U ovakvim trenutcima bi savrseno legao Steam Deck...

Da, dovoljno je tezak da lupis zenu po glavi i odes doma spavat

I da se slučajno ne probudi joj upališ Death Stranding na njemu, a ti odeš doma igrat se na glorious Series Xu.

Sve se poklapa.

Giphy - You Got It Ok GIF

Najjači video na internetu.

ThaUrban
Šta si pričo da možeš puno popit
Šta si pričo da karaš ko svodnik
šta si pričo da dobro se tučeš
kad ispadne frka bježiš ko kučke

Kaiserus Ajmo reći ovako, kuća, prizemlje (podrum), 1. kat i potkrovlje (visoko potkrovlje). 150 m2 po etaži.
Taj podrum dodatno pogoršava, fino hladi ovu prvu etažu cijelu godinu.
I recimo grijanje grijanje potkrovlja mi "ne treba", iako ne znam koliko je to izvedivo, jer bi teoretski cuclalo toplinu s prvog kata pa mi dođe kao da ga i grijem.

Pitam čisto informativno, ne moraš razbijati glavu, je li to bliže 17 HRK, 17.000 HRK, 17.000 EUR ili je još gore?

Matador 17000e+ PDV bi bila cifra za oba kata sa podnim, dizalicom, pufferom i bojlerom za vodu sa time da bi ti bilo 260 kvadrata u obje etaže pod podni grijanjem, što je i pametan potez. Ključ u ruke. 14000e cca isto, to samo sa jednom etažom. Tu je najveća stavka dizalica, ako i nju smanjiš sa 12kW na 9kW npr uštediš još možda 1000e na uređaju. Sve ispod toga i sve drugačije kombinacije te izađu skuplje sa godinama, jer će ta dizalica onda raditi prekovremene kad ne treba i nabijati ti režije, a cilj ti je ušteda na režijama i sustav koji traje 30 godina, lako održiv i pristupačan korisniku. Pretpostavio sam da živiš u Zagrebu, gradnja iz 80-ih cca. Ako pustiš da toplina ide gore prema potkrovlju, samo nabijaš režije jer se prvo mora zagrijati velika kubikaža zraka sa plošnim grijanjem koje je dimenzionirano za manje, a pojačavanje temperature vode u podu preko 38 ne dolazi u obzir. Dok čekaš da se potkrovlje ugrije ode ti puno energije, a poanta takvih sustava je pametna potrošnja i da objekt ima stalnu temperaturu ugodnu za život u cijelom periodu grijanja bez gašenja. Što se tiče podruma ne znam kakva ti je ploča između etaža, ali većina međukatnih ploča je mrvicu slabije toplinski izolirana od ploča na tlu, a njih računaš cca sa temp tla od 5 stupnjeva za ZG, dakle ako je u podrumu 5- 10 kroz zimu uredu je. Zatvori vrata da ne bude prevelike cirkulacije zraka osim izmjena zraka za provjetravanje i to je to. Još bolje stravi strojarnicu u podrum i dobio si grijani prostor na +15 cca.

Kaiserus
      Puno hvala na opširnom odgovoru.
      Znači računam cca 30.000€, što je poprilično neisplativo u ovom mom slučaju i s obzirom na namjenu kuće.
      Teoretski razmišljam koliko bi me izašlo da si jednog dana komplet sredim tu kuću.
      Morat će kasica prasica još puno novčića pojesti. 😃

Matador ne nego između 18-21000e sa PDV-om za gotov sustav grijanja sa toplom vodom preko iste dizalice

Imam pitanjce. Koliko legalno je prodavati one stare tenkovske projektile tj čahure? Prazne naravno.
        Našla sam i nonotovu staru uniformu kad je radio u njemačkoj na željeznici, ali to mi je malo bed prodavat jer je puna svastika.

Daj poslikaj uniformu, bas me zanima