Genesis a sto tebi treba...imas PC....

Ali onda ću imati PC 2 😃 No šalu na stranu, svaka čast ako misliš frendu pokloniti PC. Mora da je dobar frend 🙂

I po vasoj procjeni ako se uzme recimo 3070 koliko dugo se ne triba ic na upgrade

Kao što reče onii san. Sljedeća generacija Nvidije će biti samo rafinirana verzija ove, uz tek nešto manji proizvodni proces. Mislim da je realno za očekivati max 10-15% bolje perfornanse. Vjerojatno će ići više u smjeru smanjenja potrošnje i daljnjeg poboljšanja RT dijela.

Opet kažem da se ne razumijem pa će možda pitanje zvučati kao da sam retard, ali.. što je potrebno za 1440p igranje, monitor na kojem ide ta reza? Naravno dobra grafa da može gurat fps na toj rezi, ali monitor mora podržavat tu rezu ili?

Brijac

Tako je! Monitor koji podržava tu rezoluciju i RTX 3070 za bolji san! Koliko sam shvatio iz NVIDIA prezentacije, RTX 3070 bi sve što je na 1440 trebala gurati na 60 fps bez problema. A i cijena joj je pristupačna ako uzmemo u obzir da nudi bolje rezultate nego 2080ti.

Brijac ili mozes preko DSR raditi vece rezolucije na FHD monitoru.
        P. S. uzimam 3070 prije izlaska Cyberpunka. Za moje potrebe dovoljno s obzirom koliko igram u zadnje vrijeme (traje vec dugo taj period). Bitno mi je ovakav naslov iskusiti u punom sjaju

chono7 možda čak i bude overkill ako uzmeš u obzir da je u pitanju i DLSS 2.0?
          Čak si još resursa oslobodiš ako imaš adaptive sync monitor.

herc
            maverick
            chono7

Kako prepoznat takav monitor? Treba ići u specke pa gledati podržane reze? Je li to samo 27 incha pa na dalje ili ima i 24 koji to podržava?

Ima li smisla uopće razmišljati o tome uz RX 5600 RT ili da se držim 1080p, 60 fps-a mi nije bitno, glavno da nije ispod 30.

Monitor ima samo jednu rezoluciju, a ti mu možeš dati sliku rezolucije koje god želiš i on će ju prilagoditi.

Uvijek možeš na monitoru veće rezolucije vrtiti igre na 1080p i dobit ćeš iste performanse kao na 1080p monitoru.

Uzmi najbolje što možeš za lovu koju imaš i to je to.

Brijac Ne vrijedi ti gledati veličinu monitora, ima većih s manjom rezolucijom i obrnuto. U specifikacijama piše rezolucija - 2560x1440.

@Brijac @Heat je sve objasnio, samo gledaj što piše u specifikacijama.

A što se tiče RX 5600, evo

chono7 lik je valjda jedini tech youtuber toga tipa kojeg mogu gledat. To s majicom je dio njegovog performansa. Kad je u fokusu Nvidia ima Nvidia majicu.

Zvučao mi je ok dosad, realno. Makar ne pušim više nikoga kao "insajdere", svi samo recikliraju ono što se već vrti na internetu, netko nekad pogodi....

Svi jutuberi koji snimaju videe o AMDu su AMD fanboji.

Uvijek je neki AMD ili Radeon wallpaper na ekranu, neka majica, poster...

Tko normalan ima logo proizviđača hardvera kao wallpaper ako nije izložbeni PC u dućanu.

Daj zamisli da si fanboj brenda kojem je jedina prednost i ostat će jedina prednost to da je jeftin.

Pa ono nebi se slozio da mu je to jedina prednost lol. Ryzen odkad je stigo na trziste bolja investicija za
                  ulozeno-dobiveno. O grafickama ne pricam tu nisu bili konkurentni pretjerano ali sto se tice CPU-ova tu nema rasprave uopce.