nVidia i sa "starijim" karticama je već ispred AMD-a #fail
http://www.hardocp.com/article/2015/06/24/amd_radeon_r9_fury_x_video_card_review#.VZEdwBuqpBc
The new AMD Fiji GPU and Fury X video card looks awesome on paper, but has underwhelmed and disappointed us when it comes to real world gameplay. The AMD Radeon R9 Fury X feels like a proof of concept for HBM technology.
In terms of gaming performance, the AMD Radeon R9 Fury X seems like better competition for the GeForce GTX 980 4GB video card, rather than the GeForce GTX 980 Ti. GTX 980 cards are selling for as low at $490 today. This is not a good thing since the AMD Radeon R9 Fury X is priced at $649, the same price as the GeForce GTX 980 Ti.
Usually trying to decide between two video cards at the same price point is a wash, with very even and split performance. However, this is not the case this time with the AMD Radeon R9 Fury X and GeForce GTX 980 Ti. There is a definite pattern that leads to one video card being the best value for the money, and it is GeForce GTX 980 Ti, not the AMD Radeon R9 Fury X.
Limited VRAM for a flagship $649 video card, sub-par gaming performance for the price, and limited display support options with no HDMI 2.0 and no DVI port. To be honest, we aren't entirely sure who the AMD Radeon R9 Fury X is really built for? The AMD Radeon Fury X is a confusing product, like a technology demo not fully realized, a showcase for HBM only but with no real substance. The AMD Radeon Fury X looks to be a great marketing showcase, but its prowess starts waning when you consider its value to gamers and hardware enthusiasts.
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
Kaj bi iz zelenog tabora preporucili za g3258?trenutno je unutra 4670 s 512mb
750Ti.
750ti rock on kako je napisao SkyR3xX!
750ti rock on kako je napisao SkyR3xX!cudo od grafe, posebno za low end konfe.
http://youtu.be/JxUPJdcChzE
Još kad se taj proc overclocka , dayum.
OK je za početak i starije igre samo što ni grafa ni proc nisu future proof...
OK je za početak i starije igre samo što niti jedna grafa ni proc nisu future proof...FTFY ;)
OK je za početak i starije igre samo što ni grafa ni proc nisu future proof.....što je danas future proof?..uz ovako jadne igre koje nam serviraju?..vidim ova komba je u rangu ps4,al na ovom videu je proc več klokan...meni je za sada na 4ghz
Hoćeš reći da ćeš imati u potpunosti isto iskustvo na GTX 750 i GTX 980?OK je za početak i starije igre samo što niti jedna grafa ni proc nisu future proof...FTFY ;)
Ili da ćeš imati jednaku korist od dual corea kao što češ imati sa quad coreom ili six core procesorom?
Objasni.
Dobro nije baš u rangu PS4...moze na kratke staze sa jakim clockom, ali ni priblizno.OK je za početak i starije igre samo što ni grafa ni proc nisu future proof.....što je danas future proof?..uz ovako jadne igre koje nam serviraju?..vidim ova komba je u rangu ps4,al na ovom videu je proc več klokan...meni je za sada na 4ghz
Uostalom što onda igraš na PC-u, ako dobiješ loše portove i imaš lower end konfu?
Hoćeš reći da ćeš imati u potpunosti isto iskustvo na GTX 750 i GTX 980?Ma no biggie. ;) ne volim taj izraz kod hardvera, zato se zezam.
Ili da ćeš imati jednaku korist od dual corea kao što češ imati sa quad coreom ili six core procesorom?
Objasni.
Pojam "future proof" kod hardvera apsolutno nema nikakvog smisla jer sto se tice gaminga nista nije dovoljno future proof.
Sto definira future proof? Jednu godinu? Dvije? Pet?
Sto se ocekuje od hardvera za vrijeme "future proof" perioda? 1080p @ 60fps? Ultra? Med? Low? Bla?
Uvijek je nesto novo iza ugla i obicno je jace od onog sto planiras sad kupiti za vjerovatno isto love.
Ganjati da je nesto future proof, IMHO, nema smisla. Kupis najbolje sto mozes za lovu koju imas, that's it. :)
Meni se cini da je GTX 970 nekako sweet spot za 1080p/60+ fps gaming na dosta visokim detaljima. Bar sto se multiplat igara tice. I tako ce i ostati sve dok su X1 i PS4 current gen konzole. Sto se tice 4K gaminga, tu nista nije future proof. Cak ni GTX 980Ti koji na Ultra u 4K pada na koljena pred Witcherom.
https://www.youtube.com/watch?v=naO0daBZeRo
Kad smo vec kod PS4 i PC performansi.
Meni se cini da je GTX 970 nekako sweet spot za 1080p/60+ fps gaming na dosta visokim detaljima.Yep. I dalje vrhunska grafa (kupio dvije za dva kompa, prezadovoljan) unatoc 3.5GB fijasku.
Nevjerojatne performanse za tako malu potrosnju. I dalje #1 za 1080p gaming.
Problem future proofa kod PCa je što nema generacija kao na konzolama. Future proof osobno smatram nešto što može trajati min 4-5 godina, a to je primjerice bio i5 2500, i7 haswell će to postati, kepler serija od 680 nadalje, a ovdje bi stavio i 970 i 980 svih edicija.
Jer uvijek se dogodi neki naslov koji doslovno melta konfe i koji iskače iz generacije vizualima i techom. Jednostavno nema pravila. Primjer, jučer maxoutao Witcher 3 i stavio 4K i to izgleda stvarno bolesno! Da li to znači da mi je grafa out of date? Pa mislim da ne. Ako ćemo gledati da je standard gaminga ove generacije 1080p i 60fpsa i postavke PS4 onda definitivno nije zastarjela
Jel itko išta naručivao iz ADM-a da mu dođe na adresu? Zanima me kako pakiraju i jel to sve sigurno.
Ja sam naručio od njih par grafičkih, ali preko firme, uključujući i svoju. Dobro je bilo zapakirano i nikad problema s njima.
SkyR3xX Malo kasim, ja sam naručivao sve dijelove da konfu i sve je došlo netaknuto.
Nego, ventilator mi se na grafičkoj jako pojačava pri igranju pa sam mislio rastaviti, očistiti i staviti pastu. Vidim po videima da na ram-ima ima nešto spužvoliko, jel to znači da na njih ne treba pasta?
Ja ne bih rastavljao osim ako temparature nisu baš astronomske. Najbolje ispuhati cijeli komp ( prošli tjedan sam to napravio kompresorom ), a ako budeš baš mijenjao pastu, onda barem stavi nešto kvalitetno, Artic Silver ili slično.
Što se ADM-a tiče, i ja sam tamo uzeo memoriju, procesor i grafičku. Sve 5.
Heat - ni slucajno ne stavljaj pastu tamo gdje ide thermal pad!! Thermal pad je minimalno debel 1mm i jako tesko gubi na debljini kada cooler stisnes na chip. Ako stavis pastu pregrijavat ce se i mozes zgorit chip. Na ebayu mozes narucit thermal pad u trakama, pa si odrezes na velicinu koja ti treba.