenti, ali ono sto znam je da svaki disableani acc prolazi kroz moje ruke. Nije bas tako kako se prica Mi smo u godinu dana pandemije narasli za 40%, sad je nekih 3500 ljudi u IBu.
Ono sto mogu reci da je Engineering odjel, najveci i glavni odjel kompanije, ujedno i najzdraviji. Mi Vodnjanci ginemo jedni za druge, zaista, bolju ekipu za rad i kolege nisam mogao pozeljeti. Kad ti je gust ici na posao, to nesto govori.
HideooKoojima onda je istina da se radi o ciframa od desetke tisuce kuna, preciznije oko 100k kuna. Thanks na informacijama.
Ja uzimam Domprojektovu niskoenergetsku kucu, tako da je cijela kuca zapravo jedna velika izolacija, od stiropola, vune, drva i ploca. Mislim, dizalica bi mi bila no brainer da imam love, ali... Nemam tako da ide pec na drva sa ispuhom toplog zraka i to cu provesti do djecje i radne sobe. Kupatilo ce imati podno na struju za prijelazni period i za kupance.
chono Kupatilo ce imati podno na struju za prijelazni period i za kupance.
Ovo jako treba pazit ako ovisiš o tome, frendu je jednom radilo i više ne i mojima isto u kupaoni je odmah crklo. Moraju paziti dobro kad postavljaju pločice da ne sjebu grijače elemente. Moje u kupaoni dobro radi i super je stvar prije nego počne sezona grijanja da zagrije malo prije tuširanja.
HideooKoojima e ovo je stancina. Koliko djece ti imaš?
- Uređivano
Dvoje , Računam da će me izaći oko 140 tisuca eura s grijanjem i fasadom + opremljen , bar se nadam
oxi Da, već vidim "kako dobit tetanus" ili "onaj put kada sam dignula stol i vodopad mišjih govana mi se salio u majcu"
budi sretna što nemaš slonove.
Matador O kojem redu veličine iznosa se priča za dizalice topline?
Tipa taj uređaj, montaža i dalje npr. po kvadratu. Od-do, ne treba mo točna cifra.
- Uređivano
Uz Jureka Pađena (koji mi je jedno vrijeme bio i susjed), Hus mi je omiljeni naš gitarist.
https://www.vecernji.hr/showbiz/hus-o-buducnosti-parnog-valjka-bolje-se-casno-povuci-nego-rasprodati-ono-sto-si-radio-godinama-1562443
EDIT: Svaka čast majstore!
https://www.vecernji.hr/kultura/proveli-smo-dan-s-profesionalnim-gamerom-leon-nelo-pesic-trenira-sedam-sati-dnevno-i-jedan-je-od-najboljih-u-hrvatskoj-1562270
Velika tuga, Pernar izbačen s jedrilice - https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=magazin&id=2339223&index_ref=naslovnica_najnovije_m
Ovo je malo jezivo. A taman sam večeras mislio odgledat propuštene klipove i pročitat blogove.
Budući da je navikao da ga se izbacuje sa sjednica Sabora, siguran sam da mu ovo nije teško palo.